Σία Κοσιώνη: "Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο!"

Αποκλειστικό ρεπορτάζ...

Σία Κοσιώνη:

Αποκλειστικές πληροφορίες του Youweekly.gr αποκαλύπτουν την "Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο", με την Σία Κοσιώνη!

Αρχικά, να τονίσω πως μιλάω μεταφορικά! Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ θα βρεθεί πνευματικά και όχι σωματικά σε αυτόν τον ιερό τόπο. Τι εννοώ; Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στο γραφείο μου και θα σας τις μεταφέρω μέσα από το Vanda's blog, το κανάλι του ΣΚΑΙ θα προβεί σε κάποιες αλλαγές λόγω Μεγάλης Εβδομάδας!

Συγκεκριμένα, η πηγή μου, μου αποκάλυψε πως την Μεγάλη Πέμπτη στις 21:50 το κανάλι θα προβάλει την εκπομπή "Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο" με τη Σία Κοσιώνη και την ίδια μέρα στις 22.30 την πολυσυζητημένη ταινία "Τα πάθη του Χριστού" σε σκηνοθεσία Μέλ Γκίμπσον.

Την επόμενη στις 06.00 αντί των πρωινών εκπομπών θα δούμε ντοκιμαντέρ "Άγιο Όρος: Μοναχισμός και ιστορία" και στις 15.30 την επική ταινία "Βαραββάς", με τον Άντονι Κουίν στον ωμόνυμο ρόλο!

Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναός του Παναγίου Τάφου

Ο Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναός του Παναγίου Τάφου είναι χριστιανικός ναός που βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.Θεωρείται ότι βρίσκεται στη θέση του Γολγοθά, ο λόφος στον οποίο σταυρώθηκε και τάφηκε ο Ιησούς Χριστός. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο τάφος του Χριστού βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· 42 ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον ιθ' 41-42. Ο ναός είναι ο ιερότερος τόπος στο Χριστιανισμό και αποτελεί σημαντικό τόπο προσκυνήματος από τον 4ο αιώνα και μετά ως ο τόπος της Ανάστασης του Χριστού. Ο ναός σήμερα αποτελεί έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ενώ το κτίριο ελέγχεται ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές εκκλησίες.

Κατασκευάστηκε αρχικά από την Αγία Ελένη την μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ στα μέσα περίπου του 4ου αιώνα καταστρέφοντας ναό κτισμένο από τον Αδριανό αφιερωμένο στην Θεά Αφροδίτη. Στον ναό που έχτισε η Αγία Ελένη συμπεριέλαβε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Γολγοθά και το Σπήλαιο. Από τότε πέρασε μεγάλες περιπέτειες και καταστροφές ενώ στην σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε το 1810.

Ο Πανάγιος Τάφος, διαστάσεων 2,07 x 1,93 μ. είναι λαξευμένος σε βράχο, καλύπτεται με μάρμαρο και φωτίζεται με λυχνίες. Για τα δικαιώματα των ορθοδόξων στα ιερά αυτά μνημεία μεριμνούν Έλληνες μοναχοί, λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε από την Εκκλησία Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Αδελφότητα, μοναστική αδελφότητα Ελλήνων υπό την ηγεσία του πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ο τάφος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει τις θέσεις τόσο της σταύρωσης όσο και του τάφου. Ωστόσο, η άποψη αυτή παραμένει αμφιλεγόμενη για τους μελετητές, καθώς οι πόλεμοι, οι καταστροφές και η γενική αναστάτωση που επήλθαν τους επόμενους αιώνες είναι πιθανό να μην επέτρεπαν τη διάσωση των στοιχείων εκείνων, τα οποία καθιστούσαν δυνατό τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του τάφου του Χριστού. Οι περισσότεροι επιστήμονες δέχονται σήμερα ότι τα αρχαιολογικά κατάλοιπα στην ανατολική και στη νότια πλευρά του Παναγίου Τάφου μαρτυρούν τη θέση του δεύτερου τείχους. Αν η άποψη αυτή ευσταθεί, τότε, την εποχή του Χριστού, ο χώρος του ναού της Αναστάσεως βρισκόταν ακριβώς έξω από τα τείχη της πόλης και, επομένως, είναι δυνατόν να ταυτίζεται με την πραγματική θέση της σταύρωσης και του ενταφιασμού του Θεανθρώπου. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνηγορεί υπέρ κάποιας άλλης τοποθεσίας.

Δύσκολες στιγμές για την Σία Κοσιώνη! Ο θάνατος που την "τσάκισε"!

Δύσκολες στιγμές περνάει η Σία Κοσιώνη τις τελευταίες ώρες.

Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή, την "τσάκισε".

Τα ξημερώματα της Τρίτης, έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Βασίλης Λυριτζής μετά την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Η Σία Κοσιώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ράγισε καρδιές με τα λόγια της: «Ένας ζεστός, γλυκός, προσιτός, άνθρωπος. Και κυρίως ανοιχτός στους νέους ανθρώπους. Γνωρίζαμε την περιπέτεια την οποία αντιμετώπιζε ο Βασίλης. Αλλά ο ίδιος τη ζούσε και την αντιμετώπιζε με τέτοια αξιοπρέπεια και δύναμη, όπως πάντα ήταν δυνατός και στη ζωή του και στις μάχες που έδινε στον επαγγελματικό του στίβο».

Σία Κοσιώνη: 'Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο!'

Κώστας Μπακογιάννης: Η τρυφερή εξομολόγηση για την Σία Κοσιώνη! «Είμαι πάρα πολύ τυχερός που...»!

Μια τρυφερή εξομολόγηση για την σύζυγό του Σία Κοσιώνη έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, «Το πρωινό».

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε και για την οικογένεια του!

«Είμαι ένας πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος που γνώρισα τη γυναίκα μου. Τη γυναίκα της ζωής μου και καταφέραμε να κτίσουμε λιθαράκι-λιθαράκι το δικό μας κόσμο», είπε αρχικά. «Κανείς από τους δύο μας δεν το περίμενε. Μου είχε πάρει μία συνέντευξη το 2010 κι εγώ δεν είχα καμία εμπειρία. Μου λένεη κ. Κοσιώνη θέλει να σας βγάλει στο ραδιόφωνο. Με βγάζει και με περνάει πριονοκορδέλα! Ξύλο αλύπητο. Κλείνω και λέω “Ωραία, εμείς Mega θα βλέπουμε”. Μετά γνωριστήκαμε, γεννήθηκε ένας έρωτας και η ζωή κέρδισε».

Αίσθηση προκάλεσε λέγοντας: «Εγώ δεν περίμενα ότι θα γυρίσει να με κοιτάξει!». Στην καθημερινότητά της «είναι ένας άνθρωπος ευαίσθητος, συναισθηματικός, δοτικό… είναι λιμάνι και άγκυρα μαζί», εξήγησε για την Σία Κοσιώνη.

Απίστευτη αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος που έκλεισε η συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων. Ο Άρης Καβατζίκης έμεινε έκπληκτος όταν τον άκουσε να απαντά για τη μουσική που ακούει: «Ακούω από έντεχνα, μέχρι Γωγώ Τσαμπά»!