Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον Μάρκο Σεφερλή: «Ο καημένος θέλει να με κλείσει φυλακή...»

Το μήνυμα της δημοσιογράφου.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον Μάρκο Σεφερλή: «Ο καημένος θέλει να με κλείσει φυλακή...»

Η Έλενα Ακρίτα με μήνυμά της στο Facebook επιτέθηκε και πάλι στον Μάρκο Σεφερλή, έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε ο ηθοποιός.

Τι έγραψε η δημοσιογράφος-συγγραφέας. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Μάρκος Σεφερλής προχώρησε σε αγωγή ύψους 100.000 ευρώ κατά της Έλενας Ακρίτα, η οποία έδωσε την απάντησή της μέσω Facebook.

«Επειδή ο καημένος ο Σεφερλής απειλεί να με κλείσει... φυλακή να ξεκαθαρίσω κάτι. Από όσα έγραψα γι’ αυτόν στα ΝΕΑ δεν αλλάζω τίποτα απολύτως, ούτε καν σημείο στίξεως. Το κείμενό μου με εκφράζει 100%. Σιγά μην ποικινοποιηθεί η ελευθερία έκφρασης μέσω του Τύπου, επειδή κάποιοι δεν την αντέχουν», έγραψε.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον Μάρκο Σεφερλή: «Ο καημένος θέλει να με κλείσει φυλακή...»

Έλενα Ακρίτα: Οι απειλές για τη ζωή της! «Ξέρουμε που μένεις...»

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τις απειλές που έχει δεχθεί για τη ζωή της κατά καιρούς.

Πώς το αντιμετώπισε;

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε στη Real News και αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή της, λέγοντας: «Μου το λένε αυτό! Μου το είπαν πιο πολύ την περίοδο που υπήρχε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή. Η απειλή είχε φτάσει στο σπίτι μου. Με έχουν απειλήσει πολλές φορές στο σπίτι μου, στο γραμματοκιβώτιό μου, στο κατώφλι μου. "Ξέρουμε πού μένεις. Θα σου κάνουμε αυτό, θα σου κάνουμε εκείνο". Τα περισσότερα πάνε στη Δίωξη Εγκλήματος».

Τραγωδία για την Έλενα Ακρίτα! Η κατάθλιψη και το γονάτισμα!

Έλενα Ακρίτα: Οι μαύρες μέρες και οι απειλές που δέχθηκε! «Θα σκοτώσουμε τη μανούλα!»

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στις μαύρες μέρες και στις απειλές που δέχθηκε, κάνοντας μία δημοσίευση στο facebook!

H συγγραφές και δημοσιογράφος συγκλονίζει.

Συγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα με την νέα της ανάρτηση στο facebook, ανήμερα της «μαύρης» επετείου της 21ης Απριλίου.

Με μια φωτογραφία ντοκουμέντο, από τη στιγμή που η μητέρα της καταδικάζεται σε δέκα χρόνια φυλακή από την Χούντα, η Έλενα Ακρίτα, θυμάται τις «μαύρες» εκείνες μέρες.

«Χούντα. Στη φωτογραφία αριστερά η μητέρα μου Σύλβα Ακρίτα το 1967, ακριβώς τη στιγμή που καταδικάζεται σε δέκα χρόνια φυλάκιση από το στρατοδικείο.

Στα 11 μου χρόνια, η Χούντα ήταν το μακρύ ταξίδι μου μέσα στη νύχτα. Παιδί του δημοτικού εγώ με την μητέρα μου ήταν ηγετικό στέλεχος στην αντιστασιακή οργάνωση Πατριωτικό Μέτωπο. Συνελήφθη, δικάστηκε από το στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μια από τις ευθύνες της μητέρας μου ήταν να βρίσκει ασφαλή σπίτια-κρυψώνες για τους κυνηγημένους αγωνιστές και να τους μεταφέρει με το αυτοκινητό της από κρυψώνα σε κρυψώνα τηρώντας όλους τους συνωμοτικούς κανόνες.

Θυμάμαι η μητέρα μου μού κούρεψε το μαλλί για να μη φαίνεται αν είμαι κοριτσάκι ή αγοράκι. Ανάμεσα στους αγωνιστές αυτούς ήταν ο Κώστας Φιλίνης μεγάλη μέγιστη φυσιογνωμία, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Αντώνης Μπριλάκης, ο Μίκης ο Θεοδωράκης.

Θυμάμαι το εξής κωμικοτραγικό. Έχουμε κάνει τη μεταφορά του Μίκη από σπίτι ‘καρφωμένο’ στην Ασφάλεια σε νέα κι ασφαλή κρυψώνα. Ο Μίκης ως γνωστόν είναι δύο μέτρα άνθρωπος. Ένας θεός ξέρει πώς τον…στουμπώσαμε κακήν κακώς σε ένα τόσο δα Μίνι Μόρις, κατακαλόκαιρο ντάλα. Τον στριμώχνουμε στο πίσω κάθισμα τον καλύπτουμε μια κουβέρτα κι εγώ κοριτσάκι πατάω πάνω του για να μην φαίνεται, αν πέσουμε σε μπλόκο. Πώς επέζησε ο άνθρωπος απορίας αξιον», τονίζει η Έλενα Ακρίτα.

«Με έστελναν να φέρνω φαγητό για τους αντιστασιακούς»

Και συνεχίζει στην συγκλονιστική της αφήγηση: «Στα κοντινά σπίτια με έστελναν εμένα σε καθημερινή βάση με κατσαρολάκια φαγητό για τους για τους αντιστασιακούς.

Και κάτι άγνωστο εντελώς. Τότε όπως γνωρίζουμε, οι ειδήσεις στην γερμανική Ντόιτσε Βέλε ήταν παράνομες. Τα νέα στέλνονταν από την Ελλάδα ηχογραφημένα με την δική μου παιδική φωνή.. Τότε δεν υπήρχαν τα μηχανήματα αναγνώρισης, αλλά σκέφτηκαν στην οργάνωση ότι μια παιδική φωνούλα τρέχα γύρευε για να την εντοπίσεις. Για πολύ καιρό, έτσι τα στέλναμε στη Ντόιτσε Βέλε.

«Θα σκοτώσουμε τη μανούλα», αν δεν την πείσεις να μιλήσει

Αργότερα μαζί με τον παππού επισκεπτόμουν την μαμά μου πρώτα στο κρατητήριο της Ασφαλείας και μετά στις φυλακές Κορυδαλλού. Θυμάμαι σαν χτες τους ασφαλίτες Λάμπρου, Θεοφυλογιάννακη και Μπάμπαλη να με τρομοκρατούν μικρό παιδάκι, λέγοντας πως αν δεν πείσω τη μάνα μου να μιλήσει (που δεν μίλησε) θα την εκτελέσουν ως προδότρια του Έθνους. Κι ότι επειδή πριν δυο χρόνια πέθανε ο πατέρας μου, θα εμένα ‘πεντάρφανη’ – θυμάμαι και τη λέξη ακόμα. «Θα σκοτώσουμε τη μανούλα» έτσι μου το είπανε και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Αυτή ήταν η Χούντα και αυτές είναι η χούντες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Κι όσοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, καλό είναι να μην την πιάνουν τόσο χαλαρά στο στόμα τους».