Γιάννης Καλλιάνος: Προσευχήθηκε στον ιερό ναό Aγίου Δημητρίου!

Φωτογραφίες απόδειξη!!

Γιάννης Καλλιάνος: Προσευχήθηκε στον ιερό ναό Aγίου Δημητρίου!

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου προσευχήθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος!

Μάλιστα, υπάρχουν και φωτογραφίες απόδειξη. Διαβάστε παρακάτω...

Ο μετεωρολόγος, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα και έστειλε ο μήνυμα του.

«Αφού προσευχήθηκα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα και πήρα την ευχή του Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου, στη συνέχεια επισκέφτηκα τον χώρο όπου υπήρχαν εξαίρετα Πασχαλινά χειροποίητα προϊόντα, εικόνες, αυγά, λαμπάδες και πολλά άλλα τα οποία πωλούνται για φιλανθρωπικό σκοπό. Αγόρασα μια εκπληκτική εικόνα της Παναγίας, η οποία έχει τοποθετηθεί ήδη στο γραφείο μου», έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Προσοχή! Χάνεται ο ήλιος από τη γη τη Μεγάλη Βδομάδα!

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Προσοχή! Χάνεται ο ήλιος από τη γη τη Μεγάλη Βδομάδα!

«Σκονισμένη» η Μεγάλη Εβδομάδα! Θολό τοπίο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα... Διαβάστε παρακάτω...

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει τα πάντα από καιρικής άποψης. Αναμένεται πολλή σκόνη από την Αφρική, αρκετή συννεφιά κατά περιόδους, κατά κανόνα ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως νοτιάδες, ανεβασμένες θερμοκρασίες αλλά και διαστήματα που όσο το επιτρέπει η σκόνη θα φαίνεται και ο ήλιος.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Λόγω των νοτιάδων (κατά μέσο όρο 6-7 μποφόρ) που θα επικρατούν στα πελάγη αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, σκόνη που σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις θα καλύψει σχεδόν τις περισσότερες
χώρες των Βαλκανίων αλλά που δυστυχώς στην Ελλάδα θα είναι ακόμη πιο έντονο το φαινόμενο (βλ. χάρτη μεταφοράς σκόνης). Χρειάζεται μια μικρή προσοχή να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες.

Καιρός αφρικανική σκόνη


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΨΗΛΕΣ

Παρόλο που οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι υψηλές και η συννεφιά θα επικρατεί κατά περιόδους με αποτέλεσμα ο ήλιος να μην δίνει συνεχώς το παρόν, οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες και μάλιστα

από την Μ. Τετάρτη και στη συνέχεια ο υδράργυρος στα νότια ηπειρωτικά θα αγγίζει και τους 26-27°C. Στην Κρήτη θα είναι τοπικά ακόμη υψηλότερες οι τιμές της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

Κατά κανόνα, όποιες βροχές θα εκδηλωθούν τη Μ. Εβδομάδα, θα είναι ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας έντασης. Δεν θα επιμείνω στο να αναλύσω σε ποιες περιοχές θα βρέξει διότι οι βροχές αυτές θα είναι
διάσπαρτες τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όσο και στο Αιγαίο. Προφανώς και δεν θα βρέχει παντού, όμως η αυξημένη κατά τόπους συννεφιά ενδέχεται να δώσει έστω και ψιχάλες για λίγη ώρα σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

ΑΙΝΙΓΜΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Μπορεί να βρισκόμαστε 6 μέρες πριν το Πάσχα, ωστόσο ο καιρός για εκείνη την ημέρα παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Οι θερμοκρασίες θα είναι σίγουρα ευχάριστες για την εποχή, ωστόσο άλλα προγνωστικά
στοιχεία θέλουν να βρέχει σε αρκετές περιοχές ανήμερα του Πάσχα και άλλα επιμένουν σε ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Εκτιμώ ότι τη Μ. Τετάρτη θα γνωρίζουμε όλοι μας για τον καιρό του Πάσχα.