Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς "Πρίγκιπας της Φωτιάς"!

Αποκλειστικό!

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς

Σας πάει το μυαλό σε ποιον ανήκει αυτή η σπιταρόνα; Είναι γνωστή ηθοποιός της σειράς "Πρίγκιπας της Φωτιάς", που παιζόταν στο OPEN!

Δείτε τα αποκλειστικά στιγμιότυπα που εξασφάλισε το Youweekly.gr!

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Ο λόγος για την Πέγκυ Σταθακοπούλου...

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Θέλατε από μικρή να γίνετε ηθοποιός;

Καθόλου, ούτε μου περνούσε απ' το μυαλό. Αυτό άρχισε να εμφανίζεται γύρω στα 15, όταν ξεκίνησα να βλέπω τραγωδίες στην Επίδαυρο αλλά και μερικές παραστάσεις επιλεκτικά μαζί με την οικογένειά μου. Εκεί άρχισα να αισθάνομαι ότι με μαγεύει αυτό που βλέπω στη σκηνή και ότι θέλω να ζήσω σε έναν τέτοιο κόσμο. Πέρασα στη Νομική, ενώ φαινόταν ότι η ψυχή μου είχε ανάγκη και για άλλα ταξίδια. Έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου όσο ήμουν ήδη πρωτοετής στη Νομική και σπούδασα παράλληλα αυτά τα δύο κομμάτια.

Σας έβαλαν ποτέ φρένο οι δικοί σας;

Φρένο δεν μου έβαλαν, απλώς κι εκείνοι ίσως να αιφνιδιάστηκαν. Έτυχε μέσα στους πρώτους τρεις μήνες να περάσω από μια ακρόαση του Γιώργου Μιχαηλίδη που έκανε τότε την «Κάθοδο» στην τηλεόραση και την ίδια στιγμή μού ζήτησε να συμμετέχω σε μια παράσταση. Όλα έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και βρέθηκα ηθοποιός πριν προλάβει κανείς να το συνειδητοποιήσει, αλλά δεν είχαν καμία αντίρρηση.

Τι σας ώθησε να πείτε «ναι» στον «Πρίγκιπα της φωτιάς» μετά από χρόνια απουσίας;

Πρώτα απ' όλα, την τηλεόραση την αγαπώ, είμαι περήφανη για τις σειρές που έχω κάνει και πρέπει επίσης να πω ότι ο «Πρίγκιπας» είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Το γεγονός ότι από το 2008 μέχρι το 2018 έλεγα «όχι» σε σειρές μού δημιούργησε μια αίσθηση ότι μου λείπει η τηλεόραση και η σχέση μου με τον κόσμο.

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες ότι οι ηθοποιοί δεν πληρώνονταν. Κατά πόσο ισχύουν;

Αυτό που ισχύει είναι πως ένα μεγάλο μέρος της αμοιβής των τεχνικών και των ηθοποιών βρίσκεται σε εκκρεμότητα και με αυτό το σκεπτικό σταμάτησαν τα γυρίσματα. Θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά θα κλείσουν χωρίς να ζημιωθεί κανένας. Δεν υπάρχει πιο άδικο πράγμα απ' αυτό που συμβαίνει σε εργαζόμενους που έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Πρέπει να πληρωθούν όλοι και να καταλάβουν τα κανάλια και οι παραγωγοί −γιατί δεν είναι σίγουρο πού διαμοιράζεται η ευθύνη− ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αφήνουν ανθρώπους άνεργους και να εκθέτουν την καλλιτεχνική υπόσταση ενός έργου. Είναι μια περίοδος τώρα που τρέχω για ένα άλλο κομμάτι, αλλά μόλις τελειώσει αυτό, επιφυλάσσομαι να δραστηριοποιηθώ ακόμα περισσότερο και να δούμε τι θα γίνει με αυτή την ιστορία.

Πώς αποφασίσατε να κάνετε το άνοιγμα στην Ευρωβουλή;

Όχι εύκολα, απλώς νομίζω ότι δεν δικαιούται κανείς να κρίνει εκ του ασφαλούς την κατάσταση της χώρας ή την κακή διακυβέρνηση. Θεωρώ επίσης ότι ένας καλλιτέχνης και ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την Τέχνη του με ήθος πρέπει να δοκιμάσει να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στον τόπο του. Ο χώρος της πολιτικής με τρομάζει γιατί δεν τον ξέρω. Μπήκα σε μια εκλογική διαδικασία που με τιμάει, σε ένα ευρωψηφοδέλτιο που έχει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και σε ένα κόμμα που κάνει την επανασύστασή του απέναντι στον κόσμο. Πιστεύω στη Νέα Δημοκρατία αυτής της περιόδου πιο πολύ από ποτέ και νομίζω ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο με τον πρόεδρό της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και όλους από κάτω που έχουν δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις.

Τι έχετε να απαντήσετε σε εκείνους που λένε ότι οι ηθοποιοί κατεβαίνουν και εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητά τους για να εξασφαλίσουν ψήφους, χωρίς να έχουν κάποιον άλλο σκοπό;

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Αν δικαιούνται γιατροί, δικηγόροι, τεχνοκράτες και άνθρωποι από κάθε χώρο να πολιτεύονται, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δικαιούνται οι καλλιτέχνες. O καθένας στον επαγγελματικό του χώρο και στην πολιτική, όταν κατεβαίνει, χρησιμοποιεί τα δικά του ατού. Αυτό που μοιάζει προτέρημα για κάποιους ανθρώπους, η αναγνωρισιμότητα δηλαδή, στην πραγματικότητα δεν σου δίνει πάντα προβάδισμα − και το βλέπω γυρίζοντας την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες, αλλά είναι πολύ επιφυλακτικός, βλέπω πίσω απ' τα μάτια τού κάθε πολίτη ένα μεγάλο ερωτηματικό και μια αμφισβήτηση πολλές φορές.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την επίθεση που έκανε ο Παύλος Πολάκης στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;

Θέλω να προσέχω τα λόγια μου και να μη γίνω ακραία στις εκφράσεις μου. Όμως είμαι πολύ θυμωμένη όχι γιατί μόνο έχω γνωρίσει τον Στέλιο με τον οποίο είμαστε συνυποψήφιοι και είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά γιατί θεωρώ πως αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερες δυσκολίες και τεράστια δύναμη ψυχής. Ο αγώνας για την Ευρωβουλή είναι εξαιρετικά δύσκολος και επίπονος, επομένως αυτός ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει μια ιδέα −ότι παλεύεις και ορίζεις τη ζωή σου ακόμα κι αν έχεις τεράστιες δυσκολίες− δεν μπορεί να τυχαίνει μιας τέτοιας αντιμετώπισης στο όνομα μιας αήθους αντιπαλότητας ενόψει των εκλογών. Τον θαυμάζω απεριόριστα, για μένα κάθε άνθρωπος σαν τον Στέλιο είναι αξιότερος όλων μας, ο συγκεκριμένος το έχει αποδείξει κιόλας με την πορεία του.

Σας βλέπω εμφανώς αδυνατισμένη...

Ναι, είναι από την αγωνία μου που δεν μου επιτρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου όπως θα ήθελα, ούτε τρώω πολύ σωστά, ούτε γυμνάζομαι όσο θα ήθελα. Είναι ένας πολύ καινούριος χώρος για μένα, προσπαθώ να μάθω ακόμα τη διαδικασία αυτής της προεκλογικής περιόδου και όταν αγχώνομαι χάνω λίγο βάρος, γιατί κλείνει το στομάχι και δεν έχω πολλή όρεξη. Θα το αποκαταστήσω αμέσως μετά (γέλια).

Σας στοιχειώνουν τυχόν λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν;

Όχι, γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Οι ήττες μας είναι αυτές που μας ανοίγουν τον δρόμο για νίκες αργότερα αλλά και για μια ζωή πιο πλούσια. Πονάνε οι ήττες και οι απώλειες, γιατί στην πορεία της ζωής χάνεις ανθρώπους − και δεν εννοώ μόνο οριστικά και αμετάκλητα με τον θάνατο. Χάνεις ανθρώπους, φίλους αγαπημένους, χωρίζουν οι δρόμοι, αλλά αυτό είναι η ομορφιά και η δυσκολία της ζωής την ίδια στιγμή. Είναι η ευκαιρία σου να μετατρέψεις τον κάθε πόνο και την κάθε απογοήτευση, και να τη χρησιμοποιήσεις με κάποιο τρόπο.

Σας πόνεσε προσωπικά κάποια ήττα;

Πολλές. Από μικρές και καθημερινές σε μικρούς στόχους μέχρι και μεγαλύτερους. Υπήρχαν ρόλοι που έχασα, υπήρχαν στιγμές που αισθάνθηκα ότι παραμένω στάσιμη, έχασα φίλους, έχασα σημαντικές σχέσεις στη ζωή μου, επένδυσα σε λάθος ανθρώπους κάποιες φορές. Την ώρα που μου συμβαίνει η ήττα πονάω πολύ και καταβάλλομαι. Υπάρχει κάτι μέσα μου όμως πολύ ισχυρό, το οποίο αναδύεται μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος και βρίσκω τρόπο να σταθώ στα πόδια μου και να ξανασυστηθώ σε μένα πρώτα απ' όλα. Πολλές φορές με έχει πάρει από κάτω, πολλές φορές έχω αισθανθεί αδύναμη και έχω βιώσει πανικούς, ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στην οποιαδήποτε απώλεια. Αλλά τελικά η ίδια η ζωή μού απέδειξε ότι μπορώ και ότι όλοι μας μπορούμε.

Κεφάλαιο μητρότητα: Πώς άλλαξε η ζωή σας από τότε που ήρθε η Χριστίνα;

Eπειδή προσπάθησα αρκετά για να την αποκτήσω, ήταν τόσο μεγάλο δώρο στη ζωή μου που αισθάνθηκα ότι δεν έχω το περιθώριο να χάσω ούτε μία στιγμή μαζί της. Προφανώς δούλευα κατά διαστήματα, αλλά έκοβα απ' τον ύπνο μου, απ' την προσωπική μου ξεκούραση ή απ' τις δημόσιες εμφανίσεις μου, που δεν είχαν τόσο μεγάλη σημασία για μένα όσο να είμαι με το παιδί μου... Αισθάνομαι πραγματικά ότι δεν έχω χάσει στιγμή, εκτός απ' το τελευταίο 5μηνο που είχα δύο παραστάσεις, μία καθημερινή σειρά, τη σχολή και τώρα την προεκλογική εκστρατεία. Έχουμε χαθεί λίγο, αλλά ξέρουμε πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα βρούμε χρόνο. Η Χριστίνα μου είναι πρωταθλήτρια του πεντάθλου, σπουδαία μαθήτρια και έντονη προσωπικότητα, κι εκείνη κοπιάζει για να πετύχει τους στόχους της κι εγώ κοπιάζω για τους δικούς μου. Πολλές φορές η μία κλαίει στην αγκαλιά της άλλης από κούραση, εξάντληση και απογοήτευση, άλλοτε κάνει εκείνη τη μαμά, άλλοτε την κάνω εγώ. Είναι μοναδική η σχέση μου μαζί της και αισθάνομαι πως είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί στη ζωή μου. Όσο τη βλέπω να μεγαλώνει και ξέρω ότι σιγά-σιγά παίρνει τον δικό της δρόμο και από εδώ και μπρος ίσως θα είναι όλο και λιγότερο δίπλα στη μαμά, με πιάνει ένα παράπονο. Απ' την άλλη, είμαι και πολύ περήφανη για όσα καταφέρνει και νομίζω ότι πρέπει να ανοίγουμε τις πόρτες στα παιδιά μας για να κάνουν αυτό που θέλουν.

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Σας έχει εκφράσει την επιθυμία να ακολουθήσει τα δικά σας βήματα;

Ναι, και το λέει πολύ καθαρά. Την ενδιαφέρει πολύ το σινεμά και λιγότερο το θέατρο, αλλά επειδή είναι έφηβη και είναι ένα πλάσμα χαρισματικό σε πολλούς τομείς, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο και για την ίδια να αποφασίσει από πού θα ξεκινήσει.

Νιώσατε ποτέ ενοχές αφήνοντάς την σπίτι;

Βέβαια, και δεν υπάρχει εργαζόμενη γυναίκα που να μην το αισθάνεται. Θυμάμαι πως όταν ήταν πιο μικρούλα, που έφευγα για το θέατρο, υπήρχαν στιγμές που έκλαιγε κι έκλαιγα κι εγώ. Κάθε γυναίκα που αγαπάει τα παιδιά της και ταυτόχρονα θέλει να δημιουργήσει τη ζωή της περνάει το στάδιο των ενοχών.

Έχετε συνηθίσει τη δημοσιότητα και να βλέπετε τον εαυτό σας σε πρωτοσέλιδα. Φοβηθήκατε μήπως όσα γράφτηκαν για τον χωρισμό σας έχουν κάποια επίδραση στην κόρη σας;

Μα πριν δημοσιοποιηθεί αυτή η κρίση της σχέσης μου, το παιδί μου το ήξερε. Δεν αφήσαμε την κόρη μας με ερωτηματικά, ούτε της κρύψαμε πράγματα εγώ και ο πατέρας της. Είχε εξοικειωθεί με αυτό που συνέβαινε, έπαιρνε πολλή αγάπη κι απ' τους δύο της γονείς και έβλεπε μια πολύ καλή σχέση ανάμεσά τους, επομένως ήταν ασφαλής. Προφανώς είχε ενημερωθεί, αλλά ήταν ήδη και σε μια ηλικία που ήξερε τι σημαίνει δημοσιοποίηση, ότι πολλές φορές γράφονται και υπερβολές − αν και εμένα με έχουν φροντίσει πολύ τα Μέσα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ξέρει την αλήθεια, ότι οι άνθρωποι και οι σχέσεις αλλάζουν, κάτι που είναι φυσική εξέλιξη. Επειδή όμως είναι έφηβη, είχα μια μεγαλύτερη έννοια και εγώ και ο μπαμπάς της. Νομίζω ότι και οι τρεις το διαχειριστήκαμε πολύ καλά.

Open: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε γνωστή ηθοποιό της σειράς 'Πρίγκιπας της Φωτιάς'!

Έχετε κρατήσει φωτογραφίες του συζύγου σας και του γάμου σας...

Φυσικά, αλίμονο. Αυτά είναι κομμάτια της ζωής μου και πολύ όμορφες στιγμές. Δεν αλλάζουν ορισμένα πράγματα, απλώς προχωράς σε καινούρια μονοπάτια. Μια σχέση αληθινής αγάπης και ένωσης των ανθρώπων έχει τη συνέχειά της και τις αλλαγές της. Θέλω να πω για όλες τις γυναίκες που αλλάζει η ζωή τους σε μεγαλύτερη ηλικία, πως όσο δύσκολο κι αν είναι, υπάρχουν καινούρια πράγματα που φέρνει η ζωή. Δεν πρέπει μια αλλαγή μέσα στην οικογένεια να καταρρακώνει τους ανθρώπους και να τους φέρνει σε μια κατάσταση που να λένε και να κάνουν πράγματα για τα οποία θα μετανιώσουν αργότερα. Στην πραγματικότητα το πώς οι άνθρωποι προχωρούν μετά από μια διάσταση αποδεικνύει τι είδους σχέση είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω πως η πληγή είναι πολύ μεγαλύτερη αν αποδειχτεί ότι η σχέση που είχαν δεν ήταν αυτή που νόμιζαν.

Τι πολλά και ωραία περιμένετε πλέον από τη ζωή;

Έχω πολλά πράγματα που με ενδιαφέρει να κάνω, ένα απ' αυτά είναι η προσπάθειά μου να εμπλακώ στην πολιτική, θέλω να ταξιδέψω πολύ σε όλο τον κόσμο και ανεξάρτητα απ' το αν θα έχει ευτυχές αποτέλεσμα αυτή η απόπειρα για μένα ή όχι. Υπάρχουν δεκάδες μέρη στα οποία θέλω να φτάσω, καινούριοι άνθρωποι που θέλω να γνωρίσω και νομίζω ότι αυτό που θα αφήσει αυτή η ιστορία είναι ότι σε πολλές γωνιές της Ελλάδας θα έχω πια καινούριους φίλους. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες βιβλία που επείγει να διαβάσω και ποιος ξέρει τι άλλο θα ξυπνήσει την περιέργειά μου στην πορεία. Νομίζω ότι επειδή είναι παράσταση η ζωή και δεν είναι πρόβα, πρέπει κανείς να τα δίνει όλα και να τολμάει να ανακαλύπτει όλο και καινούρια πράγματα.

Φοβάστε τη στιγμή που πέφτει η αυλαία, τον θάνατο;

Ναι, φυσικά. Αλλά προσπαθώ να απωθώ τη σκέψη, γιατί ξέρω ότι είναι και το πιο υπαρξιακό ζήτημα της ανθρώπινης φύσης, ότι γνωρίζει, εν αντιθέσει με όλα τα υπόλοιπα ζώα, πως υπάρχει ημερομηνία λήξης. Το ζήτημα είναι να έρθει τότε που θα έχεις γνωρίσει πολλά σε αυτή τη ζωή, είχες τις ωραίες σου στιγμές και το μερίδιό σου στην απώλεια. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ, γιατί με στενοχωρεί.