Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόντεψε να ξεσπάσει σε κλάματα! Τα σπαρακτικά λόγια για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του! (Βίντεο)

Η συγκινητική εξομολόγηση!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόντεψε να ξεσπάσει σε κλάματα! Τα σπαρακτικά λόγια για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του! (Βίντεο)

Καλεσμένος στο Happy Day βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κόντεψε να ξεσπάσει σε κλάματα όταν μίλησε με σπαραχτικά λόγια στο πρόβλημα υγείας της μητέρας του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ για πρώτη φορά παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη από τις άλλες! Αναφέρθηκε τόσο στην πολιτική, όσο και στην προσωπική του ζωή.

Το θέμα ήρθε και στους γονείς του στους οποίους είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη αδυναμία. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

«Η μητέρα μου έφυγε 15 χρονών από την Ελλάδα μετά τον πόλεμο σχεδόν παράλλητη από πολιομυελίτιδα επειδή είχε μια θεία στην Αμερική οποία επικοινώνησε με την γιαγιά μου και της είπε φέρτη εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Βρήκε έναν Ελληνοαμερικάνο γιατρό που της έκανε μια πρωτοποριακή επέμβαση! Ουσιαστικά της έσπασε την σπονδυλική στήλη και την ξανά κόλλησε και έμεινε τρία χρόνια στο γύψο από το γόνατο μέχρι το λαιμό. Της είχανε πει μην κάνεις παιδιά. Έκανε τέσσερα παιδιά! Έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα συγκινητικά λόγια για τους γονείς τους μετά το μνημόσυνο!

«Ο πατέρας μου υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού» - Τι είπε μετά το ετήσιο μνημόσυνο στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας

Στους γονείς του αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ετήσιο μνημόσυνο που έγινε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Διαβάστε παρακάτω....

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η σύντομη ανάγνωση όσων έχει πει, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του αρκούν «για να διαπιστώσει κανείς πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν αλλά και πόσο εξαιρετικά επίκαιρος παραμένει και σήμερα. Ένας άνθρωπος, που για να δανειστώ κάτι από την πολύ ευγενική προσφώνησή σας, συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό. Υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού. Αλλά βέβαια και στις δυνατότητες της ιδιαίτερης Πατρίδας του. Ταυτόχρονα, όμως, ήξερε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και δεν στόχευε ποτέ πιο μακριά από εκεί που μπορούσε πραγματικά να φτάσει».

Ο κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε και τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν έξι χρόνια. « Αναπαύονται και οι δυο, μαζί, σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως το επιθυμούσαν, με θέα τα όμορφα βουνά της Κρήτης και τα όρη. Τα οποία ο μεν ο πατέρας μου τα αγάπησε από τότε που γεννήθηκε, η δε μάνα μου τα αγάπησε από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε εδώ κάτω στα Χανιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’50», σημείωσε.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μετά το μνημόσυνο:

«Πράγματι δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο όμορφο, αλλά και πιο σημαδιακό τόπο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Ένα μοναστήρι το οποίο όλοι μας -εγώ, οι αδελφές μου, τα παιδιά μου, τα ανίψια μου- έχουμε επισκεφθεί δεκάδες φορές μαζί με τον πατέρα μου, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης γι’ αυτόν τον πολύ σπουδαίο και ιδιαίτερο τόπο.

Πράγματι σε τρεις μέρες συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του πατέρα μας. Θα ήταν φέτος 100 χρονών. Γεννήθηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια.

Και αν η ένδειξη του μεγαλείου ενός ανδρός είναι η διαχρονικότητα των λόγων του, τότε αρκεί μία σύντομη ανάγνωση όσων έχει πει, καθ’όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, για να διαπιστώσει κανείς πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν αλλά και πόσο εξαιρετικά επίκαιρος παραμένει και σήμερα. Ένας άνθρωπος, που για να δανειστώ κάτι από την πολύ ευγενική προσφώνησή σας, συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό. Υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού. Αλλά βέβαια και στις δυνατότητες της ιδιαίτερης Πατρίδας του. Ταυτόχρονα, όμως, ήξερε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και δεν στόχευε ποτέ πιο μακριά από εκεί που μπορούσε πραγματικά να φτάσει.

Θέλω να μνημονεύσω σήμερα, εκ μέρους όλων μας, όχι απλά τον πατέρα μας, αλλά και τη μητέρα μας, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία «έφυγε» και αυτή Μάη μήνα, αυτή την ονειρεμένη εποχή για τον τόπο μας, την Κρήτη, πριν από έξι χρόνια. Αναπαύονται και οι δυο, μαζί, σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως το επιθυμούσαν, με θέα τα όμορφα βουνά της Κρήτης και τα όρη. Τα οποία ο μεν ο πατέρας μου τα αγάπησε από τότε που γεννήθηκε, η δε μάνα μου τα αγάπησε από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε εδώ κάτω στα Χανιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω Σεβασμιότατε για την ευγενική σας φιλοξενία. Να ευχαριστήσω όλες και όλους που βρεθήκανε σήμερα μαζί μας σε αυτή τη σημαντική στιγμή για εμάς, για την οικογένειά μας, και πιστεύω για όλους όσοι αγάπησαν και πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».