Πάνος Τόγιας: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef!

Αποκλειστικές φωτογραφίες! Μοιάζουν;

Πάνος Τόγιας: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef!

Αποκλειστικές φωτογραφίες μόνο στο Youweekly.gr! Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef, Πάνου Τόγια!

Για πέντε μήνες η μητέρα του έμεινε μακριά του αλλά, όπως μου λέει, καθηλωμένη στην οθόνη της τηλεόρασης για να βλέπει τα επεισόδια του ριάλιτι μαγειρικής του STAR, γιατί ήθελε να τον αισθάνεται με κάθε τρόπο, ότι ήταν κοντά της. Εκείνος προσπαθεί αυτές τις μέρες να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο αλλά τις περισσότερες φορές, όπως γλυκά παραπονιέται εκείνη, ο Πάνος είναι με τους φίλους του. Μαμά και γιος έχουν έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ τους, αλλά ο καθένας έχει μάθει να κρατά την ανεξαρτησία του.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Τώρα που βγήκες από το «MasterChef», σκέφτεσαι να ξαναφύγεις στο εξωτερικό;

Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και περιμένω να δω τι μπορώ να κάνω επαγγελματικά στην Αθήνα. Με είχε κουράσει πολύ ψυχολογικά η παραμονή μου στην Αγγλία τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω έχει αφήσει σημάδια μέσα μου.

Η μαμά σου είχε δηλώσει στο Youweekly.gr ότι όταν έφυγες για την Αγγλία δεν είχες καθόλου χρήματα. Είχες πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο;

Πάνος Τόγιας: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef!

Έφυγα για το Λονδίνο πριν από τέσσερα χρόνια έχοντας μόνο 400 ευρώ στην τσέπη μου. Αρχικά είχα δουλέψει για πέντε μήνες σε ένα εστιατόριο που ήταν σε ένα γραφικό χωριό έξω από το Λονδίνο το οποίο είχε μόνο 15 σπίτια, επέστρεψα για λίγο στην Αθήνα και ένας φίλος μου, ο Μιχάλης, έριξε την ιδέα για να ξαναγυρίσω. Δεν είχα χρήματα ούτε εγώ ούτε εκείνος. Το ανακοίνωσα στους γονείς μου χωρίς όμως να τους αφήσω περιθώριο για να αντιδράσουν. Πάντα έτσι έκανα!

Πώς ήταν, λοιπόν, αυτές οι πρώτες μέρες στο Λονδίνο;

Η φιλοδοξία μου ήταν να δουλέψω σε εστιατόρια που έχουν αστέρια Michelin και όχι απλά να πιάσω μια δουλειά σε ένα οποιοδήποτε εστιατόριο. Στάθηκα τυχερός από την πρώτη εβδομάδα που ήμουν στην Αγγλία, γιατί με προσέλαβαν σε ένα τέτοιο εστιατόριο. Έμενα σε ένα hostel και τα χρήματα που είχα ήταν μετρημένα για το καθημερινό ενοίκιο που έδινα εκεί για τη διαμονή μου. Να φανταστείς ότι δεν μου έφταναν τα χρήματα για να φάω έξω ή να αγοράσω έναν καφέ. Έτρωγα μόνο το δωρεάν πρωινό που έδιναν στον ξενώνα, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Ποια ήταν η πιο ζόρικη στιγμή σου;

Λίγο καιρό μετά, καθυστέρησαν να μου δώσουν για τρεις μέρες τον μισθό μου. Και αυτές τις τρεις μέρες, επειδή δεν είχα χρήματα να πληρώσω τον ξενώνα αναγκάστηκα να κοιμηθώ στο παγκάκι. Έκανε κρύο γιατί ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και αυτή ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εμπειρία για μένα. Δεν τα παράτησα όμως. Είχα πάρει απόφαση να ρισκάρω τα πάντα. Αν αγαπάς κάτι δεν το αφήνεις. Και στην προσωπική μας ζωή συμβαίνει αυτό. Αν αγαπάς, για παράδειγμα, μια κοπέλα και εκείνη σε παιδεύει, σου κάνει γκρίνιες αλλά την αγαπάς, μένεις μαζί της.

Πόσα χρόνια κράτησε η μεγαλύτερη σχέση σου;

Πάνος Τόγιας: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef!

Δύο χρόνια. Με τη συγκεκριμένη κοπέλα συζούσαμε και χωρίσαμε λίγο πριν μπω στο «MasterChef». Ήταν κοινή μας απόφαση αλλά στενοχωρήθηκα τον πρώτο καιρό όταν συνέβη. Είναι και το θέμα της καθημερινής συνήθειας που με επηρέασε. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, με είχαν κάνει δεκτό από το «MasterChef« και είχα παράλληλα και μια επαγγελματική πρόταση για να δουλέψω σε εστιατόριο στην Ελβετία. Προτίμησα να μπω στο «MasterChef».

Πάνο, η μαμά σου γνώριζε γι' αυτές τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο Λονδίνο; Σου είπε ποτέ «παράτα τα όλα και γύρνα πίσω;».

Μια μέρα την είχα πάρει τηλέφωνο στις τέσσερις το πρωί. Ξέσπασα και της είπα «τι βλακεία έκανα που ήρθα Αγγλία, το έχω μετανιώσει». Αλλά η μαμά μου ήταν πάντα η φωνή της λογικής όταν πιεζόμουν και η απάντησή της ήταν να μην τα παρατήσω. Βέβαια, όταν επέστρεψα στην Αθήνα μού εξομολογήθηκε ότι στενοχωριόταν πολύ αλλά δεν το έλεγε.

Χρύσα: Η ψυχή μου κόπηκε στα δύο όταν με πήρε τηλέφωνο, αλλά δεν ήθελα να αφήσει το όνειρό του. Έμαθα να είμαι σκληρή για να μπορέσουν τα παιδιά μου να πηγαίνουν μπροστά. Οικονομικά, δυστυχώς, δεν υπήρχε η δυνατότητα να τον βοηθήσω αλλά του έδωσα ηθική στήριξη. Κάποια στιγμή έμαθα ότι ο Πάνος είχε πει στον παππού του «τη μάνα μου τη λατρεύω. Αν δεν ήταν εκείνη να με στηρίξει ίσως να μην είχα κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά». Ένιωσα η πιο ευτυχισμένη μητέρα όταν το έμαθα.

Το «σ' αγαπώ» στο λέει εύκολα ο Πάνος;

Πάνος Τόγιας: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα του πρώην παίκτη του Master Chef!

Χρύσα: Όχι. Από παιδί ήταν εσωστρεφής, τη λύπη και τη χαρά του δεν τη μοιραζόταν εύκολα.

Από μικρός ήθελες να γίνεις μάγειρας;

Πάνος: Νομίζω τυχαία το αποφάσισα, όταν ήμουν έφηβος. Ήθελα το επάγγελμα που θα ακολουθούσα να είναι δημιουργικό και να έχει ένταση. Είχα βιώματα από τη γιαγιά μου που μαγείρευε καταπληκτικά. Το πρώτο φαγητό που έφτιαξα μόνος μου όταν ήμουν μικρός στην Κάρυστο, ήταν σνίτσελ Cordon blue. Είχα μαγειρέψει για τους φίλους μου στα γενέθλιά μου.

Έχεις έναν μεγαλύτερο αδερφό. Έχετε ομοιότητες ως χαρακτήρες;

Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον αδερφό μου, είναι περίεργος άνθρωπος γιατί είναι καλλιτέχνης ο Γιώργος, αλλά είναι ο πιο αντικειμενικός από όλους μας. Όταν ήμουν στο «MasterChef» υπήρχαν στο διαδίκτυο κάποια υβριστικά σχόλια για μένα επειδή υποστήριζα τη Σπυριδούλα, και η μητέρα μου είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Ο αδερφός μου ήταν εκείνος που τη συγκρατούσε λέγοντάς της ότι δεν έχει να κάνει με μένα όλο αυτό, απλά ήταν τα σχόλια κάποιων κομπλεξικών στα οποία δεν έπρεπε να δίνει σημασία.

Ως πιτσιρίκια ήσασταν δεμένοι;

Όταν ήμασταν μικροί με τον Γιώργο τσακωνόμασταν συνέχεια για χαζομάρες, αλλά χωρίς να ξεφύγουμε και να κάνουμε κάτι ακραίο. Όταν τον χτυπούσα και έβαζε τα κλάματα φωνάζοντας τη μαμά μας, έπεφτα κι εγώ κάτω κλαίγοντας για να μη με μαλώσουν! Είμαστε όμως πολύ δεμένοι.

Χρύσα: Ο Πάνος ήταν ο πιο ζωηρός από τους δύο, με την αδρεναλίνη του μόνιμα στα ύψη. Είχε σκεφτεί να μπει και στη Σχολή Ικάρων. Ήθελε επαγγέλματα που είχαν δράση και περιπέτεια.

Έκανε ποτέ κάτι επικίνδυνο;

Χρύσα: Κάποια στιγμή μάθαμε πως όταν πέφταμε για ύπνο ο Πάνος μαζί τον κολλητό του από το επάνω διαμέρισμα και με τα υπόλοιπα παιδιά της πολυκατοικίας έπαιρναν κρυφά τα κλειδιά από τα αυτοκίνητά μας και έκαναν κόντρες. Κανένας μας δεν είχε πάρει είδηση το τι γινόταν. Ένα βράδυ που ήθελε να βγει μια βόλτα για κάποιο λόγο ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε. Το επόμενο πρωί μάθαμε ότι ο ένας κολλητός του είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού το αυτοκίνητο είχε τρακάρει και είχε καταστραφεί η πίσω πλευρά. Αν ήταν μαζί τους ο Πάνος στο πίσω κάθισμα δεν θα ζούσε τώρα. Είχα σοκαριστεί.

Η μητέρα σου μου είχε πει σε προηγούμενη συνέντευξή μας ότι είχε χωρίσει με τον μπαμπά σου. Σε ποιο βαθμό σε επηρέασε ο χωρισμός των γονιών σου;

Πάνος: Νομίζω πως ούτε εμένα ούτε τον Γιώργο μάς επηρέασε. Ήταν κάτι που είχαμε καταλάβει από νωρίς ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Ήμασταν και οι δύο λογικά παιδιά και έτσι αντιδράσαμε.

Χρύσα: Με τον μπαμπά του Πάνου είμαστε σε διάσταση πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να έχουμε πάρει διαζύγιο. Τα παιδιά δεν έζησαν ποτέ σκηνικά διαφωνιών ή καβγάδων ώστε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Είχαμε διαφορετικά «θέλω» με τον άντρα μου, είχαμε απομακρυνθεί. Τα παιδιά δεν επενέβησαν τότε, δεν το θέλαμε. Έφυγα από την Κάρυστο, ήρθα στην Αθήνα και έμεινα ουσιαστικά μόνη μου. Τότε αποφάσισε να έρθει και ο Πάνος για να σπουδάσει στη σχολή μαγειρικής.

Οπότε μαμά και γιος ανοίξατε ταυτόχρονα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας...

Χρύσα: Ναι, βέβαια. Από την αρχή στην Αθήνα μέναμε στο ίδιο σπίτι. Στην Κάρυστο δούλευα στις επιχειρήσεις του μπαμπά του Πάνου που ήταν μεσίτης. Μετά ήρθαν τα χρόνια της κρίσης και μέχρι να αποφασίσω να κάνω το μεγάλο βήμα και να έρθω στην Αθήνα είχα κάποια χρήματα. Έπειτα αναγκάστηκα να δουλέψω, όπως και ο Πάνος. Ο μπαμπάς του κάλυπτε ένα μερίδιο των εξόδων του για το ενοίκιο.

Πάνος: Οι σχέσεις μας με τον πατέρα μου είναι πάρα πολύ καλές, όποτε έχω χρόνο πηγαίνω να τον δω στην Κάρυστο. Ακούω τις συμβουλές του. Μάλιστα, μετά το «MasterChef» μού είπε ότι «θα υπάρξουν πολλοί που τώρα θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός».

Πάνο, τη βραδιά του τελικού αισθάνθηκες αμήχανα που δεν ήσουν ένας από τους φιναλίστ;

'Ήταν λίγο περίεργα τα συναισθήματα και για μένα και για τον Χρήστο, γιατί φτάσαμε και οι δύο λίγο πριν τον τελικό. 'Όταν έχασα και έφυγα στενοχωρήθηκα πολύ και νομίζω φάνηκε και στο επεισόδιο αυτό. Μετά συμβιβάστηκα και το συνήθισα!

Χρύσα: Όταν είχα δει το επεισόδιο της αποχώρησής του είχα δακρύσει. Δεν ένιωσα απογοήτευση γιατί θεωρούσα πως όλα τα παιδιά που έφτασαν μέχρι εκεί θεωρούνται νικητές.

Σε κατηγόρησαν οι χρήστες στο Twitter ότι στη δοκιμασία του τελικού βοηθούσες διαρκώς τη Σπυριδούλα, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν σαν να μαγείρευες εσύ. Γιατί το έκανες;

Μου ζήτησε τη βοήθειά μου και ανταποκρίθηκα. Αν ζητούσε τη βοήθειά μου ο Μανώλης θα ήμουν σε εκείνον. Και με τα δύο παιδιά ήμασταν φίλοι. Τη βοήθησα, αν θέλεις, λίγο πιο θερμά γιατί ήξερα πόσο πολύ χρειαζόταν τα χρήματα του τελικού.

Ως σεφ η Σπυριδούλα είχε διαφορά επιπέδου με τον Μανώλη;

Ο Μανώλης είναι καλύτερος μάγειρας, πιο δημιουργικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Σπυριδούλα δεν παύει να είναι καλή μαγείρισσα.

Έφτασε όμως στα άκρα με τον χαρακτήρα της. Είχε στρατηγική;

Ήταν σίγουρα υπερβολική ίσως λόγω του πάθους που είχε για να κερδίσει. Μέσα στο σπίτι ήταν ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, έκανε χαβαλέ. Ακόμη και αν είχε τακτική, σίγουρα θα ήταν λάθος τακτική, γιατί δεν μας επηρέασε, ούτε θεωρώ ότι έκανε καλό σε εκείνη.

Χρύσα: Έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους η Σπυριδούλα, αλλά πολύ έντονα. Βλέποντας όλους τους παίκτες μαζί, μοιάζει σαν θεατρική παράσταση. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Άλλος είναι ο κακός, άλλος ο καλός, άλλος ο ταπεινός, άλλος κάνει χαβαλέ.

Χαβαλέ σίγουρα εννοείς τον Παντελή, οπότε οι άλλοι ρόλοι πού πάνε;

Χρύσα: Καλός ο Χρήστος, ταπεινός ο Πάνος, του κακού τον ρόλο πήρε η Σπυριδούλα.

Υπονοείς ότι μερικά πράγματα σκηνοθετούνται εκ των προτέρων από την παραγωγή;

Χρύσα: Οχι, και δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε αυτό. Καταλαβαίνουν όμως τον χαρακτήρα του καθενός και φυσικά φτιάχνουν ένα πλάνο.

Ενοχλήθηκες με τις δηλώσεις κάποιου συμπαίκτη σου;

Πάνος: Απογοητεύτηκα με την Άλκηστη, η οποία είχε πει ότι υπήρχε στρατηγική και διπροσωπία μέσα στο σπίτι ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Δεν είχε αναφέρει το όνομά μου, αλλά αν υπονοούσε εμένα, αυτό είναι ψέμα. Μιλήσαμε, βέβαια, μετά το παιχνίδι, αλλά δεν αναφερθήκαμε σε αυτό γιατί μου είχαν πει κάποια από τα παιδιά ότι τους είχε ζητήσει μετά συγγνώμη, οπότε έδειξα κατανόηση.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες μόλις βγήκες από το «MasterChef»;

Πήγα σε ένα περίπτερο και αγόρασα μπύρες και μετά πήγα να δω τους φίλους μου! Μου είχε στοιχίσει όλους αυτούς τους μήνες που ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι, που δεν μπορούσα να πάω μια βόλτα, ξυπνούσαμε, κοιμόμασταν, πηγαίναμε ακόμη και τουαλέτα συγκεκριμένες ώρες γιατί ήταν δύσκολα τα γυρίσματα. Στο δωμάτιο ήμουν με τον Σταμάτη, τον Χαράλαμπο και τον Τάσο. Ήταν και οι τρεις πολύ νοικοκύρηδες, αλλά ο Χαράλαμπος έκανε κάθε μέρα όλες τις δουλειές στο σπίτι, σφουγγάριζε, σκούπιζε, έβαζε πλυντήριο. Το ίδιο ήταν και ο Χρήστος.

Να υποθέσω ότι αυτός που ξυπνούσε πιο αργά απ' όλους ήταν ο Παντελής;

Ναι, ο Παντελής και μετά εγώ και ο Σταμάτης.

Με την Ασημίνα όντως υπήρξε φλερτ;

Μας είχαν πει τα παιδιά που είχαν επιστρέψει στο σπίτι ό,τι λεγόταν έξω για μένα και την Ασημίνα και μετά το κάναμε για πλάκα περισσότερο, αλλά απλά κάναμε πολλή παρέα, τίποτε περισσότερο.

Υπήρξε κάποιος που λύγισε συναισθηματικά είτε από θυμό είτε από στενοχώρια;

Η Ασημίνα είχε ξεσπάσει σε κλάματα μια μέρα γιατί είχε επηρεαστεί ψυχολογικά, επειδή ήταν συνέχεια προτεινόμενη.

MasterChef: 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Πάνο Τόγια!

Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Πάνο Τόγια!

Ο παίκτης που έχει κάνει την διαφορά στο MasterChef.

1 Για εκείνον μαγειρική σημαίνει έρωτας, αγάπη και στοργή.

2 Εχει πάντα τη στήριξη των φίλων και της οικογένειάς του.

3 Αν ήταν υλικό θα ήταν εστραγκόν.

4 Ενα πιάτο που θα έφτιαχνε για τον έρωτα της ζωής του θα είχε σίγουρα μέσα βατόμουρα.

5 Για εκείνον... κερδίζω στο «MasterChef» σημαίνει δημιουργώ.

6 Δήλωσε συμμετοχή στο πρότζεκτ μαγειρικής για να δείξει στον κόσμο μια διαφορετική φιλοσοφία σε ό,τι αφορά στο φαγητό.

7 Εχει τονίσει πως ο μέντοράς του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του, ενώ είναι ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

8 Του αρέσει το ρίσκο, γι’ αυτό δήλωσε συμμετοχή στο «MasterChef» και είναι έτοιμος για ανατροπές.

9 Τις ημέρες που δεν πραγματοποιούνται γυρίσματα, συνηθίζει να διαβάζει.

10 Δηλώνει cool και δημιουργικός.

Ο Κουτσόπουλος τρολάρει τον εαυτό του...
Τα social media κάνουν πάρτι όταν το πρότζεκτ μαγειρικής βρίσκεται στον αέρα. Εκτός από τους παίκτες, Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο με κάθε ευκαιρία. Για του λόγου του αληθές η φωτογραφία, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, έδειχνε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο με μια αστεία φάτσα με την ατάκα: «Αν η τρίτη μετά από τριήμερο είχε πρόσωπο». Ο 35χρονος σεφ που λατρεύει το χιούμορ ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram την ίδια φωτογραφία αλλά δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει αυτό το ύφος καθώς μόλις η ομάδα του είχε «φάει» πέντε γκολ! Να τα λέμε και αυτά...

Ο «κρατς» 12 χρόνια πριν...
Ο Χρήστος Μπάρκας δεν γνώρισε τα φώτα της δημοσιότητας όταν δήλωσε συμμετοχή στο «MasterChef», στα 33 του χρόνια. Το περιοδικό VIP που έχει έδρα την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, 12 χρόνια πριν, όταν ήταν μόλις 21 ετών, του είχε κάνει αφιέρωμα στις σελίδες του. Ο παίκτης του «MasterChef» είχε φωτογραφηθεί με τον χαρακτηριστικό λευκό σκούφο του σεφ την εποχή που εργαζόταν στο εστιατόριο «Κάθε Μέρα». Στον πρόλογο της συνέντευξής του μάλιστα αναφερόταν μεταξύ άλλων πως ασχολείται με τη μαγειρική από 13 ετών.