Αποκλειστικό: "Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν θα ξυπνήσω από το κώμα και θα δωρίσουν τα όργανά μου"

Πρώην παίκτης του Master Chef σοκάρει!

Αποκλειστικό:

"Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν θα ξυπνήσω από το κώμα και θα δωρίσουν τα όργανά μου" - Πρώην παίκτης του Master Chef σοκάρει με τις αποκλειστικές του αποκαλύψεις στο Youweekly.gr!

Δεν φοβήθηκε τον θάνατο, θα φοβόταν ένα κουλί;

Ο Παντελής Βούρος αγαπήθηκε από το κοινό του «MasterChef» για τον χαλαρό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή και για την ιώβεια υπομονή που έδειξε στον Χαράλαμπο, με τον οποίο πλέον έχουν λύσει τις μαγειρικές διαφορές τους. Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο τις φορές που βγήκε εκτός εαυτού και την κόλαση του Bataclan που σημάδεψε τη ζωή του στη Γαλλία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να επιστρέψει μόνιμα στην Κάλυμνο.

Αποκλειστικό: 'Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν θα ξυπνήσω από το κώμα και θα δωρίσουν τα όργανά μου'


Συναντιόμαστε λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την πατρίδα του, επιστρέφοντας στους αγαπημένους του ανθρώπους και στο μαγαζί του, το οποίο έχει σαν «παιδί» του, όπως λέει χαρακτηριστικά. «Οι επόμενοι μήνες έχουν άπειρη δουλειά, δύσκολη περίοδος για σχέση», λέει εκείνος, ωστόσο αυτό δεν σταματάει τα όμορφα κορίτσια που μας διακόπτουν γιατί θέλουν να βγάλουν μια selfie στο πλευρό του...


Πες μου την πρώτη σου παιδική ανάμνηση...

Θυμάμαι τα αδέρφια μου, που παίζαμε στις αλάνες. Είμαστε 7 συνολικά κι εγώ είμαι ο μικρότερος, όταν ήμουν ακόμα μωρό με πετούσαν στον αέρα, εγώ φώναζα κι έκλαιγα... Ως ο μικρότερος αδερφός ήμουν το παιδί για όλες τις δουλειές, δίπλα όμως στα μεγαλύτερά μου αδέρφια έμαθα πολλά πράγματα. Κάναμε ζημιές συνέχεια, η μάνα μου τα είχε χάσει. Όταν έβρισκα ευκαιρία έκανα μαγειρικές αλχημείες, έφτιαχνα τζατζίκι όταν ήμουν 5 χρόνων, η κουζίνα ήταν λες κι έπεσε ατομική βόμβα και η μάνα μου με παρακαλούσε «μην ξαναμαγειρέψεις».

Έκανες κάποια μεγάλη ζημιά;

Είχαμε ένα ντουλάπι με ποτήρια που δεν τα έφτανα και όπως ανέβαινα τα έριξα ντόμινο. Έπεσαν όλα πάνω στον πατέρα μου που έτρωγε εκείνη την ώρα, φώναζε κι εγώ έγινα καπνός, με κυνηγούσαν τα αδέρφια μου για να με πιάσουν, κρατιόμουν από ένα χερούλι πόρτας και με τραβούσαν μέχρι που το ξερίζωσα. Από μικρός ήμουν σχετικά ανεξάρτητος γιατί δούλευα από 8 χρόνων στη λάντζα, ήταν πιο μεγάλα τα σκεύη από μένα. Μετά άνοιξε ένα εστιατόριο ο γαμπρός μου, και 12 ετών μπήκα για πρώτη φορά σε επαγγελματική κουζίνα, εκεί είπα ότι θέλω να γίνω μάγειρας.

Ποια ήταν τα μαγειρικά σου πρότυπα;

Είχα διαβάσει ένα βιβλίο με έναν Καλύμνιο σεφ, τον Δημήτρη Κουλλιά, που διέπρεψε από μικρός και ήθελα να γίνω σαν κι αυτόν σε μαγειρικό επίπεδο. Επίσης, το μεγαλύτερό μου πρότυπο σαν χαρακτήρας, σαν άνθρωπος και σαν άντρας, είναι ο πατέρας μου. Έχει μια οικογένεια με 7 παιδιά, μας έχει μεγαλώσει με αγάπη, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, δούλεψε σκληρά και με τιμιότητα έκανε ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο και τρία ζαχαροπλαστεία.

Θυμάσαι κάποιον λόγο που είχες φάει αποβολή στο σχολείο;

Στο Γυμνάσιο είχα δείρει έναν επειδή είχε βρίσει τη μάνα μου, τον έριξα σε έναν σκουπιδοτενεκέ και του άνοιξα το κεφάλι. Είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να τσακωθώ αν βρίσεις τους γονείς μου, την Παναγία και τον Χριστό, γιατί πιστεύω πολύ στον Θεό.

Αμφισβήτησες ποτέ τον Θεό;

Ποτέ. Πιστεύω στον Θεό από μικρός, όπως και στα θαύματα. Ένα μεγάλο θαύμα είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη ζωή, γιατί σε ηλικία 7 ετών είχα χτυπήσει με το ποδήλατο και είχα πάθει διάσειση. Περνούσαν οι μέρες, οι γιατροί έλεγαν στους γονείς μου «δεν θα ξυπνήσει ξανά, θα δωρίσουμε τα όργανά του», αλλά εκείνοι περίμεναν και την έβδομη μέρα ξύπνησα. Δεν είχα βέβαια τα λογικά μου, δεν ήξερα να διαβάζω, σκεφτόμουν 10 λεπτά για να πω μία λέξη, αλλά σιγά σιγά επανήλθα. Επίσης, πιστεύω ότι ένα θαύμα είναι πως ανάμεσα στους 5.000 που δήλωσαν συμμετοχή, μπήκα στο «MasterChef».

Είχες άλλους δύο ανάλογους τραυματισμούς εκείνη την περίοδο;

Είχα πέσει από τον κρέβατο με το κεφάλι στο δάπεδο, εκεί έπαθα ξανά διάσειση... Είχα κι ένα τροχαίο όπου δεν χτύπησα, αλλά το αμάξι έγινε λαμαρίνες, έπεσα σε ένα δέντρο για να σώσω έναν άνθρωπο. Έτρεχα για να πάω στη δουλειά, πήρα μια απότομη στροφή όπου δεν είχα καλή ορατότητα και μόλις έστριψα είδα ένα σταματημένο μηχανάκι και ένα αμάξι. Γύρισα το τιμόνι για να μη σκοτώσω τους ανθρώπους μπροστά μου και για καλή μου τύχη δεν ερχόταν κάποιος απ' το αντίθετο ρεύμα, γιατί θα είχαμε σκοτωθεί. Το αμάξι γύρισε μία φορά και ήρθε στη θέση του, εγώ όμως δεν θυμάμαι τίποτα από το χτύπημα.

Πήγες και στα ΛΟΚ, θυμάσαι καψώνια;

Αποκλειστικό: 'Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν θα ξυπνήσω από το κώμα και θα δωρίσουν τα όργανά μου'

Δεν σήκωνα καψώνια, δεν μπορούσε να μου την πει ούτε λοχαγός, ούτε διοικητής. Μου έλεγαν «πέσε για κάμψεις» και τους έλεγα «θα πέσεις κι εσύ» (γέλια). Είχα φάει αρκετές καμπάνες, αλλά μου τις έσβηναν επειδή μαγείρευα καλά. Με είχαν στείλει στη Λέσχη Αξιωματικών στη Σπάρτη και μετά με έστειλαν ως εκπαιδευτή μαγείρων στο Γύθειο.

Το μαγειρικό σου ταξίδι τελικά σε έφερε στη Γαλλία;

Αφού τελείωσα τον στρατό, ήμουν κοντά στα 19 και έλεγα «τι θα κάνω στη ζωή μου». Αποφάσισα να πάω στη Γαλλία, πήρα ένα σακίδιο και έφυγα με 800 ευρώ στην τσέπη. Βρήκα το πιο φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι και δίπλα ακριβώς υπήρχε ένα μαγαζί αρμένικο delicatessen. Μπήκα μέσα και άκουσα ελληνικά −χαρά μου, γιατί δεν ήξερα γαλλικά−, μίλησα με το αφεντικό που ζητούσε ζαχαροπλάστη κι εγώ ως γιος ζαχαροπλάστη μπορούσα να τον καλύψω. Ξεκίνησα να δουλεύω 12ωρο και μετά, με τη βοήθεια του αφεντικού μου, πήγα σε σχολείο για να μάθω γαλλικά.

Στην οντισιόν του «MasterChef» μίλησες για τους πυροβολισμούς στο Bataclan...

Ναι, εκείνη την ώρα ήμουν στο δωμάτιό μου, ετοιμαζόμουν να φύγω και άκουσα τους πυροβολισμούς. Στην αρχή νόμιζα ότι ρίχνουν δυναμιτάκια. Ήμουν στον 7ο όροφο, όποτε από το παράθυρο τα έβλεπα όλα. Έβλεπα τους τζιχαντιστές με τα καλάσνικοφ και ανθρώπους να τρέχουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, να τρώνε τη σφαίρα και να πέφτουν κάτω. Ήταν σοκαριστικό, μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα για να καταλάβω τι μου συμβαίνει εκείνη την ώρα και μετά κινήθηκα προς τη μεριά του τοίχου, έσκυψα για να μη φάω καμιά αδέσποτη και περίμενα πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Ένιωθα τυχερός που δεν βγήκα έξω εκείνη την ώρα, μάλιστα πριν από σαράντα λεπτά είχα πάει να πλύνω τα ρούχα μου.

Φοβήθηκες για τη ζωή σου;

Όχι, λυπήθηκα για όσους βρίσκονταν εκτεθειμένοι και δεν ήξερα με ποιον τρόπο να βοηθήσω. Εννοείται πως δεν μπορείς να ζεις με αυτή την εικόνα και να θυμάσαι αυτό το σκηνικό όταν περνάς από αυτούς τους δρόμους. Επειδή ήθελα να το ξεχάσω, αποφάσισα να φύγω από τη Γαλλία.

Τι γεύση σού άφησε η Γαλλία;

Λίγο απ' όλα. Ένιωσα το συναίσθημα της πίκρας, να είσαι μόνος σε μια ξένη χώρα, να μην μπορείς να συνεννοηθείς με τους Γάλλους, ήταν δράμα στην αρχή. Μετά από έναν χρόνο που ξεκίνησα να έχω φίλους έγινα καλύτερος στη δουλειά μου, ανέβηκαν οι μισθοί και ξεκίνησα να έχω περισσότερες δραστηριότητες, εισέπραξα τη γλύκα και την αγάπη από το κοντινό μου περιβάλλον. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και είχα αδερφικούς φίλους στη Γαλλία.

Σε αντιμετώπισαν περίεργα επειδή είσαι Έλληνας;

Οι Γάλλοι στην αρχή με έβλεπαν λίγο σνομπ γιατί δεν ήξερα τη γλώσσα. Ένας πελάτης ήθελε ελιές, ξεκινούσε να μου λέει διάφορα, όμως δεν τον καταλάβαινα, του είπα σπαστά «δεν ξέρω γαλλικά» και μετά άρχισε να μου τα χώνει. Όπως κρατούσα τις ελιές, του τις πετάω στα μούτρα του και τον κάνω από πάνω μέχρι κάτω μες στο λάδι.

Ένας από τους λόγους που γύρισες πίσω ήταν ότι σου έλειψαν και οι δικοί σου;

Ένας πολύ σημαντικός λόγος. Ήθελα να τους βοηθήσω, γιατί υπήρχε πρόβλημα με το εστιατόριο που είχε η αδερφή μου με τον γαμπρό μου. Μετά τον χωρισμό τους μείναμε χωρίς μάγειρα και χωρίς κάποιον να διοικεί το εστιατόριο, οπότε το ανέλαβα εγώ με εκείνη.

Γυρνώντας στην Κάλυμνο αισθάνθηκες σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω;

Σίγουρα, αλλά το καθήκον μου ήταν στους δικούς μου ανθρώπους, πάνω απ' όλα είναι η οικογένεια. Μπορεί να πήγα πίσω στην καριέρα μου, αλλά πίστευα ότι το καλό που κάνω θα μου δοθεί πίσω, όπως κι έγινε.

Έβλεπες «MasterChef» πέρσι;

Όχι, είδα κάποια επεισόδια όταν δήλωσα συμμετοχή − για την ακρίβεια δήλωσε η αδερφή μου με τα παιδιά της που μαγειρεύαμε μαζί. Τα «μαγειράκια» μου με έχουν σαν πρότυπο, μου έλεγαν να πάω στο «MasterChef» κι εγώ τους έλεγα ότι δεν το 'χω με την τηλεόραση.

Ήταν δύσκολο να μην έχεις επικοινωνία με τον έξω κόσμο;

Πολύ, γιατί είχα να κάνω με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Με πειράζει όταν ακούω ανθρώπους να βρίζουν και να φλυαρούν, κάτι που έπαιζε πολύ μες στο σπίτι. Αυτό το κλίμα με έκλεισε στον εαυτό μου και ευτυχώς είχα τον Χρήστο Μπάρκα, που μέναμε στο ίδιο δωμάτιο και κολλήσαμε απ' την αρχή, ενώ στη συνέχεια γνώρισα και τον Ζαχίρ. Μου έδιναν δύναμη και μπορούσα να πω 2-3 πράγματα με κάποιον.

Πώς κρατήθηκες με τον Χαράλαμπο όταν φώναζε για το κουλί;

Υπήρχαν δύο λύσεις: Ή το παίρνω στα σοβαρά και του σπάω τα μούτρα ή το παίρνω στον χαβαλέ και όλα καλά. Υπερίσχυσε το καλό εκείνη την ώρα, αν επέλεγα την άλλη πλευρά απλά θα έτρωγε μια κατσαρόλα στο κεφάλι, χωρίς πολλά πολλά (γέλια). Αλλά είπα «όχι», γιατί ντρεπόμουν την κοινωνία που μας έβλεπε.

Τη νίκη του Μανώλη πώς την είδες;

Το χάρηκα, βέβαια όποιος και να έπαιρνε το έπαθλο θα ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε ζήσει πολλά με τα παιδιά τόσους μήνες, οπότε δεν μπορούσα να κάνω κάποια διάκριση. Ήμουν της άποψης να το πάρει ο καλύτερος και πολύ δίκαια το πήρε ο Μανώλης.

Στενοχωρήθηκες που έφτασες κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιες νερό;

Όχι, ο Χρήστος, ο Πάνος, η Σπυριδούλα και ο Μανώλης είχαν το τρόπαιο περισσότερη ανάγκη από μένα. Εγώ έχω μια στρωμένη δουλειά που τη χτίζω εδώ και τρία χρόνια, οπότε αν προχωρούσα και άφηνα πίσω μου κάποιον από αυτούς τους παίκτες θα στενοχωριόμουν. Γι' αυτόν τον λόγο ήμουν τόσο χαλαρός και χαμογελαστός στην αποχώρησή μου, γιατί πραγματικά χάρηκα που έφυγα.

Υπήρχε και μία κοπέλα στην Κάλυμνο που σε περίμενε μετά το «MasterChef»;

Είχα μία κοπέλα, χάρηκα που την είδα μόλις βγήκα από το παιχνίδι, αλλά ένιωθα ζαλισμένος και σκοτισμένος από τις υποχρεώσεις του μαγαζιού και τις σκέψεις μου για το μέλλον. Επειδή δεν ήταν μακροχρόνια σχέση, το άφησα να φύγει για καλό δικό της αλλά και δικό μου. Έρχονται στιγμές που δεν θες να μιλήσεις σε άνθρωπο και πρέπει να αφήνεις ένα περιθώριο για τον εαυτό σου, οπότε νομίζω ότι είναι δύσκολη περίοδος για σχέση.

Αφού τελείωσε αυτή η σχέση, είσαι ανοιχτός σε προτάσεις;

Δεν είναι το θέμα οι προτάσεις, αυτή τη στιγμή με απασχολεί περισσότερο η δουλειά μου και να βοηθήσω την οικογένειά μου. Μετά έρχονται τα υπόλοιπα και είμαι ακόμα μικρός για να σκεφτώ τι θα κάνω με τις κοπέλες.

Σου στέλνουν μηνύματα να πάτε για ποτό;

Ένα έχω να πω στις κοπέλες: «Πού ήσασταν πριν πάω στο "MasterChef";» (γέλια). Έχω πολλούς θαυμαστές και θαυμάστριες ανεξαρτήτως ηλικίας, δυστυχώς όμως δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλους, γιατί είναι πολλές οι υποχρεώσεις. Το εκτιμώ και ελπίζω κάποια στιγμή να ανταποδώσω την αγάπη τους.

Υπήρχε γυναίκα που ήθελε να ξυρίσεις το μουστάκι σου;

Αν υπάρχει γυναίκα που θέλει να ξυρίσω το μουστάκι μου, σίγουρα δεν θα είναι η γυναίκα μου (γέλια). Δεν έχει βρεθεί κάποια να μου το πει και σίγουρα δεν θα το κάνω επειδή θα μου το ζητήσει οποιαδήποτε. Αν το κάνω, θα είναι επειδή το θέλω εγώ.

Από πότε παίζεις μουσική;

Ξεκίνησα να παίζω βιολί από 8 χρόνων. Μετά άρχισα να παίζω κι άλλα όργανα, όπως μπουζούκι, πιάνο, ακορντεόν, αλλά το πάθος και η τρέλα που είχα για το βιολί δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Έχω βγάλει και λεφτά από τη μουσική παίζοντας με group στη Γαλλία και σε συναυλίες στα Δωδεκάνησα, έχω παίξει με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου.

Οι επόμενοι μήνες τι περιλαμβάνουν για σένα;

Άπειρη δουλειά, τρέχω δύο μαγαζιά και το catering κι επίσης θέλω να κάνω κάτι παράλληλα με το μαγαζί, η αν έρθει μια καλή τηλεοπτική πρόταση, που με εκφράζει και μπορεί να κάνει τον κόσμο να χαρεί με τη μαγειρική μου.

Master Chef: Ο Παντελής έσκασε ημίγυμνος μπροστά στη Σπυριδούλα! (Βίντεο)

Ο Παντελής στο σημερινό επεισόδιο του Master Chef εμφανίστηκε ημίγυμνος μπροστά στη Σπυριδούλα και το θέαμα σόκαρε ακόμη και τον Χρήστο!

Η Σπυριδούλα και ο Χρήστος συζητούν χαλαροί στο δωμάτιο, λίγο πριν φύγουν από το σπίτι του MasterChef.

Και κάποια στιγμή ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα ο Παντελής, έχοντας τυλίξει μία πετσέτα γύρω από τη μέση του και μια δεύτερη την έχει στον λαιμό του.

Ο Χρήστος ξαφνιάζεται όταν βλέπει να εμφανίζεται έτσι και μάλιστα μπροστά στη Σπυριδούλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, σχολίασε: «Νομίζω πως το έπαθα το έμφραγμα πρωί πρωί. Δεν περίμενα να εμφανιστεί έτσι. Τόσο free να το πω; Και μάλιστα μπροστά σε μία γυναίκα».

Πώς το σχολίασε η Σπυριδούλα και τι είπε η ο Παντελής;

Δείτε το βίντεο: