Σοκ: Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος!

Δεν το πιστεύει κανείς!

Σοκ: Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος!

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος πέθανε σε σήμερα!

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1935 και ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.

Στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συγκριτικό Δίκαιο στο King’s College στο Λονδίνο.

Εργάσθηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στην «Καθημερινή», τη «Μεσημβρινή», όπου ήταν διευθυντής, τη «Βραδυνή» και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στην τηλεόραση.

Επίσης, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων την περίοδο 1974 έως το 1981.

Εξελέγη Πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 1976 έως το 1984 και χρημάτισε υπηρεσιακός Υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη.

Σοκ: Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος!

Ο Γεώργιος Αναστασόπουλος διετέλεσε, επίσης, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1984–1999 και εξελέγη τέσσερις φορές (1989-1999) μεταξύ των πρώτων Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2002, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 2003, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ιδρύματος που διοικεί τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού. Έφυγε από την ζωή πασίγνωστος ηθοποιός!

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO και από τον Οκτώβριο του 2007 και για δύο έτη πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO.

Ήταν παντρεμένος και είχε 2 παιδιά.

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο...

Σοκ έχει προκαλέσει μία είδηση στον καλλιτεχνικό κόσμο! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο...

Είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2011, τώρα ένοιωσε μία αδιαθεσία και η σύζυγός του κάλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη ασθενοφόρο!

Ο λόγος για τον Τίντο Μπρας, ο γνωστός σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο Σαντ’ Αντρέα της Ρώμης διότι ένοιωσε μία αδιαθεσία, με αποτέλεσμα η σύζυγός του, Κατερίνα Βάρτσι, να καλέσει εσπευσμένα ασθενοφόρο. Ο Μπρας σήμερα είναι 86 ετών.

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο...

Η κινηματογραφική σταδιοδρομία του Τίντο Μπρας, «μαέστρου» του ψυχολογικού ερωτισμού, είναι πολύ μακρά και ξεκινά από τη δεκαετία του '60, με ταινίες που προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση της λογοκρισίας. Αλλά εκείνη την εποχή, οι ταινίες του προκαλούσαν όχι για το ερωτικό στοιχείο τους, αλλά για το πολιτικό μήνυμά τους. Η πρώτη μεγάλη ταινία του «Όποιος δουλεύει είναι χαμένος από χέρι» (Chi lavora e’ perduto, 1963), περιγράφει τον αγώνα ενός νέου να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Το μάθατε ότι μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο η Χριστίνα Κολέτσα;

Ωστόσο, ο Μπρας πέρασε στο Πάνθεο του κινηματογράφου με ταινίες όπως το διάσημο «Κλειδί» με τη Στεφανία Σαντρέλι, το «Αισθηση '45» (Senso ’45) βασισμένο στο έργο του Καμίλο Μπόιτο με την Άννα Γκαλιένα, οι οποίες τον καθιερώνουν ως τον πρωθιερέα του ερωτισμού στη μεγάλη οθόνη. Έναν ερωτισμό που δεν γίνεται αυτοσκοπός της πλοκής, αλλά πάντοτε συγκλώθεται με το θέμα της εξουσίας και της επιβολής στον άλλον, όπως στο «Σαλόν Κίτι» με τον Χέλμουτ Μπέργκερ και σε συνεργασία με τον διαλεκτό συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, που διαδραματίζεται σε έναν οίκο ανοχής στο ναζιστικό Βερολίνο.

Γεννημένος στο Μιλάνο στις 26 Μαρτίου 1933, μετά τις σπουδές του στη Νομική, ο Μπρας μετακόμισε στη δεκαετία του '50 στο Παρίσι κι εργάσθηκε στο αρχείο της Γαλλικής Ταινιοθήκης. Έλαβε το βάπτισμα του πυρός στον κινηματογράφο ως βοηθός του σκηνοθέτη Αλμπέρτο Καβαλκάντι, μετά του Γιόρις Ίβενς και στη συνέχεια του μεγάλου σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι στις ταινίες του «Ινδία» και «Στρατηγός Ντελλα Ρόβερε», αμφότερες του 1959.

Μεταξύ των άλλων διάσημων ταινιών του περιλαμβάνονται ο «Καλιγούλας» (1980) με πρωταγωνιστή τον Μάλκομ ΜακΝτάουελ, που εκτιλύσσεται στην Αρχαία Ρώμη, και η κωμική αυτοβιογραφία του «Ποστ Ρεστάντ Τίντο Μπρας» (1995), στην οποία πρωταγωνιστεί και ο ίδιος.

Θλίψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε στα 33 του!

Θλίψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε στα 33 του!

Ο θάνατος του έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό κόσμο!

Ο λόγος για τον Michael Sleggs, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του BBC 3, «This Country».

Θλίψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε στα 33 του!

Σύμφωνα με πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα μετά από «καρδιακές επιπλοκές».

Ο ίδιος είχε αποκάλυψε πριν από μέρες ότι πέθαινε μετά από μια «αρκετά γρήγορη» επιδείνωση που είχε η υγεία του.

Θλίψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε στα 33 του!

Επίσης είχε εξηγήσει μέσω μίας δημοσίευσης του ότι σχεδίαζε να περάσει τις τελευταίες μέρες στο σπίτι με την οικογένειά του.

Θλίψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε στα 33 του!