Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Πλάκα κάνεις τώρα!

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef με βάση το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Youweekly.gr! Έχουμε και αποκλειστικές φωτογραφίες! Σας πάει κάπου το μυαλό;

Η φωτεινή μεζονέτα με τα έντονα χρώματα, τα μοντέρνα έπιπλα, τις υπέροχες πορτοκαλί πολυθρόνες που θα ζήλευαν πολλοί interior designers, βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρο της ζωής της, το νέο της εστιατόριο «NAPUL'E» με αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές. Δίπλα ακριβώς −κατά μια μαγική και υπέροχη για εκείνη ως μαμά σύμπτωση− από την παιδική χαρά στην οποία βρίσκεται καθημερινά ο τετράχρονος γιος της.

Ο λόγος, φυσικά, για την Μάγκυ Ταμπακάκη!

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Ζήτησες τη βοήθεια κάποιου διακοσμητή; Ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού;

Μόνη μου το διακόσμησα, αλλά κάποτε ήμουν καλή νοικοκυρά στο σπίτι μου! (γέλια). Τώρα δεν έχω χρόνο. Το μόνο που θέλω, να είναι όλα στη θέση τους. Δεν μπορώ τα σπίτια στα οποία γίνεται ένας χαμός και είναι γεμάτος ο καναπές, οι καρέκλες και τα τραπέζια με πράγματα. Δεν με νοιάζει τόσο πολύ αν έχει λίγη σκόνη – το δικό μου βέβαια είναι και γεμάτο τρίχες από τη σκυλίτσα μας τη Σίσυ− ή αν δεν γυαλίζει το πάτωμα, όσο να είναι τακτοποιημένο.

Έχεις δηλαδή κάποιες ψυχαναγκαστικές τάσεις...

Με την τάξη και την καθαριότητα σίγουρα ναι. Τα έχω «τρελάνει» τα παιδιά στην κουζίνα του μαγαζιού, γιατί πρέπει οι μπασίνες να είναι η μια μέσα στην άλλη από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη, τα κατσαρολάκια πρέπει επίσης να είναι στο ίδιο σημείο από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο. Πρέπει να ξέρω επίσης πως στο ένα ράφι θα έχω μόνο τηγάνια και τίποτε άλλο!

Φοβίες έχεις;

Με τις αρρώστιες. Δεν θέλω να πάθουν κάτι οι γύρω μου, δεν με νοιάζει τόσο για εμένα. Θέλω να τους εξασφαλίζω ότι θα είναι καλά. Έχω αυτόν τον ψυχαναγκασμό ότι θα πρέπει εγώ να φροντίσω να είναι καλά. Για παράδειγμα, ο χαμός του σκύλου μου Καίσαρα τον χειμώνα με έπληξε πολύ. Δεν μάθαμε ποτέ από τι «έφυγε», παρ' όλο που τον πήγαμε σε πολλούς γιατρούς, το έχω μέσα μου ότι θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι για να βρω μια λύση, για να μείνει ζωντανός.

Πώς ήταν η φετινή διαδρομή σου στο «MasterChef Junior» ως κριτής; Τι σε έφερε σε αμηχανία και τι σε δυσκόλεψε με τα παιδιά;

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Με τα παιδιά ήταν περισσότερο μητρική η προσέγγισή μου και λιγότερο ως κριτής. Επειδή ως άνθρωπος συγκινούμαι εύκολα, με δυσκόλεψε στο να τα βλέπω να στενοχωριούνται ή να κλαίνε, ειδικά όταν αποχωρούσαν. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.

MasterChef: Αυτός είναι ο Ιταλός σύζυγος της Μάγκυ Ταμπακάκη!

Σου παραπονέθηκε καμιά μαμά ότι αδίκησες το παιδί της;

Κάποιες πίστευαν ότι τα παιδιά τους άξιζαν κάτι παραπάνω. Ακόμη και σήμερα όμως έχω πολύ καλές σχέσεις με σχεδόν όλες τις μαμάδες. Είτε βρισκόμαστε από κοντά είτε μιλάμε μέσω των social.

Ο ρόλος του κριτή πιστεύεις ότι βελτίωσε την εικόνα σου προς τον κόσμο σε σχέση με τον ρόλο σου ως παίκτρια του «MasterChef»; Δεν είχες ακούσει και λίγα τότε...

Είδε ο κόσμος ότι στην πραγματικότητα είμαι ένας άλλος άνθρωπος από αυτό που πίστευαν και το «MasterChef Junior» μου έκανε πολύ μεγάλο καλό σε αυτό.

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Κάποιοι στα social media σε ταύτισαν φέτος με τη Σπυριδούλα, τουλάχιστον στο επίπεδο των επιθέσεων που έχετε και οι δύο δεχτεί. Ήταν δίκαια ή άδικα τα σχόλια που έγιναν προς εκείνη;

Εγώ όμως δεν είχα δεχτεί τόσες επιθέσεις όσες δέχτηκε φέτος η Σπυριδούλα. Και ήταν άδικες, όπως είναι πάντα άδικες οι επιθέσεις όταν δεν γνωρίζεις κάποιον. Όλοι αυτοί που βρίζουν και λένε διάφορα ας βγουν στο γυαλί να εκτεθούν. Κρίνουμε λες και είμαστε οι τέλειοι και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι χείριστοι! Γιατί ζηλεύει, γιατί κλαίει, γιατί θυμώνει, γιατί κουτσομπολεύει ο κάθε παίκτης... Μα και ποιος δεν τα κάνει αυτά; Είναι φυσιολογικές ανθρώπινες αντιδράσεις. Μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον, αλλά δεν μπορείς να τον μισήσεις. Όλο αυτό το μίσος να φτάσεις στο σημείο να γράψεις ότι θέλεις να πεθάνει δεν είναι λογικό. Και όλα αυτά στα λέω όχι γιατί θέλω να στηρίξω τη Σπυριδούλα. Είχα δεχτεί και εγώ ακραία σχόλια αλλά είχα εισπράξει και πολλά θετικά. Και υπάρχουν ακόμη πολλές γυναίκες που μου γράφουν και μου λένε ότι «μας εκπροσώπησες με τον καλύτερο τρόπο».

Ταυτίστηκαν μαζί σου;

Ναι, γιατί ήθελα να βγάλω προς τα έξω το πρότυπο της γυναίκας που δεν χρειάζεται να το παίξει «γκόμενα» για να πάει μπροστά. Μια γυναίκα μπορεί να είναι μάνα και σύζυγος και δεν χρειάζεται να προβάλει τη θηλυκότητά της για να ξεχωρίσει. Αυτός ήταν ο λόγος που είχα πάρει την απόφαση τότε να κόψω τα μαλλιά μου. Δεν ήθελα να έχω τίποτε το θηλυκό πάνω μου!

Είδα πως στο προφίλ σου στο Instagram έχεις ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες σου από την παραλία είτε φορώντας μαγιό είτε φορώντας ένα σορτσάκι. Έχεις αυτοπεποίθηση με την εικόνα σου;

Καθόλου! Οι φωτογραφίες που ανεβάζω είναι... σκόπιμα καλυμμένες και δεν εννοώ το ρετούς. Στη μια φωτογραφία, για παράδειγμα, είμαι ξαπλωμένη και έτσι η κοιλιά μου φαίνεται φλατ! Είχα από μικρή παραπανίσια κιλά, δεν ήμουν παχύσαρκη αλλά υπέρβαρη. Έχοντας μεγαλώσει λοιπόν με το κόμπλεξ της χοντρής του σχολείου −το οποίο με κάποιο τρόπο με ακολουθούσε σε όλη μου τη ζωή− ήταν πάντα δύσκολο να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Ιδίως σε μια εποχή όπως και αυτή όπου μας έχουν βάλει να κυνηγάμε την εικόνα για το τέλειο σώμα. Ξέρω ότι ποτέ δεν θα γίνω το μοντέλο που βλέπω στην τηλεόραση, αλλά φροντίζω να «καλύπτω» το σώμα μου όσο καλύτερα γίνεται!

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Έκανες ποτέ στη ζωή σου κάποια χημική δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους;

Έχω κάνει αυστηρή δίαιτα αλλά πάντα έχοντας μια ελεύθερη μέρα την εβδομάδα για να τρώω ό,τι θέλω.

Πάντα είχα την απορία πώς μια γυναίκα σεφ που είναι όλη μέρα σε μια κουζίνα αντιστέκεται στους πειρασμούς, γιατί κάποια στιγμή πρέπει και να δοκιμάσει αυτά που φτιάχνει για τους άλλους και αυτά δεν είναι απαραίτητα διαιτητικά...

Η αλήθεια είναι ότι δεν προσέχω και αυτή την περίοδο μάλιστα είμαι και στα πιο... φουσκωμένα μου. Αλλά όχι επειδή τσιμπολογάω αυτά που μαγειρεύω. Ως σεφ από τα φαγητά που βλέπω κάθε μέρα μπορεί και να «μπουχτίσω» και να μην πέσω στον πειρασμό να φάω. Το χειρότερο είναι τα άτακτα ωράρια που έχουμε στη δουλειά μας. Δεν έχω χρόνο αν κάνω δίαιτα να σταματήσω τη δουλειά για να φάω το μεσημέρι ένα φιλέτο ψάρι με τη σαλάτα μου. Σήμερα, για παράδειγμα, το μεσημέρι έφαγα όρθια στη δουλειά ό,τι περίσσεψε στο ταψί από αυτά που σέρβιρα γιατί πεινούσα και έπρεπε να φάω κάτι για να αντέξω.

Γυμνάζεσαι;

Μέχρι πριν γίνω μαμά πήγαινα κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Από εκεί και πέρα το απόλυτο χάος!

Έμαθες πια να διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν που είχε πέσει σαν.... τσουνάμι πάνω σου;

Ήμουν και παραμένω πολύ ντροπαλή. Νιώθω άσχημα όταν είμαι στο κέντρο του ενδιαφέροντος! Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστώ τη δημοσιότητα, να τη συνηθίσω και στη συνέχεια να την προσπεράσω. Περπατούσα στον δρόμο και όλοι με κοιτούσαν. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου ότι είμαστε εφήμεροι. Ότι δεν έπρεπε να «πατήσω» πάνω στη δημοσιότητα.

Η συνέχεια όμως ήταν πολύ καλή για εσένα. Έκανες αρκετά νέα επαγγελματικά βήματα...

Σίγουρα χωρίς το «MasterChef» δεν θα είχα κάνει τίποτε από όλα αυτά, με βοήθησε πολύ. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πριν δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο της μαγειρικής, εκτός από τις σπουδές που έκανα στην Ιταλία. Ήμουν άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Με βοήθησαν αρκετοί αλλά έδωσα και έναν προσωπικό αγώνα. Στάθηκα με τα πόδια μου σταθερά στη γη και πιστεύω τα κατάφερα!

Έχεις δηλώσει αρκετές φορές πως το ρίσκο είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα σου. Έτσι ήσουν από παιδί ή μετά τις σπουδές σου άνοιξαν ξαφνικά οι ορίζοντές σου;

Τις σπουδές μου τις έκανα επειδή ως παιδί έπρεπε να μπω στο Πανεπιστήμιο. Το χρέος μου ήταν να είμαι καλή στα μαθήματα. Ήμουν μαθήτρια του 18 και μπήκα στην πρώτη σχολή που δήλωσα στην Αθήνα στο Πολιτικό της Νομικής και έτσι δεν επιβάρυνα και οικονομικά την οικογένειά μου. Ακολουθούσα αυτό που έπρεπε να κάνω ως κόρη. Η δική μου η γενιά μεγάλωσε κάπως έτσι. Με τις παρωπίδες του σχολείου, του ελέγχου που έπρεπε να είναι άριστος και των απουσιών που δεν έπρεπε να κάνουμε. Αργότερα έκανα κατά κάποιον τρόπο την επανάστασή μου. Έπαιξε ρόλο η γνωριμία μου με τον Φραντσέσκο. Από εκεί κι έπειτα ανεξαρτητοποιήθηκα.

Ο μπαμπάς σου ήταν αυστηρός μαζί σου αν δεν είχες καλούς βαθμούς;

Ήμουν από μόνη μου πειθαρχημένη στα μαθήματά μου και ό,τι έκανα το έκανα μόνη μου, γιατί δεν πήγα ποτέ φροντιστήριο. Ο μπαμπάς μου ήταν γενικά αυστηρός, αλλά δεν νομίζω πως αυτό μου έκανε κακό. Κατάφερα και έζησα αυτά που ήθελα. Όπως λέω πάντα, δεν υπάρχουν όρια ηλικίας και δεν παίζει ρόλο η οικογενειακή μας κατάσταση. Αν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε και να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις. Για παράδειγμα, εγώ τώρα πια κάνω τη δουλειά των ονείρων μου. Αλλά επειδή είμαι μητέρα ενός τετράχρονου δεν μπορώ να γυρνώ από αυτήν στις τρεις το πρωί. Δεν έχω βάλει την ανατροφή του στον αυτόματο κι εγώ συνεχίζω να κάνω ανενόχλητη τη δουλειά μου.

Πώς αποφάσισες να ανοίξεις το δικό σου εστιατόριο;

Ήταν ξαφνικό. Το φοβόμουν λίγο στην αρχή και έκανα δειλά βήματα. Ο Φραντσέσκο όμως μου είχε πει «ή θα το κάνουμε τώρα ή δεν θα το κάνουμε ποτέ». Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή σου σε μια ηλικία που λες ότι πρέπει να ρισκάρεις για να μη μείνεις στάσιμος. Οπότε λες «το κάνω» και ό,τι βγει. Μειώνοντας βέβαια όσο μπορείς τον οικονομικό κίνδυνο. Σε αυτό το μαγαζί έχουμε βάλει και προσωπική εργασία. Τρέξαμε για να πάρουμε τις καλύτερες προσφορές από τους μάστορες, αναλάβαμε εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση, μέχρι και ένας φίλος μας που πιάνει το χέρι του μας βοήθησε στο βάψιμο του μαγαζιού.

Ήταν και μια αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης για τον σύζυγό σου αυτό το εστιατόριο...

Όταν ήταν 18 χρόνων έλεγε όμως ότι κάποια στιγμή θα έκανε ένα μαγαζί που θα σερβίρει μόνο ζυμαρικά. Η πορεία της ζωής του τα έφερε διαφορετικά, έγινε στρατιωτικός γιατρός. Από τότε που ήταν μικρός όμως του άρεσε η μαγειρική. Είναι πολύ καλός μακαρονάς... και για να τα φτιάχνει και για να τα τρώει! Μετά όμως γνώρισε εμένα και μέσω εμού πραγματοποίησε τώρα το όνειρό του για το εστιατόριο! Κι εγώ άλλωστε πριν ασχοληθώ με τη μαγειρική ήθελα να κάνω καριέρα διπλωμάτη, μόλις αποφοίτησα από το Πολιτικό της Νομικής.

Γνωριστήκατε αφού είχες πάρει πτυχίο;

Λίγα χρόνια μετά. Συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές με έναν φίλο του. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εκείνη την εποχή δεν σκεφτόμουν καν να ασχοληθώ με τη μαγειρική.

Πώς ήταν η πρώτη γνωριμία του πατέρα σου με τον μέλλοντα γαμπρό του;

Είχαμε κανονίσει να πάμε να φάμε στο κέντρο οι τρεις μας. Ο πατέρας μου όμως τον συμπάθησε αμέσως τον Φραντσέσκο.

Πώς διαχειρίστηκες στην αρχή του δεσμού σας το γεγονός ότι εκείνος είχε ήδη τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο; Ήσουν επιφυλακτική για το πώς θα χτιστεί αυτή η νέα σχέση;

Δεν με απασχόλησε και ούτε ήταν τροχοπέδη για το μέλλον μας. Όταν πήγαμε μετά στην Ιταλία ζήσαμε όλα αυτά που έχει μια χωρισμένη οικογένεια όπως η δική του. Δηλαδή κάθε δεύτερη εβδομάδα είχαμε τα παιδιά του στο σπίτι, ήταν μικρά τότε σε ηλικία και ζούσαν μαζί μας. Δεν θέλησα ποτέ να πάρω τον ρόλο των γονιών τους. Δεν το έπαιξα ποτέ η μαμά τους. Ήμουν τότε η κοπέλα του μπαμπά τους και προσπαθούσα να περνάμε όλοι καλά, να τους κάνω να νιώσουν ότι είμαστε μια μεγάλη διευρυμένη οικογένεια. Προσπαθούσα όταν έρχονταν τα Σαββατοκύριακα να ασχολούμαι και με κάτι άλλο για να περνούν περισσότερο χρόνο και με τον μπαμπά τους. Τώρα έχω γίνει και γιαγιά δύο φορές από τα παιδιά!

Συναντιέστε τακτικά παρά την απόσταση που σας χωρίζει;

Έχουμε να τους δούμε από τα Χριστούγεννα, αλλά όσο μπορούμε ναι, βλεπόμαστε. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά όπως και με την πρώην σύζυγο του Φραντσέσκο. Εκείνος φρόντιζε να τους στέλνει να βλέπουν και μερικά από τα επεισόδια του «MasterChef». Άλλωστε η μεγάλη του κόρη ήταν εκείνη που με έπεισε αρχικά στο «MasterChef» της Ιταλίας να κάνω την αίτηση και να λάβω μέρος.

Συγκλονίζει η Μάγκυ Ταμπακάκη! «Όταν έμαθα ότι ο άντρας μου έχει σκλήρυνση κατά πλάκας είπα...»

Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από το περσινό «MasterChef» μέχρι και τη στιγμή που αποχώρησε οικειοθελώς.

Πέντε μήνες μετά, η Μάγκυ Ταμπακάκη νιώθει πανέτοιμη για να περάσει στην αντίπερα όχθη και να αναλάβει ρόλο κριτή στο «MasterChef Junior» μαζί με την Ελένη Ψυχούλη και τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη.

Έτσι λοιπόν επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά ώστε να μαζέψει υλικά για την αυριανή πρεμιέρα και μας μιλάει για τη γνωριμία της με τον σύζυγό της Φραντσέσκο αλλά και για τον... δεύτερο άντρα της ζωής της, τον γιο της Ματτία.

Γιατί αποφασίσατε να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

Το καλοκαίρι, μετά τη συμμετοχή μου στο «MasterChef», ανακαλύψαμε για την αρρώστια του Φραντσέσκο, ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν στα πλάνα μας να έρθουμε στην Ελλάδα, απλά όχι τόσο σύντομα. Μου είπε ο Φραντσέσκο «δεν θέλω να ζήσω άλλο εδώ. Θα βγω σε πρόωρη σύνταξη και θέλω να έρθω στην Ελλάδα». Εγώ δεν ήθελα να φύγω από την Ιταλία, εκείνη την ώρα όμως τα «θέλω» του Φραντσέσκο ήταν πιο σημαντικά από τα δικά μου. Πίστευα πάντα στο ένστικτό του και εφόσον αυτό τού έλεγε ότι στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, να φτιάξουμε ένα εστιατόριο, απλά έκλεισα τα μάτια μου και τον ακολούθησα.

Όταν μάθατε ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, ήταν μία γροθιά στο στομάχι;

Ήταν η προσωποποίηση όλων των φόβων μου. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία στην Ιταλία για να ξεπεράσω αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πέραν του γιου μου –με τον οποίο έχω μία άλλου είδους αγάπη– και της μητέρας μου, έχω αγαπήσει τον άντρα μου. Δυστυχώς, στον Φραντσέσκο ήταν σαν να προσωποποίησα τη μητέρα μου, φοβόμουν μήπως τον χάσω ξαφνικά, όπως έχασα τη μητέρα μου. Είχα φοβίες ότι μπορεί να του συνέβαινε κάτι όπως πήγαινα στη δουλειά, ότι μπορεί να πάθει έμφραγμα, επειδή είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερός μου... Έζησα αρκετό καιρό με αυτές τις φοβίες, μέχρι που με την ψυχοθεραπεία συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σκέφτεσαι θετικά. Άλλαξα τρόπο ζωής, είπα ότι δεν θα φοβάμαι και αν μας συμβεί κάτι κακό θα το αντιμετωπίσουμε μαζί. Δυστυχώς αυτή του η αρρώστια ήταν σοκαριστική. Ανασυγκροτήθηκα, προσπάθησα να μην του δείξω ποτέ την αδυναμία μου και ότι φοβόμουν, έγινα ακόμα πιο σκληρή και σκέφτηκα πως ό,τι κι αν γίνει δεν θα τον πεθάνει αυτή η αρρώστια. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να καταλήξει σε αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο αντιμετωπίζεται, γιατί εγώ θα έχω τα πόδια μου και θα κάνω ό,τι χρειαστεί, αλλά θα τον έχω ζωντανό.