Θρήνος! Νεκρός ο Σπύρος Λιονάκης! Έχασε την μάχη...

Απέραντη θλίψη!

Θρήνος! Νεκρός ο Σπύρος Λιονάκης! Έχασε την μάχη...

Θρήνος! Νεκρός ο Σπύρος Λιονάκης! Έχασε την μάχη με το καρκίνο!

Πάλευε εδώ και πολύ καιρό με αυτήν την αρρώστια που θερίζει κόσμο, συνέχιζε να ασκεί το επάγγελμά του παρά τις χημειοθεραπείες και τους πόνους που είχε, αλλά στο τέλος λύγισε.

Θρήνος! Νεκρός ο Σπύρος Λιονάκης! Έχασε την μάχη...

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του, αλλά και ο δικηγορικός κόσμος των Χανίων στην είδηση του θανάτου του γνωστού Χανιώτη δικηγόρου Σπύρου Λιονάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Θρήνος! Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας!

Ο Σπύρος Λιονάκης ήταν Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και μάχιμος λειτουργός της Θέμιδος μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ασκούσε την δικηγορία στα πολιτικά, ποινικά και διοικητικά Δικαστήρια, όλων των βαθμίδων. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το Ποινικό, το Αστικό και το Διοικητικό Δίκαιο και εξειδικεύτηκε σε θέματα Εκκλησιαστικού, Εμπραγμάτου, Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις μισθωτικών διαφορών, τροχαίων ατυχημάτων κλπ.

Θλίψη! Πέθανε ο Αντρέα Καμιλέρι

Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι στα 93 του χρόνια.

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την κόπολα (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει σε συνέντευξη του στο παρελθόν.

Ο Αντρέα Καμιλλέρι τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεύονταν στην εντατική έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Αντρέα Καμιλλέρι γεννημένος στη Σικελία στις 6 Σεπτεμβρίου 1925, είναι Ιταλός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα αστυνομικά μυθιστορήματά του με κεντρικό ήρωα τον αστυνόμο Μονταλμπάνο.

Ο κομμουνιστής συγγραφέας που πέταξε αβγό σε σταυρό

Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φοίτησε για μικρό χρονικό διάστημα σε επισκοπικό κολέγιο απ' όπου αποβλήθηκε επειδή πέταξε ένα αβγό σε έναν σταυρό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κλασικό λύκειο Empedocle στο Αγκριτζέντο, από όπου πήρε απολυτήριο το 1943 χωρίς να δώσει εξετάσεις, λόγω της επέμβασης των συμμάχων στη Σικελία. Το 1944 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Λογοτεχνίας, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο. Την ίδια περίοδο έγινε μέλος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και άρχισε να δημοσιεύει διηγήματα και ποιήματα.
Από το 1948 μέχρι το 1950 σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Δραματικής τέχνης Silvio d'Amico (Accademia di Arte drammatica Silvio d'Amico) και ξεκίνησε να εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Ο Καμιλέρι έφερε το θέατρο του παραλόγου στην Ιταλία
Το 1954 συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων στη RAI αλλά δεν προσελήφθη επειδή ήταν κομμουνιστής.


Ο Αντρέα Καμιλέρι ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα το 1978 με την έκδοση του μυθιστορήματος Η ροή των πραγμάτων

Το 1957 παντρεύτηκε την Rosetta Dello Siesto και απέκτησε τρία παιδιά. Ο Καμιλλέρι ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ιταλία το θέατρο του παραλόγου του Σάμουελ Μπέκετ, ανεβάζοντας, το 1958, το έργο Το τέλος του παιχνιδιού στο Θέατρο dei Satiri στην Ρώμη και μετά (1970) στην τηλεόραση με τους Αντόλφο Τσέλι (Adolfo Celi) και Ρενάτο Ράσελ (Renato Rascel).

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του εξήντα κατάφερε τελικά να εργαστεί στη RAI και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές της ιταλικής τηλεόρασης μεταξύ των οποίων στις τηλεοπτικές σειρές Οι περιπέτειες της Λάουρα Στορμ (Le avventure di Laura Storm), με πρωταγωνίστρια την Λαουρέτα Μασιέρο (Lauretta Masiero), Υπολοχαγός Σέρινταν (Tenente Sheridan), με πρωταγωνιστή τον Ubaldo Lay και Οι έρευνες του αστυνόμου Maigret(Le inchieste del commissario Maigret) με πρωταγωνιστή τον Τζίνο Τσέρβι (Gino Cervi).

Το 1978 το πρώτο μυθιστόρημα του Αντρέα Καμιλέρι
Ο Αντρέα Καμιλέρι ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα το 1978 με την έκδοση του μυθιστορήματος Η ροή των πραγμάτων (Il corso delle cose). Το 1980, εξέδωσε το μυθιστόρημα Καπνός στον ορίζοντα που είναι το πρώτο από τα μυθιστορήματά του στα οποία η υπόθεση τοποθετείται σε μια φανταστική πόλη στη Σικελίας, τη Βιγκάτα.