Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξης Γεωργούλης: Πήγε το ζήτημα με το FaceApp στην Κομισιόν!

Το κείμενό του!

Αλέξης Γεωργούλης: Πήγε το ζήτημα με το FaceApp στην Κομισιόν!
News 22.07.2019 17:10

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, Αλέξης Γεωργούλης πήγε στον Κομισιόν το ζήτημα με την μανία του FaceApp!

Ο ηθοποιός κατέθεσε ερώτηση για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!

Χαμός έχει γίνει με την εφαρμογή FaceApp και τον πανικό που προκαλεί, προκειμένου οι χρήστες να δουν το πρόσωπό τους πώς θα είναι γηρασμένο!

Ο Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή το γεγονός πως η συγκεκριμένη εφαρμογή φέρεται να απειλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Γεωργούλη:

Το Face App έγινε δημοφιλές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή είναι από τις πρώτες σε μεταφορτώσεις σε 121 κράτη και υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκ. χρήστες την έχουν χρησιμοποιήσει. Οι άδειες που ζητά από τους χρήστες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Η λειτουργία της έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς στο δίκαιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών, ειδικά αν δεν εφαρμόζεται επαρκώς το νομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (face recognition technology) και συλλέγει βιομετρικά στοιχεία, ενώ η έδρα της εταιρίας που την ανέπτυξε και την διαχειρίζεται βρίσκεται εκτός Ε.Ε ερωτάται η Επιτροπή:

1. Πως προστατεύoνται οι χρήστες ενώ συγκατατίθενται ‘’επ’αόριστον, σε μη αποκλειστική πρόσβαση και άδεια’’ για ‘’εμπορικές χρήσεις’’ χωρίς πρωτίστως να ενημερώνονται με διαφάνεια για τους όρους και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης;

2. Εξασφαλίζεται η εξωεδαφική εφαρμογή και τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων σε περίπτωση μεταφοράς και επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών σε άλλη τοποθεσία εκτός της Ε.Ε. που δραστηριοποιείται η εταιρία ή συνεργαζόμενες με αυτήν;

Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε για την πρωτοβουλία του αυτή:

‘’Χρησιμοποιώ τα social media και εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Με διευκολύνουν στην επικοινωνία μου με το κοινό που παρακολουθεί τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες. Προσφάτως και τα νέα καθήκοντα μου ως Ευρωβουλευτή.
Ωστόσο το καθεστώς FaceApp είναι ιδιαίτερα νεφελώδες. Η έδρα βρίσκεται εκτός Ε.Ε. και οι όροι που προβλέπουν παραχώρηση δεδομένων χωρίς δυνατότητα ανάκλησης της συναίνεσης ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι χρήστες είναι πολύ νεαρό κοινό. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασία Δεδομένων, είναι μια νομοθεσία πρότυπο, αλλά όπως φαίνεται από τις γνώμες των ειδικών και τις αντιδράσεις η εφαρμογή δεν την τηρεί. Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι γρήγορα για να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν να απολαμβάνουν άφοβα τα οφέλη της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης’’.

Αλέξης Γεωργούλης: Η χαρά του απερίγραπτη! Τι συνέβη;

Τι συνέβη με τον Αλέξη Γεωργούλης; Η χαρά του απερίγραπτη!

Μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία συνόδεψε με λόγια απέραντης χαράς.

Ο λόγος είναι ότι το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Γεωργούλης ορκίστηκε Ευρωβουλευτής.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Στις 2 Ιουλίου 2019, ορκίστηκα Ευρωβουλευτής ενώπιων της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβουργο. Ανήκω στο 61% των Ευρωβουλευτών που εκλεγόμαστε για πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα. Η χαρά να εκπροσωπώ όσους με ψήφισαν, άλλα και εκείνους που δεν με ψήφισαν, εναλλάσσεται με την ευθύνη και το άγχος μου να αποτελέσω χρήσιμο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, για την πολιτική μου ομάδα άλλα πάνω από όλα για την χώρα μου την Ελλάδα.

Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω πολύ καλά - τον πολιτισμό στην Ελλάδα άλλα και πανευρωπαϊκά. Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ελλήνων και των Ευρωπαίων και από την μεριά μου δεσμεύομαι ότι θα πάρω τέτοιες πρωτοβουλίες, θεσμικές και όχι μόνο, για να βοηθήσω στην στήριξη του σε όλα τα επίπεδα. Μακριά από μικροκομματικές διαφορές, ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει και εγώ θα βάλω όλη μου την δύναμη σε αυτό.» Δείτε την Βίκυ Σταυροπούλου με ποιον τρόπο του ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Αλέξης Γεωργούλης: Η χαρά του απερίγραπτη! Τι συνέβη;

Αλέξης Γεωργούλης: Η χαρά του απερίγραπτη! Τι συνέβη;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έπος: «Σκοτώθηκαν» για τον Γεωργούλη, Μπεκατώρου και Σταυροπούλου (βίντεο)

Αλέξης Γεωργούλης: Η απίστευτη ατάκα του ηθοποιού που προκάλεσε χαμό στους Κουκου! Το ξέσπασμα και τα ουρλιαχτά!

Διαβάστε περισσότερα θέματα news στο Youweekly.gr

Share