Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μάρκος Σεφερλής: Αποκαλύπτει πρώτη φορά και ξεσπά! «Βγήκαν και είπαν τα τέρατα για μένα»!

«Παρακαλούσαν...»!

Μάρκος Σεφερλής: Αποκαλύπτει πρώτη φορά και ξεσπά! «Βγήκαν και είπαν τα τέρατα για μένα»!
News 11.08.2019 15:52

Ο Μάρκος Σεφερλής αποκαλύπτει πρώτη φορά και ξεσπά! Μεταξύ άλλων είπε είπε: «Βγήκαν και είπαν τα τέρατα για μένα»!

Ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Tv Έθνος αποκάλυψε για όλους και για όλα!

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξής του:

Μάρκος Σεφερλής - Έλενα Τσαβαλιά: Η επίσημη ανακοίνωση! Στιγμές ευτυχίας για το ζευγάρι!

Ηγείσαι θιάσων και τα τελευταία χρόνια και της θεατρικής σου επιχείρησης, και θέλω να σε ρωτήσω αν υπήρξε στιγμή που είπες «κουράστηκα, ας έρθει και μια έτοιμη κωμωδία για μένα και απλώς να πρωταγωνιστώ».

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Δεν έχω κουραστεί ποτέ. Από την άλλη είμαι τόσο απαιτητικός με τη δουλειά μου, που δύσκολα θα φτιαχτεί κάτι για μένα που να θέλω να το κάνω. Έχουν έρθει κατά καιρούς πράγματα και τα έχω απορρίψει. Δεν ταίριαζαν με τα «θέλω» και τις προσδοκίες μου. Γεννάω συνέχεια ιδέες. Είμαι ιδιαίτερη περίπτωση (γέλια). Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να πάω σε μια άλλη επιχείρηση και να δουλέψω σαν στρατιωτάκι. Όπως έχει γραφτεί και σε κριτικές σημαντικών ανθρώπων, «ο Σεφερλής παίρνει το κοινό του, ταξιδεύουν μαζί και όπου τους βγάλει».

Αφού μιλάμε για κριτικές, υπάρχει και η αντίθετη άποψη περί καλλιτεχνικών επιλογών κ.λπ. Σε πρόσφατη συνέντευξη σου ευχήθηκες «υγεία» στους επικριτές σου. Υπήρξαν στιγμές που επηρεάστηκες από τα σχόλια που δέχθηκες;

Στην αρχή λες «λογικό είναι», τη δεύτερη φορά «εντάξει, μπορεί να μην αρέσει σε όλους». Όταν όμως σε κάθε συνέντευξη που βλέπεις το μόνιμο ερώτημα είναι το όνομα «Σεφερλής» και όλοι έχουν και μια απάντηση -που από τη μια είναι καλό γιατί σημαίνει πως με έχουν δει όλοι και με ξέρουν-, αρχίζεις να νιώθεις κάπως. Είμαι καλλιτέχνης, αλλά είμαι και άνθρωπος και στο φινάλε δεν προκαλώ και κανέναν. Προφανώς το κάνουν για να προκαλέσουν, να βγω εγώ να απαντήσω και να υπάρχουν με αυτόν τον τρόπο στον χώρο.

Εγώ δεν έχω αυτήν την ανάγκη. Δεν ψάχνομαι εγώ. Το ερώτημα είναι «γιατί ψάχνονται όλοι με τον Σεφερλή». Παίρνω ως θετικό πια το γεγονός ότι ψάχνονται όλοι με τον Σεφερλή και περιμένουν την απάντηση του. Με κολακεύει που είμαι σημείο αναφοράς, αλλά υπάρχουν και φορές που το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Υπάρχουν άνθρωποι που σου ζήτησαν συνεργασία και έπειτα από λίγο καιρό βγήκαν δημόσια και σου άσκησαν μια αρνητική κριτική;

Ναι. Άνθρωποι που παρακαλούσαν να συνεργαστούμε έχουν βγει και έχουν πει στη συνέχεια τα τέρατα για μένα. Με προσέγγισαν, δεν ευδοκίμησε η συνεργασία και είπαν στη συνέχεια άλλα... Γι’ αυτό ευχήθηκα υγεία σωματική αλλά και ψυχική. Ο καθένας κουβαλά μέσα του διάφορα Δεν είναι δουλειά μου να τους κάνω ψυχανάλυση.

Μάρκο, υπάρχει πια στις μέρες μας ο διαχωρισμός «εμπορικός» - «ποιοτικός»;

Ποτέ δεν υπήρξε. Ηταν όροι που έφτιαξαν κάποιοι γιατί τους βόλευε. Μια εμπορι­κή δουλειά συνήθως είναι πολύ καλή δου­λειά, ενώ μια λεγόμενη «ποιοτική» πάει άπα­τη και γι’ αυτό τη θεωρούν ποιοτική. Το θέ­ατρο απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ε λοιπόν, έχει κάποιο μυστικό επιτυχίας. Είναι οξύμω­ρο όλο αυτό.

Μάρκος Σεφερλής: Αποκαλύπτει πρώτη φορά για το «Ζητείται Ψεύτης»! Μετάνιωσε που δεν πρωταγωνίστησε;

Ο Μάρκος Σεφερλής αποκαλύπτει πρώτη φορά για το «Ζητείται Ψεύτης»! Μετάνιωσε τελικά που δεν πρωταγωνίστησε στην παράσταση;

Ο γνωστός ηθοποιός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα μίλησε για όλους και για όλα!

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε και για την παραγωγή του έργου «Ζητείται Ψεύτης» που τελικά έληξε άδοξα για τον ίδιο.

Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης του:

Ο κόσμος σε έχει ταυτίσει με την κωμωδία και την επιθεώρηση και θέ­λω να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί να τολμήσεις κάτι τελείως διαφορετικό. Δράμα για παράδειγμα...

Έχει περάσει από το μυαλό μου, ναι, και όταν νιώσω πως έχει έρθει η στιγμή θα το κάνω. Λένε πως ένας κωμικός ηθοποιός μπορεί να κάνει δράμα Δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο. Ένας δραματικός ηθοποιός να παίξει κωμω­δία. Ο κωμικός ηθοποιός κρύβει πολλά συναισθήματα μέσα του. Έχει συναισθηματική φόρτιση. Όποτε έχω δοκιμάσει σε κωμωδίες να βάλω δράμα, ο κόσμος από κάτω έκλαι­γε. Όπως και στις επιθεωρήσεις όταν μιλάω για εθνικά γεγονότα. Πέρυσι με τον Μέγα Αλέξανδρο, παλαιότερα με τον Κολοκοτρώ­νη. Ο κόσμος από κάτω έκλαιγε. Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και όταν έρθει η ώρα θα το κάνω.

Δεν θα το κάνω για να αποδεί­ξω σε κάποιους πως μπορώ να το κάνω. Τώ­ρα ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο από μένα, αυτό περιμένει. Χωρίς να φοβάμαι να δώσω κάποιες δραματικές δόσεις όταν το νιώθω. Δεν είναι ψεύτικο, είναι αληθινό. Και υπάρ­χουν φορές που συγκινούμαστε ταυτόχρο­να με τους θεατές. Υπάρχει αλήθεια στη σχέ­ση μου με το κοινό. Ήρθε η μητέρα μου στο θέατρο και στο τέλος λέω ένα συγκινητι­κό τραγούδι που δείχνει την επαγγελματι­κή πορεία μου. Πώς το όνειρο από την παιδική μου ηλικία με πολύ κόπο και προσπάθεια έγινε πραγματικό­τητα. Έκλαιγε η μητέρα μου και μαζί της έκλαιγε όλο το θέατρο. Είμαι οι­κογένεια με το κοι­νό μου.

Τον «Ψεύτη» τελικά δεν τον έκανες, θέλω να σε ρωτήσω αν καλλιτεχνικά και μόνο μετάνιωσες που δεν έκανες το συγκεκριμένο έργο και αν σκέ­φτεσαι να ανεβά­σεις στο θέατρο κάποιο ριμέικ κλα­σικής ελληνικής κινηματογραφικής κωμωδίας.

Όχι, δεν μετάνιωσα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα Δεν με­τανιώνω γενικά. Ήταν δική μου ιδέα, δεν ευδο­κίμησε και τελικά η πα­ράσταση έγινε. Καλώς έγινε για όλους τους λόγους που έπρεπε να γίνει αυτή η δουλειά. Δεν έχω εγκα­ταλείψει την ιδέα να κά­νω κάποιον κλασικό ρό­λο από αυτούς που έχουν αγαπηθεί στο σινεμά. Δεν μου έμεινε καμία πικρία που δεν το έκανα και κα­νένα απωθημένο. Ο κό­σμος μου έχει δώσει την πολυτέλεια ό,τι σκέφτομαι να το πραγματοποιώ, ξέρω πως ό,τι κά­νω θα το ακολουθήσει ο κόσμος. Γι’ αυτό και επενδύω σε ακριβές παραγωγές.

Όλο και περισσότερες κλασικές ται­νίες ανεβαίνουν στο θέατρο, θεωρείς πως αυτή η επιλογή παραγωγών και ηθοποιών στον βαθμό που συντελείται θα αρχίσει να κουράζει το κοινό;

Ο κορεσμός κουράζει. Έκανε μια παράστα­ση επιτυχία και πάνε να την ακολουθήσουν όλοι. Στην τηλεόραση έκανε το «Survivor 1» επιτυχία και πήγαν όλοι να κάνουν ριάλιτι επιβίωσης. Όμως θα σου πω πώς πρό­κειται για αγαπημένα κλασικά έργα και εί­ναι κρίμα να μην παιχτούν και από σύγχρο­νους ηθοποιούς. Έχει να κάνει και με την κά­θε παράσταση και βέβαια να μη γίνεται κάτι επί τούτω.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μάρκος Σεφερλής – Έλενα Τσαβαλιά: «Μας χωρίζουν εδώ και χρόνια αλλά...»

Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει στην τηλεόραση! Το νέο τηλεοπτικό του project!

Δείτε περισσότερα news θέματα στο Youweekly.gr

Share