Πένθος: Πέθανε σπουδαίος φωτογράφος!

Μεγάλη απώλεια!

Πένθος: Πέθανε σπουδαίος φωτογράφος!

Πένθος με τον θάνατο του σπουδαίου φωτογράφου μόδας, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 74 ετών!

Το θλιβερό περιστατικό το ανακοίνωσε η οικογένειά του!

Ο Γερμανός φωτογράφος μόδας Πίτερ Λίντμπεργκ πέθανε σε ηλικία 74 ετών!

Μία από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Λίντεμπεργκ την δεκαετία του '90, με πρωταγωνίστριες την Σίντι Κρόφορντ, την Ναόμι Κάμπελ, την Λίντα Εβαντζελίστα, την Κρίστι Τέρλινγκτον και την Τατιάνα Πάτιτζ.

Σήμα-κατατεθέν του φωτογράφου ήταν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Τραγωδία! Νεκρή 17χρονη κοπέλα από επίθεση!

 Πένθος: Πέθανε σπουδαίος φωτογράφος! Διαγραφή

Φτωχότερη η παγκόσμια κοινότητα! Πέθανε ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν!

Φτωχότερη είναι πλέον η παγκόσμια κοινότητα, αφού πέθανε ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν!

Ο ίδιος, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές και αναλυτές του παγκόσμιου συστήματος. Είχε προβλέψει την καπιταλιστική κρίση και ότι θα διαρκούσε μερικές ακόμα δεκαετίες, προκαλώντας «χαοτικές αβεβαιότητες». Την ίδια ώρα και σε αντίθεση με τον κυρίαρχο φαταλισμό, υπογράμμιζε ότι η δράση των ατόμων και των κοινωνικών ομάδων είναι καθοριστική, «γιατί τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο».

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1930, σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στην Οξφόρδη και από νεαρός ενδιαφέρθηκε για το αντι-αποικιακό κίνημα στην Ινδία, ενώ υποστήριξε και το φοιτητικό κίνημα του 1968.

Θρήνος! Νεκρός 22χρονος οδηγός της Formula!

Το 1974 εκδίδει τον πρώτο τόμο του τρίτομου έργου του «The Modern World System», το οποίο και θα τον καταστήσει κύριο ανανεωτή της νεομαρξιστικής σκέψης. Στην ίδια δεκαετία, θα στρέψει, επιπλέον, το ενδιαφέρον του στη μελέτη των «αντισυστημικών» κινημάτων, όρος του οποίου η πατρότητα τού ανήκει.

Η ανάπτυξη έχει τελειώσει γιατί ο άνθρωπος έχει παραβιάσει τα όρια της φύσης(πλουτοπαραγωγικές πηγές) επισημαίνουν οι οπαδοί της «αποανάπτυξης». Απαιτείται, δηλαδή, μία μείωση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης ώστε να δοθεί ο χρόνος στη φύση να αναπαραχθεί. Πρόκειται γι’ αυτό που ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν αποκαλούσε πρόβλημα του «φυσικού ορίου του ρυθμού με τον οποίο το κεφάλαιο μπορεί να συσσωρεύεται».

Σπαραγμός και οδύνη! «Έσβησε» λίγο πριν την γιορτή του ο Αλέξανδρος!

Σπαραγμός και οδύνη με την είδηση ότι «έσβησε» λίγο πριν την γιορτή του ο Αλέξανδρος!

Κηδεύεται αυτη την ώρα ο Αλέξανδρος Καρακίτσιος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τους γονείς του Λεωνίδα και Μαρία Καρακίτσιου, τον αδελφό του και τη σύντροφό του.

Σοκ! Πέθανε ο Γιώργος Παππάς!

Η εξόδιος ακολουθία του λαμβάνει χώρα αυτη την ώρα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Λαζάρου, στο κοιμητήριο των Φαρσάλων, απ’ όπου και κατάγόταν ο Αλέξανδρος.

Θλίψη! Πέθανε ο Χρήστος Νικολάου!

Θλίψη έχει ξεσπάσει μετά την είδηση ότι πέθανε ο Χρήστος Νικολάου!

Ο ίδιος, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης, νικημένος από σοβαρή ασθένεια.

Ήταν γέννημα - θρέμμα της "κοκκινόμαυρης" οικογένειας, καθώς ξεκίνησε με τον Σπύρο Βουλγαράκη στον Πανιώνιο.

Στα «μαύρα» ο Βόλος! Πέθανε ο Ευάγγελος Καλαμπαλίκης!

Γεννημένος το 1948, πήγε 18 χρονών στην πρώτη ομάδα της Παναχαϊκής στην οποία διέπρεψε ως αμυντικός. Αγωνίστηκε για 7 συνεχόμενες χρονιές στην Παναχαϊκή με 105 συνολικά συμμετοχές στην Α' Εθνική.

Θλίψη!  Πέθανε ο Χρήστος Νικολάου!

Κίνησε να βρει τον Σαραντόπουλο, τον Δαβουρλή, τον Ρήγα, τον Καπανδρίτη και τόσους ακόμα συμπαίκτες του.

Θρήνος στην Πάτρα: Πέθανε η αδερφή της Μάχης Σιώρου!

Θρήνος επικρατεί στην Πάτρα. Πέθανε η Βασιλική σε ηλικία 52 ετών, η αδερφή της Μάχης Σιώρου επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Νίκου Νικολόπουλου.

Μετά από γενναία μάχη που έδωσε με σκληρή ασθένεια τα τελευταία χρόνια, δεν άντεξε... και άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της 52χρονης θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Λεύκα. Συντετριμμένες από την απώλεια η αδελφή της Μάχη και η μητέρα της Έλλη.

Πέθανε η αδερφή της Μάχης Σιώρου

Πηγή: patrasevents

Σπαραγμός και οδύνη! Πέθανε στα 19 της η Ανδριάνα!

Σπαραγμός και οδύνη με την είδηση ότι πέθανε στα 19 της η Ανδριάνα! Ήταν έναν χρόνο περίπου πριν, όταν η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από τα ντοκουμέντα που αποκάλυπταν τη φρικτή ζωή της τυφλής Ανδριάνας η οποία επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη κρατούμενη σε κλουβί στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία.

Η Ανδριάνα από τα επτά της μέχρι και τα 15 της χρόνια ζούσε καθηλωμένη μέσα στο κλουβί. Τότε, μια ομάδα παρέμβασης που ανέλαβε να διαλύσει τη φρίκη της καθήλωσής της, όπως και δεκάδων ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας, ξεκίνησε να δουλεύει μαζί της.

Τον Αύγουστο του 2018, που έκλεισε και τα 18 της χρόνια, μπορούσε να αντιλαμβάνεται ότι έχει κι εκείνη ένα όνομα. Και για πρώτη φορά στη ζωή της μπόρεσε να πει κάποιες ακόμα λέξεις.

Η Ανδριάνα, λοιπόν, έσβησε στα 19 της χρόνια την Πέμπτη 22 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook της Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: "Μηδενική Ανοχή".

Σπαραγμός και οδύνη! Πέθανε στα 19 της η Ανδριάνα!


Στην ανάρτηση καταγγέλλεται η απάνθρωπη ζωή της Ανδριάνας, που «ποτέ δεν έζησε ελεύθερη». «Η ατολμία του κράτους, η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, η ελληνική γραφειοκρατία, ο ανεκδιήγητος ρόλος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και οι παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας κρατούν σε κατάσταση αιχμαλωσίας και βασανισμού περισσότερα από 800 ανάπηρα άτομα σε ιδρύματα» αναέρεται.

Τέλος, η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: "Μηδενική Ανοχή" καλεί «την κοινωνία των ανθρώπων για να υπερασπιστούμε τις ζωές των πλέον ευάλωτων από τους ευάλωτους».


Η ανάρτηση:

«Η Ανδριάνα δεν πέθανε χθες»

Στο μεγάλο βιβλίο των θυμάτων της ιδρυματικής ζωής προστέθηκε και η 19χρονη Ανδριάνα που έζησε σχεδόν σε όλη της τη ζωή στο Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών.

Όμορφη, δυνατή, γεμάτη διάθεση για ζωή.

Την τυφλή Ανδριάνα την συναντήσαμε τον Νοέμβριο του 2015 όταν πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο Παράρτημα των Λεχαινών.

Το 15χρονο κορίτσι που γνωρίσαμε ζούσε μέσα σε ένα κλουβί «για την προστασία της»… από τα 7 της χρόνια.

Η Ανδριάνα ήταν από τα τελευταία άτομα που απελευθερωθήκαν από την ζωή στο κλουβί.
Ανταποκρίθηκε θετικά στο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης ώστε να προετοιμαστεί για την μετάβαση από το ίδρυμα σε δομή κοινοτικού τύπου.

Η ατολμία του κράτους, η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, η ελληνική γραφειοκρατία, ο ανεκδιήγητος ρόλος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και οι παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας κρατούν σε κατάσταση αιχμαλωσίας και βασανισμού περισσότερα από 800 ανάπηρα άτομα σε ιδρύματα.

Η Ανδριάνα πέθανε στις 22/8/2019 δίχως να ζήσει ούτε μια στιγμή ελεύθερη.

Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων για να υπερασπιστούμε τις ζωές των πλέον ευάλωτων από τους ευάλωτους.

Η ιδρυματική ζωή δεν είναι ζωή και δεν αξίζει σε καμία/κανέναν.

Ανδριάνα Κ.
(14/8/2000 – 22/8/2019)

ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων