Φιλιώ Πυργάκη: Η απώλεια που την «τσάκισε»! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές!

Τον αποχαιρέτισε με λυγμούς!

Φιλιώ Πυργάκη: Η απώλεια που την «τσάκισε»! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές!

Μια απώλεια, «τσάκισε» την Φιλιώ Πυργάκη! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές και συγκλόνισε τους πάντες!

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου της φίλου, στον Άγιο Αθανάσιο, στα Γαλανέικα Λαμίας.

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που τον γνώριζαν μέσα από το μουσικό του έργο, ήταν όλοι εκεί, για το ύστατο «χαίρε» στον πρωτομάστορα του Ρουμελιωτικου Δημοτικού Τραγουδιού.

Ο Γιώργος Τζαμαρας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία υπό τον ήχο του κλαρίνου και με τραγούδια από συγγενείς, φίλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού που έδωσαν άπαντες το «παρών».

Σοκ για κορυφαίο τραγουδιστή! «Έχω καρκίνο του προστάτη...»

Συγκλόνισε με τον μοιρολόι της η σπουδαία ερμηνεύτρια, Φιλιώ Πυργάκη, που με λυγμούς αποχαιρέτησε τον συνάδελφο και φίλο της με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί στο τραγούδι για πολλές δεκαετίες. Δείτε τις εικόνες από το lamianow.gr:

Φιλιώ Πυργάκη: Η απώλεια που την «τσάκισε»! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές!
Φιλιώ Πυργάκη: Η απώλεια που την «τσάκισε»! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές!
Φιλιώ Πυργάκη: Η απώλεια που την «τσάκισε»! Η κηδεία και το μοιρολόι που ράγισε καρδιές!

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τζαμαρας


Ο Γιώργος Τζαμάρας γεννήθηκε το 1936 σ’ ένα μικρό χωριό του Νομού Φθιώτιδας στην περιοχή του Δομοκού ,το χωριό ονομάζεται Μαντασιά. Το κίνητρο για να ασχοληθεί ο Γιώργος Τζαμάρας με το δημοτικό τραγούδι να το αγαπήσει κ.λ.π , ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Κώστας (έχει φύγει από την ζωή πολλά χρόνια τώρα) που έπαιζε κλαρίνο.


Σύμφωνα με το lamianow.gr, ο Γιώργος Τζαμάρας δειλά-δειλά ξεκίνησε με μιά κιθάρα και αργότερα με ένα ακορντεόν, τραγουδώντας συγχρόνως, να πηγαίνει στα τοπικά πανηγύρια και σε γάμους με τον αδελφό του.


Σε κάποια από τις δουλειές αυτές έτυχε να τον ακούσει ο αξέχαστος Παναγιώτης Κοκοντίνης ο πολύ μεγάλος αυτός Βοιωτός κλαρινίστας και τον παρότρυνε να κατέβει στην Αθήνα να ηχογραφήσει ένα δισκάκι.

Έτσι κι έγινε ,το νερό μπαίνει πλέον στο αυλάκι και στα 1961 ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι “Τα ορφανά δεν χαίρονται” σε μουσική του Βασίλη Σούκα και στίχους του Γιώργου Πολύζου. Οι δισκογραφικές εταιρείες που θα συνεργαστεί ο καλλιτέχνης είναι η music box και αργότερα η general music. Ηχογράφησε συνολικά 400 περίπου τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν επιτυχίες.

Θρήνος χωρίς τέλος! Νεκρός Έλληνας τραγουδιστής!

Θρήνος χωρίς τέλος με την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός Έλληνας τραγουδιστής!

Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών! Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Στερεάς Ελλάδας Πάνος Κοτρώτσος και άμεσα η σελίδα του δημοφιλούς καλλιτέχνη κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης.

Ο Γιώργος Τζαμάρας ήταν το «αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού» σύμφωνα με τους χιλιάδες θαυμαστές του, που δεν έχαναν εμφάνισή του όπου κι αν βρισκόταν.

Θρήνος! Νεκρός κορυφαίος τραγουδιστής!

O Γιώργος Τζαμάρας γεννήθηκε το 1936 στη Μαντασιά Φθιώτιδας.Μπήκε στη δουλειά από μικρός παίζοντας ακορτεόν και τραγουδώντας, κοντά στον αδερφό του που έπαιζε κλαρίνο. Όταν κάποια στιγμή τον άκουσε ο Παναγιώτης Κοκοντίνης του πρότεινε να κατέβει στην Αθήνα να γράψει ένα δίσκο. Κατέβηκε το 1961 και έγραψε το τραγούδι: ‘’Τα ορφανά δε χαίρονται’’. Στη συνέχεια ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια σε δίσκους των 33 , 45, 78 στροφών και σε όλους τους τύπους που ακολούθησαν αργότερα [LP, κασέτες, cd]. Ηχογράφησε συνολικά 400 περίπου τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν επιτυχίες.

Θρήνος χωρίς τέλος! Νεκρός Έλληνας τραγουδιστής!

Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Για κάποιο διάστημα τραγούδησε και στη Θεσσαλονίκη.

Όργωσε όλη τη Στερεά Ελλάδα τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου για τον μοναδικό τρόπο που έλεγε τα τραγούδια, ειδικά τα καμπίσια.

Προσκλήθηκε από συλλόγους και επιχειρηματίες στο εξωτερικό και τραγούδησε για τους ομογενείς της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γερμανίας και αλλού.


Δικαιολογημένα θεωρείται και ήταν, ένας σπουδαίος τραγουδιστής με δική του προσωπικότητα στο τραγούδι, που άφησε σημαντικό έργο πίσω του.