Ράγισε καρδιές η Μαρία Χούκλη! Μίλησε ανοιχτά για την μάχη με τον καρκίνο!

«Φρόντισα να μη νιώσω ποτέ άρρωστη»...

Ράγισε καρδιές η Μαρία Χούκλη! Μίλησε ανοιχτά για την μάχη με τον καρκίνο!

Ράγισε καρδιές η Μαρία Χούκλη, η οποία μίλησε ανοιχτά για την μάχη με τον καρκίνο!

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράστηκε την προσωπική της μαρτυρία στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα». Η Μαρία Χούκλη, καθήλωσε τους πάντες με την εξομολόγησή της και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι», είπε.

Ποια είναι η μαχήτρια Μαρία Χούκλη που της "έφαγε" την θέση ο Χατζηνικολάου...

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν για την εμπειρία τους με το καρκίνο του μαστού και οι δημοσιογράφοι Ρέα Βιτάλη και Μάγια Τσόκλη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Μαρία Χούκλη: Σπαράζει! Η ασθένεια που την "τσακίζει" μέρα με την μέρα

Σπαράζει η Μαρία Χούκλη! Η αποκάλυψη για την ασθένεια που την "τσακίζει" μέρα με την μέρα!

Μια πολύ συγκινητική ανάρτηση με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα έκανε στο προφίλ της στο facebook η δημοσιογράφος.

Ο πατέρας της έχει διαγνωστεί με άνοια, γράφει και με πολύ γλαφυρό τρόπο περιγράφει τη ζωή μαζί του.

Δεν την αναγνωρίζει πια, όπως ούτε και τον γιο του, «θυμάται μόνο τη μητέρα, τη φτώχεια των παιδικών του χρόνων, την οδό του σπιτιού μας,όχι τον αριθμό, ονόματα φυτών και δένδρων και να είναι ευγενής με όλους».

«Τον κοιτάζω διαπεραστικά μήπως τον φέρω πίσω από την άγνωστη χώρα. Είναι μεγάλη η απόσταση και πια δεν γίνεται να γυρίσει. Μου λείπει ο λησμονημένος εαυτός του. Μιλήστε με τους δικούς σας όσο είναι καιρός. Μπορεί να σας τους κλέψει αυτή η καταραμένη ομίχλη του μυαλού», κλείνει το από καρδιάς κείμενό της.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ο πατέρας έχει άνοια.
Θυμάται μόνο τη μητέρα, τη φτώχεια των παιδικών του χρόνων, την οδό του σπιτιού μας,όχι τον αριθμό, ονόματα φυτών και δένδρων και να είναι ευγενής με όλους.

Ξέρει ότι με γνωρίζει, αλλά πια δεν με αναγνωρίζει.
Εκπλήσσεται με τον άνδρα που του συστήνεται ως γιος του. Μας κοιτάζει με ένα ντροπαλό χαμόγελο, σαν να ζητάει συγγνώμη που ξέχασε. Δεν παραπονιέται ποτέ. Απλώς κάπου κάπου τα βάζει με φανταστικούς εχθρους

Η βιωμένη ζωή του εμφανίζεται ξαφνικά , όμως , κρατάει λίγο.
Μετά πάλι σκηνοθετεί -κάθε φορά αλλιώς-τα σπαράγματα της μνήμης. Συναινώ με τις μεταβαλλόμενες βεβαιότητες του, τι νόημα έχει να τον διορθώνω;

Του αρέσει πάντα ο ήλιος και το κρύο νερό. Προτιμάει τα γνώριμα φορεμένα ρούχα του, τα καινούργια τα αντιμετωπίζει όμοια με αφιλόξενο τοπίο.

Απορεί με τα κλειστά διαμερίσματα. “Πού πήγαν όλοι, γιατί τα αγόρασαν αφού θα έφευγαν;” αναρωτιέται αναστατωμένος.”H κρίση , πατέρα”. Μερικά χρόνια πριν κουβεντιάζαμε γι αυτήν, τώρα μοιάζει να μην καταλαβαίνει.

Φωτίζεται το πρόσωπό του όταν βλέπει παιδιά . Και εκείνα -γνωστά, άγνωστα- τον αγκαλιάζουν ανεπιφύλακτα .

Τον κοιτάζω διαπεραστικά μήπως τον φέρω πίσω από την άγνωστη χώρα. Είναι μεγάλη η απόσταση και πια δεν γίνεται να γυρίσει.

Μου λείπει ο λησμονημένος εαυτός του.

Μιλήστε με τους δικούς σας όσο είναι καιρός. Μπορεί να σας τους κλέψει αυτή η καταραμένη ομίχλη του μυαλού».

Μαρία Χούκλη: Σπαράζει! Η ασθένεια που την

Απογοητευμένη η Μαρία Χούκλη αποχώρησε από τον Ant1! Δεν χαιρέτησε κανένα στέλεχος του καναλιού...

Χθες και επίσημα η Μαρία Χούκλη απομακρύνθηκε από το δελτίο ειδήσεων του Ant1, για να παραχωρήσει την θέση της στον Νίκο Χατζηνικολάου μετά από επιθυμία του καναλιού...

Η μάχιμη αυτή δημοσιογράφος έπειτα από τόσα χρόνια πορείας στο κεντρικό δελτίο έφυγε, χωρίς φυσικά, όπως ανέφερε η εκπομπή "Φτιάξε καφέ να στα πω", να χαιρετίσει τα διευθυντικά στελέχη του καναλιού! Μπορεί να την έκαναν αντιπρόταση να αναλάβει κάποια θέση πίσω από τις κάμερες όμως δεν χαρίζεται σε κανέναν...κι έτσι χωρίς να δεχθεί καμία πρόταση του Ant1 σηκώθηκε κι έφυγε κυρία...

Βέβαια, πληροφορίες λένε πως έχει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία για να κατέβει στις εκλογές. Θα το δούμε.. Ααπό την άλλη ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρούμενος και ωραίος ευχαρίστησε το κοινό του για το νέο του ξεκίνημα... Δείτε το βίντεο παρακάτω: