Νίκος Χορταρέας: Μυστήριο η χειροτονία του! Η Μητρόπολη διαψεύδει, αλλά οι πιστοί επιβεβαιώνουν! Τι συμβαίνει;

Σάλος με την υπόθεση!

Νίκος Χορταρέας: Μυστήριο η χειροτονία του! Η Μητρόπολη διαψεύδει, αλλά οι πιστοί επιβεβαιώνουν! Τι συμβαίνει;

Μυστήριο αποτελεί η χειροτονία του Νίκου Χορταρέα, καθώς η Μητρόπολη διαψεύδει ότι χειροτονήθηκε, αλλά οι πιστοί επθιβεβαιώνουν... Τι συμβαίνει τελικά με την υπόθεση;

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα “Espresso” και στην οποία εικονίζεται ο Νίκος Χορταρέας να ποζάρει με άμφια ιερέα δίπλα στην Αγία Τράπεζα, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά εξέδωσε δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου, όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα Espresso:

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως».

Σοκάρει ο Νίκος Χορταρέας: "Αυτοί είναι οι αστρολόγοι που δεν έχουν ιδέα από αστρολογία!"

Ωστόσο, στην σημερινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, υπήρξε αναλυτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, οι πιστοί της Μητρόπολης επιβεβαιώνουν πως ο Νίκος Χορταρέας βρίσκεται εκεί.

Πιστή της εκκλησίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να γίνει παππάς να γίνει μοναχός μην κολάζει τον κόσμο, δεν μπορείτε να το καταλάβετε! Απλός μοναχός μπορεί να γίνει όχι όμως λειτουργός. Πηγαίναμε στο εκκλησάκι και για αυτό ξεσηκωθήκαμε, μαζεύουμε υπογραφές για να φύγει! 1η Οκτωβρίου έκανε αγιασμό ο π. Κυπριανός».

Ποια είναι τελικά η αλήθεια, θα μαθευτεί σε βάθος χρόνου μάλλον...

Νίκος Χορταρέας: Από αστρολόγος έγινε ιερέας! Η φωτογραφία από τη χειροτονία του!

Μοιάζει απίθανο αλλά ο Νίκος Χορταρέας από αστρολόγος έγινε ιερέας! Η φωτογραφία από τη χειροτονία του με τον ίδιο να μοιάζει αγνώριστος!

Η εφημερίδα «Espresso» δημοσιεύει την πρώτη φωτογραφία του πατήρ Κυπριανού μέσα από την εκκλησία. Ο ίδιος στέκεται στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα, φορώντας άμφια των κληρικών, δηλαδή φαιλόνιο και πετραχήλι. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρώην μέντιουμ, με το χαρακτηριστικό μούσι των ιερών, τα ατημέλητα μαλλιά και τα γυαλιά, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εαυτό του, όταν έβγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές με ξανθιά κώμη και ρόμπα με έντονα μοτίβα.

Με νεότερες πληροφορίες από κύκλους της Μητρόπολης Λαγκαδά, ο Νίκος Χορταρέας «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα». Μάλιστα, ως έμπρακτη απόδειξη της μετάνοιας του και στη μνήμη της μητέρας του, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, είχε εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει να δημιουργηθεί στον Λαγκαδά ένα ίδρυμα για ηλικιωμένους. Όμως, μετά το σάλο που ξέσπασε υπαναχώρησε, ενώ «κλονίστηκε η ψυχική του υγεία». Η ίδια πηγή πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πρώην μέντιουμ να ασκεί καθήκοντα κληρικού, όπως φανερώνουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Ο Νίκος Χορταρέας διάλεξε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού!Νίκος Χορταρέας: Από αστρολόγος έγινε ιερέας!  Η φωτογραφία από τη χειροτονία του!