Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Δεν θα την βρείτε!

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας του Master Chef κι έχουμε αποκλειστικό υλικό!! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Οπτικά κάνουν την απόλυτη αντίθεση, όμως έχουν πολλά περισσότερα κοινά απ' όσα φαντάζεστε... Η «Έλλη» από το επιτυχημένο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα», κατά κόσμον Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τη «Masterchef» αδερφή της Νικολέτα και μαζί περιγράφουν τους τσακωμούς και τις οικογενειακές καταστάσεις που τις έδεσαν και αποκαλύπτουν πως μπορεί να μη βλέπονται πλέον τόσο συχνά λόγω χρόνου, αλλά και οι δύο ζουν τον απόλυτο έρωτα, ανεξαρτήτως φύλου η καθεμία.

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικο You

Σε διπλό ρόλο φέτος, καθώς παράλληλα συμμετέχει και στην παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη, η Αλεξάνδρα μάς μιλάει για τους χωρισμούς της αλλά και για το ενδεχόμενο του γάμου με τον σύντροφό της Στράτο Διακάκη. Όπως συμπληρώνει, όμως, μάλλον η αδερφή της περνούσε πιο δύσκολα στους δικούς της χωρισμούς, αν και εκείνη έχει βρει τον δρόμο της και ετοιμάζεται να συγκατοικήσει με τη σύντροφό της.

Μεγαλώνοντας είχατε η μία την άλλη;

Master Chef: Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι πρώην νικητής του παιχνιδιού! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Αλεξάνδρα: Μπορεί να μη βρισκόμαστε καθημερινά, αλλά ακόμα κι αν την κατσαδιάζω καταλαβαίνει ότι το κάνω για να γελάσουμε ή γιατί την έχω έννοια. Έχουμε μεγαλώσει μαζί και γνωρίζω πολύ καλά τη Νικολέτα όπως και το αντίστροφο, ξέρουμε τις αντιδράσεις της καθεμίας. Μας έδεσε το γεγονός ότι έπρεπε να περνάμε πολλές ώρες μόνες μας.

Νικολέτα: Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, μέχρι και σήμερα προσέχουμε η μία την άλλη.

Είχατε τσακωθεί ποτέ μεταξύ σας;

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Ν.: Συνέχεια, αν δεν τσακωνόμουν με την αδερφή μου θα ήμουν ψυχάκι (γέλια).

Α.: Θυμάμαι που ήθελα τη λαμπάδα της που είχε Barbie και μου είπε «θα στη δώσω, αν μου πάρεις τη λαμπάδα "Παικταρά"». Εκεί είχαμε αρπαχτεί, αλλά ήταν πολύ παιδικό. Γενικά τσακωνόμαστε κάθε μέρα, αλλά θεωρώ ότι σε όλες τις σχέσεις αν δεν τσακώνεσαι δεν τα πας καλά.

Τι εκτιμάτε η μία στην άλλη;

Α.: Η Νικολέτα έχει μια αθωότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Έχει έλλειψη καχυποψίας και εμπιστεύεται τους ανθρώπους, κάτι που εγώ δεν το 'χω. Είμαι καχύποπτη, πιο κλειστή, η Νικολέτα αν σε δει στον δρόμο και δεν έχεις να φας, θα σου δώσει και το βρακί της. Αυτό το εκτιμώ πολύ και προσπαθώ χρόνια να το υιοθετήσω.

Ν.: Από την άλλη, εγώ ζηλεύω τη σκληρότητά της και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα, με τόση δύναμη. Νομίζω ότι εκεί διαφέρουμε και τη θαυμάζω γι' αυτό. Είναι επίσης πολύ δοτική, αν και λίγο γκρινιάρα (γέλια).

Αλεξάνδρα, έχεις τσακωθεί ποτέ για χάρη της Νικολέτας;

Α.: Ναι, πολλές φορές. Επειδή πάντα ήταν αφελής και αθώα στις σχέσεις της, οι υπόλοιποι το εκμεταλλεύονταν. Της δίναμε λεφτά για φαγητό στο σχολείο και της τα έπαιρναν τα άλλα παιδάκια γιατί της έλεγαν «δεν έχω». Έχω πάει πολλές φορές στο σχολείο και έχω τσακωθεί μαζί τους. Μπορεί να είχαμε 7 χρόνια διαφορά, αλλά τα σχολεία μας βρίσκονταν στο ίδιο συγκρότημα, οπότε είχα την επιτήρηση.

Εσύ, Νικολέτα, ήσουν ευέξαπτη;

Master Chef: Παίκτρια ξυλοκοπήθηκε άγρια! Άφαντος ο δράστης...

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Ν.: Βέβαια, αλλά έπρεπε να μιλήσω στο διαβολάκι από εδώ για να ενεργοποιηθώ. Μία φορά είχα πάει στην ξαδέρφη μου και της έχωσα το μολύβι στο αυτί, και μια άλλη φορά στις Απόκριες, όταν με κορόιδευαν επειδή ντυνόμουν για τρία χρόνια Scream, έριξα μια κλωτσιά σε έναν συμμαθητή μου και του έσπασα τη μύτη.

Αλεξάνδρα, όταν είπες στην αδερφή σου ότι θα γίνεις ηθοποιός πώς αντέδρασε;

Α.: Δεν το είπα σε κανέναν, έδωσα εξετάσεις κατευθείαν. Δεν είμαι άνθρωπος που συζητάω, αν δεν πετύχαινα γιατί να απολογούμαι; Απλά ένα πρωί τούς ανακοίνωσα πως πέρασα στο Εθνικό.

Ν.: Ενθουσιάστηκα όταν την είδα στην πρώτη της παράσταση, μετά έβλεπα ότι της άρεσε περισσότερο και δεν είχα αντίρρηση.

Πρόσφατα βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα καλλιστεία του 2007 που διαγωνίζεσαι για τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Ήσουν μοντέλο;

Α.: Όχι, και ούτε ασχολήθηκα ποτέ με το μόντελινγκ, όπως ακούστηκε. Η κολλητή μου μού ανακοίνωσε ότι θα πάει στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 και ήθελε παρέα γιατί δεν το είχε πει στους γονείς της. Πήγα στους προκριματικούς αξημέρωτα και καθώς περίμενα να μπουν τα κορίτσια, ένας κριτής με πήγε κάτω με το έτσι θέλω, ενώ του εξηγούσα ότι δεν ήρθα για τον διαγωνισμό. Κατά το απόγευμα πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο να έρθει στα Σπάτα, γιατί είχα περάσει στην 25άδα. Μετά ένιωθα ότι ήμουν υποχρεωμένη να λάβω μέρος στα καλλιστεία και έφτασα μέχρι την τελική 10άδα, χωρίς να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί.

Μετά τον χωρισμό των γονιών σας έχετε καθίσει ποτέ σε ένα τραπέζι οι τέσσερίς σας;

Α.: Ποτέ. Οι γονείς μας κράτησαν καλές σχέσεις, αλλά δεν ήθελαν να έχουν στενές επαφές.

Ν.: Μιλούσαν για τα παιδιά τους, αντάλλασσαν μηνύματα και ένα τυπικό «χρόνια πολλά», κάτι που πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους τους γονείς που έχουν χωρίσει με υγιή τρόπο.

Είχατε ποτέ την απορία «γιατί ο μπαμπάς και η μαμά δεν είναι μαζί»;

Ν.: Δεν θυμάμαι να έχω απορία, μπορεί να είχα και να μην την εξέφραζα.

Α.: Μπορούσατε να το είχατε συζητήσει. Εγώ, ας πούμε, το είχα συζητήσει με τη μαμά και μου είχε εξηγήσει την κατάσταση.

Πέρσι σε συνέντευξή σου στο YOU είχες μιλήσει για τη σεξουαλική ταυτότητα της Νικολέτας, όταν το πρωτοείπε σε εσένα όμως πώς αντέδρασες;

Α.: Δεν το εξέλαβα αρνητικά. Κι εγώ και η μαμά το περιμέναμε, τη βλέπαμε, όπως σου είπα μου έδινε την Barbie για να της δώσω τον «Παιχταρά».

Νικολέτα, φοβόσουν μήπως σε κρίνει η αδερφή σου;

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Ν.: Όχι, μετά από μια ηλικία δεν με ένοιαζε τίποτα. Είχα μαλλί μέχρι τη μέση και όταν ήθελα έντονα να τους το πω, άρχισα να το κόβω μέχρι που έφτασε στους ώμους. Κάποια στιγμή μού λέει η μητέρα μου «αν το ξαναπειράξεις θα σε κουρέψω γουλί», οπότε τα πήρα μόνη μου με την ψιλή.

Α.: Με το μαλλί της έχουμε θέμα, το σιχαίνομαι έτσι όπως είναι. Όχι γιατί είναι κοντό, αλλά γιατί δεν την κολακεύει. Ας το έχει αγορίστικο, αλλά ας αφήσει λίγες τούφες, να καλύπτει τα αυτιά της που πετάνε.

Και η Αλεξάνδρα έχει πειραματιστεί με τα μαλλιά της, υπήρχε κάποιο look που δεν σου άρεσε;

Ν.: Όχι, δεν της έχω πει κάτι για τα μαλλιά της, παρά μόνο όταν είχε κάνει άσπρες τούφες.

Α.: Σχολιάζει την εμφάνισή μου με άλλους τρόπους, απλά όχι τα μαλλιά! Μου λέει ότι πάχυνα, ότι έχω μείνει κόκαλο ή «πού πας έτσι άβαφη, σαν κακομοίρα».

Αλεξάνδρα, συγκατοικείς με τον σύντροφό σου, Στράτο Διακάκη;

Α.: Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω βρει τον άνθρωπό μου και είμαι ερωτευμένη μαζί του. Νομίζω πως σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι δουλεύουμε πολύ οπότε συναντιόμαστε ελάχιστα, αλλά αυτή η έλλειψη κρατάει τη φλόγα μεταξύ μας. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινήσαμε να συγκατοικούμε, γιατί αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν.

Το ενδεχόμενο του γάμου και της οικογένειας το έχετε σκεφτεί;

Α.: Βεβαίως υπάρχει σαν σκέψη, αλλά πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο έδαφος για να χτίσουμε. Ο γάμος μπορεί να μην είναι τόσο μακριά. Δεν έχω δεχτεί πρόταση, αλλά αρχίζει να το συζητάει όλο και πιο θερμά...

Νικολέτα, είσαι σε σχέση;

Ν.: Ναι, εδώ και λίγο καιρό. Ζω περίπου την ίδια κατάσταση με την Αλεξάνδρα, είμαι ερωτευμένη και ψάχνουμε σπίτι να μετακομίσουμε οι δυο μας. Δεν βρίσκουμε κι εμείς χρόνο, οπότε λέμε πως από τη στιγμή που δεν βρισκόμαστε, καλύτερα να είμαστε μαζί έστω στον ύπνο. Πάντως δείχνει κατανόηση και είναι πολύ υποστηρικτική απέναντί μου.

Τη «Γυναίκα χωρίς όνομα» τη βλέπεις;

Ν.: Αφήνω να παιχτούν επεισόδια και μπαίνω μετά στο WebTV του ΑΝΤ1 και τα βλέπω όλα μαζί, μένω άυπνη τρεις μέρες! Έχω δει τον πρώτο κύκλο, δεν έχω προλάβει να δω τη νέα σεζόν, παρά μόνο τρία επεισόδια. Μπορεί να τη βλέπουν ξινή και κακιά, αλλά για να φαίνεται έτσι, μάλλον κάνει καλά τον ρόλο της.

Η σειρά ήταν να ολοκληρωθεί στους 6 μήνες και πλέον βαδίζουμε στη δεύτερη σεζόν. Θα τελειώσει φέτος;

Α.: Νομίζω ναι, για να μην αρχίζει να κουράζει κιόλας. Αν βέβαια καταφέρουν οι καταπληκτικοί μας σεναριογράφοι να συνεχιστεί, με πολλή χαρά θα το δεχτούμε.

Θα συνέχιζες σε έναν ενδεχόμενο τρίτο χρόνο;

Α.: Αναλόγως τι προτάσεις θα είχα, γιατί σκέφτομαι πως του χρόνου θα πρέπει να κάνω μόνο τηλεόραση ή μόνο θέατρο. Λόγω άγχους και με το καθημερινό τρέξιμο υποφέρω από γαστρίτιδες κάθε τρεις μήνες.

Νικολέτα, εσύ με τι ασχολείσαι;

Ν.: Είμαι καθημερινά στο I cafe bar στην Αργυρούπολη, που έχει all day κουζίνα. Μετέπειτα ίσως συνεργαστώ και με μια εταιρεία, αλλά ακόμα το συζητάμε.

Πρόσφατα ένας μαθητευόμενος σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι είπε ότι δεχόταν χτυπήματα και ότι τον έκαιγαν με σπάτουλα και με λάδια. Πόσο συχνά είναι αυτά τα φαινόμενα σε μια κουζίνα;

Ν.: Όσον αφορά τον Έκτορα Μποτρίνι, τα περισσότερα που ακούγονται είναι ψέματα. Μεγάλωσε με πατέρα σεφ, είναι σκληροπυρηνικός, αλλά δεν νομίζω πως θα έφτανε σε τέτοιο ακραίο σημείο, γιατί γνωρίζω ανθρώπους που έχουν δουλέψει στην κουζίνα του. Από την άλλη, συμβαίνουν πολύ συχνά διάφορα, κι εμένα μου έχουν πετάξει τηγάνι με λάδι, ευτυχώς φόραγα στολή και σώθηκε το χέρι μου, αλλά μου έχουν μείνει ακόμα μερικά σημάδια.

Με τους κριτές από το «MasterChef» κρατάς επαφή μετά τη συμμετοχή σου;

Ν.: Με τον Σωτήρη Κοντιζά, τον οποίο βλέπω πολύ συχνά. Πηγαίνω στο μαγαζί του και μιλάμε για απορίες που έχω, τον έχω στην καρδιά μου σαν μέντορα. Τον θεωρώ άνθρωπο της οικογένειάς μου πλέον.

Πιστεύετε πως η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί ανθρώπους που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις;

Α.: Πιστεύω πως ναι. Δεν υπάρχει pride που να μην έχω πάει κι ας είμαι straight, το υποστηρίζω όσο μπορώ. Η κοινωνία είναι πλέον ανοιχτή για να τους δεχτεί, μπορεί όχι όπως θέλουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι, αλλά με μέτρο. Είναι πολύ σημαντικό γενικότερα να μην προσβάλεις την αιδώ τού κάθε ανθρώπου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτό, γιατί να υπάρχει πρόβλημα απέναντι στη διαφορετικότητα;

Ν.: Δεν πηγαίνω σε gay pride γιατί θεωρώ πως η κοινότητα των ομοφυλόφιλων το έχει ξεφτιλίσει, ενώ μέχρι πριν από τρία χρόνια ήταν εξαιρετικό. Πλέον έχει περάσει σε άλλη κατηγορία, το έχουν φτάσει σε ακραία σημεία για να μας αποδεχτούν. Αν θες να σε αποδεχτούν, σκέψου τι θα έπρεπε να κάνεις για να μην προσβάλεις τον διπλανό σου.

Θέλω να σχολιάσετε τις δηλώσεις του Πάνου Καλλίδη, που είπε «δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αλλά με την ομοφυλοφιλία, μακριά από μας».

Master Chef: Αυτός ο πρώην παίκτης έχει γυναικάρα και είναι ξανθιά! Εσείς την έχετε δει;

Α.: Δεν τον ξέρω σαν άνθρωπο, αλλά μου φαίνεται κουλό αυτό που είπε, μάλλον κάτι άλλο προσπαθούσε να πει. Θα μπορούσε απλά να πει «δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους».

Ν.: Δεν με κατατάσσω στους ομοφυλόφιλους, πάνω απ' όλα είμαι άνθρωπος. Δεν θα βάλω ταμπέλα στο μέτωπο «είμαι ομοφυλόφιλη, λεσβία ή gay». Πλέον τα αυτιά μου είναι κλειστά. Κάποιον άλλον θα τον ενοχλούσε να πουν «δεν μου αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι», μερικοί δεν πατάνε καλά στα πόδια τους και δεν έχουν αγαπήσει τον εαυτό τους για να αποδεχτούν ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Το Τζέισον-Αντιγόνη, για παράδειγμα, που ήταν φίλος μου, ήρθε στην Ελλάδα να κάνει τη διαφορά στους ομοφυλόφιλους και τώρα κάνει διαφήμιση στον εαυτό του ότι είναι «το», για να πάρει followers.

Επειδή έχεις αντρικό στυλ, έχεις σκεφτεί να κάνεις επαναπροσδιορισμό φύλου;

Ν.: Όχι. Με αγαπάω, έχω το δικό μου στυλ και σε όποιον αρέσω. Δεν θα άλλαζα για κανέναν.

Α.: Και να θέλει να υιοθετήσει άλλο στυλ, δεν μπορεί με ύψος 1.87 και 47 νούμερο παπούτσι (γέλια).

Αλεξάνδρα, φέτος είσαι ξανά και στο θέατρο;

Α.: Ναι, στο θέατρο «Ήβη» και στην παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη. Παίζουμε Τετάρτη μέχρι Κυριακή, ενώ το Σάββατο έχουμε διπλές παραστάσεις.

Έχεις περάσει από δύσκολους χωρισμούς;

Α.: Νομίζω ότι η Νικολέτα είχε πιο δύσκολους χωρισμούς από μένα, επειδή δεν είχα πολλούς στη ζωή μου. Υπήρξαν επώδυνοι χωρισμοί, αλλά τους έχω ξεπεράσει.

Ν.: Είχα μακροχρόνιες σχέσεις και μου ήταν δύσκολο, μέσα σε δύο χρόνια είχα χωρίσει τέσσερις φορές. Προσπαθώ να χωρίσω μία και καλή και μου λένε «θα αλλάξω», οπότε δίνω ευκαιρίες. Τα τελευταία τρία χρόνια μετά τη μεγαλύτερή μου σχέση έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, δεν υπάρχει δεύτερη και τρίτη ευκαιρία.

Για ζευγάρι σάς έχουν περάσει ποτέ;

Α.: Δεν μας έχουν ρωτήσει ποτέ, αλλά συχνά την περνάνε για αγόρι. Πριν από τρία χρόνια κάναμε διακοπές και της την έπεσε ένας άντρας gay. Είχε καθίσει απέναντι πολλή ώρα και μάλλον νόμιζε ότι είμαστε ζευγάρι, γι' αυτό δεν πλησίαζε. Μόλις έφυγα, τότε πήγε και της μίλησε!

Ν.: Έχω ζήσει πολλά τέτοια σκηνικά, να πηγαίνω σε μαγαζιά και να μου λέει κάποιος «αυτό είναι κερασμένο από μένα, είσαι πολύ ωραίος», όπου απαντάω «ευχαριστώ πολύ, αλλά είμαι γυναίκα»!

Γυναίκα στην έχει πέσει ποτέ νομίζοντας πως είσαι άντρας;

Ν.: Oι σχέσεις μου δεν ήταν gay, ήταν straight και μετέπειτα γίνονταν bisexual. Δεν έχω ιδέα πώς το κατορθώνω. Ίσως γι' αυτό πονάω τόσο πολύ στους χωρισμούς μου, γιατί δεν έχω βρει έναν άνθρωπο με τα ίδια «θέλω» με μένα και μπλέκω συνέχεια με straight κοπέλες.