Εύα Καϊλή: Το σπαρακτικό «αντίο» στην αγαπημένη της φίλη, Σοφία Κοκοσαλάκη!

Τραγική φιγούρα!

Εύα Καϊλή: Το σπαρακτικό «αντίο» στην αγαπημένη της φίλη, Σοφία Κοκοσαλάκη!

Η Εύα Καϊλή είπε το σπαρακτικό τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη της φίλη, Σοφία Κοκοσαλάκη!

Η Εύα Καϊλή, υπήρξε από τα άτομα που όχι μόνο δεν έχασε την επαφή της με την αδικοχαμένη σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, επειδή ζούσε στο εξωτερικό, αλλά ήταν μια από τις καλύτερές της φίλες.

Σήμερα όμως της είπε το τελευταίο «αντίο» και βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειάς της, στην εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς.

Σοφία Κοκοσαλάκη: Καταβεβλημένη η μητέρα της στην κηδεία! Το λευκό φέρετρο που δεν άντεξε να δει....

Η ταφή ακολούθησε στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Η ευρωβουλευτής έδειχνε συντετριμμένη, μη θέλοντας να πιστέψει ότι η ταλαντούχα φίλη της έφυγε για πάντα από τη ζωή

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε την φίλη της, προσπαθώντας να σταθεί γερά στα πόδια της και να συνειδητοποιήσει τι συνέβη!

Εύα Καϊλή: Το σπαρακτικό «αντίο» στην αγαπημένη της φίλη, Σοφία Κοκοσαλάκη!

Εύα Καϊλή: Το σπαρακτικό «αντίο» στην αγαπημένη της φίλη, Σοφία Κοκοσαλάκη!

«Τίμησες την Ελλάδα και μας έκανες περήφανους», λέει ο θείος και νονός της

Στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, επικήδειο λόγο εκφώνησε ο θείος αλλά και νονός της Σοφίας Κοκοσαλάκη, ο οποίος μίλησε με λόγια από καρδιάς και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι έφυγες από κοντά μας. Αυτά τα λόγια είναι βγαλμένα από τα βάθη της καρδιά μου. Εδώ μαζευτήκαμε όλοι για να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία.

Ήρθε στη ζωή και πέρασες στην μακαριότητα και την αιωνιότητα με το έργο σου. Σοφία έχεις τιμήσει την Ελλάδα και έκανες περήφανη όλη την οικογένεια και είμαι περήφανος που σε είχα ανίψια και βαφτιστήρα.

Η παρακαταθήκη που αφήνεις είναι πλούσια και μοναδική όμως το κυριότερο για εμάς είναι η διάδοχος σου. Το κενό είναι τεράστιο και αβάσταχτο. Η επάρατη αγιάτρευτη αρρώστια δεν σε βασάνισε για πολύ καιρό όπως θα μπορούσε. Καλό ταξίδι Σοφία μας», είπε ο θείος της.

Πατής Νικόλαος: «Η Σοφία μας μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει το καμάρι μας και η ναυαρχίδα»

Ο πατήρ Νικόλαος, μίλησε επίσης για τη Σοφία Κοκοσαλάκη με πολύ όμορφα και γλυκά λόγια.

«Η απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα του χέμινγουεϊ «για ποιον χτυπάει η καμπάνα» είναι ότι κάποια στιγμή αυτή η καμπάνα θα χτύπησε για όλους εμάς. Σήμερα όμως χτύπησε για την αξιολάτρευτη φίλη και αδελφή για την Σοφία κοκοσαλακη για να την αποχαιρετήσουμε στην τελευταία της κατοικία.

Πριν από σαράντα εφτά περίπου χρόνια γ Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρώτο παίδι του Βασίλη και της Στέλλας Κοκοσαλακη. Τον Λονδίνο την κράτησε κοντά του αλλά δεν την κέρδισε αφού η καρδιά της χτύπαγε σε ρυθμούς ελληνικούς.

Έτσι ήταν η Σοφία έτσι παρέμεινε μεχρι το τέλος. Κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο του ενδύματος και αργότερα του κοσμήματος εμπνευσμένη από τα αρχαιοελληνικά της πρότυπα. Όλοι μας ενυθυμουμεθα τους διθυράμβους που απεσπασε η εργασία της. Η Σοφία μας μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει το καμάρι μας και η ναυαρχίδα.

Το σπουδαιότερο όμως απ όλα αδελφοί είναι ότι η Σοφία παρόλη τη λάμψη τα φώτα παραμείνει ένα παιδί δεμένη με την οικογένεια της με την οποία ήθελε να περνάει όλο τον χρόνο. Πριν συμπληρωθεί ένας μηνας τελειωσε την επίγεια ζωή της. Βρίσκεται εκεί με την αγαπημένη της γιαγιά με τον αγαπημένο της θείο τον Παπασταύρο. Με τα ξαδέλφια της που νέα παλικάρια και αυτά έφυγαν νωρίς και αυτά», είπε.