Σουζάνα Κουόλ: «Αν βγει η Χαρά νικήτρια του GNTM κάποιος κρύβεται από πίσω» - Δηλώσεις «φωτιά»!

Αποκλειστική συνέντευξη! Αποκαλύπτει τι γινόταν πίσω από τις κάμερες! Περιστατικά που δεν είδαμε ποτέ!

Σουζάνα Κουόλ: «Αν βγει η Χαρά νικήτρια του GNTM κάποιος κρύβεται από πίσω» - Δηλώσεις «φωτιά»!

«Αν βγει η Χαρά νικήτρια του GNTM κάποιος κρύβεται από πίσω» - Αποκλειστικές δηλώσεις φωτιά από την πρώην παίκτρια, Σουζάνα Κουόλ!

Αυτές τις μέρες τρέχει για να συγκεντρώσει τα χαρτιά της και να φτιάξει το διαβατήριό της γιατί είναι έτοιμη -και πραγματικά το εννοεί- να φύγει για το εξωτερικό. Χαμογελά συνέχεια, από κοντά μοιάζει με Αμερικανίδα αθλήτρια στίβου, και μόνο όταν ποζάρει, σοβαρεύει. Παίρνει αυτή την έκφραση, για την οποία μάλιστα οι κριτές του «GNTM» την είχαν σχολιάσει αρκετά.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικό YOU

Την επιθυμία να γίνεις μοντέλο την είχες από μικρή;

Όλα έγιναν τυχαία. Δεν ήμουν θηλυκή, ήμουν αγοροκόριτσο και με αρκετά αθλητικό σώμα αφού έκανα στίβο περίπου για δέκα χρόνια. Έκανα άλμα εις μήκος και σπριντ 100μ. και 200μ. Απλά όλοι μου έλεγαν ότι εκτός από όμορφη είμαι και ψηλή και πως θα έπρεπε να το κυνηγήσω και να γίνω μοντέλο. Μέχρι που μια φίλη μου σχεδιάστρια τελειόφοιτη σε μια ιδιωτική σχολή μόδας με κάλεσε για να είμαι το μοντέλο της σε ένα event του Βρεττού Βρεττάκου που γινόταν στη σχολή της. Το βρήκα καλή ιδέα και έλαβα μέρος στην επίδειξη. Και κάπως έτσι ξεκίνησα το modelling. Ο κύριος Βρεττάκος με το που με είδε αμέσως έδειξε ενδιαφέρον για μένα. Στην ουσία ήταν εκείνος που με σύστησε στον φίλο του, τον κύριο Δημήτρη Μακρή, στο πρακτορείο του οποίου είμαι μέχρι σήμερα.

Είχες διακρίσεις στον στίβο;

Έχω πάρει πολλά χρυσά μετάλλια και έχω και δύο ασημένια από αγώνες στην Ελλάδα. Μου άρεσε πολύ ο αθλητισμός, αλλά αναγκάστηκα να τον αφήσω για οικονομικούς λόγους. Ήταν η εποχή που έπρεπε να βγάζω τα δικά μου χρήματα, η οικογένειά μου δεν μπορούσε να με στηρίξει οικονομικά και δεν ήθελα να τους γίνω βάρος. Αναγκάστηκα να δουλεύω βράδυ ως υποδοχή και ως pr στην είσοδο σε νυχτερινά κέντρα. Όπως ήταν φυσικό, ήταν αδύνατον να δουλεύω τη νύχτα και παράλληλα να κάνω προπόνηση.

Ήσουν μικρή σε ηλικία και από ξένη χώρα. Δεν το φοβήθηκες;

Ήταν πολύ σκληρή δουλειά, αλλά δεν φοβόμουν καθόλου. Κάποια στιγμή, όμως, κουράστηκα και είδα ότι είναι ψεύτικος ο κόσμος της νύχτας, ότι θα πρέπει να έχω μια αξία ως άνθρωπος για να μη με θεωρούν χαζή.

Δεν ήσουν εύκολος στόχος για να σου προσφέρει κάποιος ναρκωτικά και να μπλέξεις με ύποπτες παρέες; Να είσαι ευάλωτη ακόμη και σε ανήθικες προτάσεις;

Ήξερα από πριν πώς να αποφύγω τα ναρκωτικά, αλλά ευτυχώς δεν έτυχε κάποιος να μου προσφέρει. Απλά υπήρχαν μερικοί που με προσέγγιζαν για την ομορφιά μου, με φλέρταραν λέγοντάς μου ότι θα έκαναν τα πάντα για μένα. Τα κλασικά των αντρών. Ήξερα όμως πώς να προστατέψω τον εαυτό μου και τους απέφευγα. Όχι, βέβαια, κάτι σοβαρό και τολμηρό. Γι' αυτόν τον λόγο και δούλεψα για πολύ λίγο νύχτα.

Η καταγωγή σου και από τους δύο σου γονείς είναι από την Αφρική, όπως έχεις πει από Σουδάν και από Νιγηρία…

Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, η μαμά μου ήρθε με την οικογένειά της από το Σουδάν και ο μπαμπάς είναι από τη Νιγηρία, αλλά τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα ποτέ. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει, αν ζει. Η μαμά μου τον γνώρισε μόλις ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε έγκυος σε μένα. Δεν έχω συζητήσει ποτέ με τη μητέρα μου για το ποιος είναι ο πατέρας μου. Ούτε πιο μικρή ούτε και τώρα έχω βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να τη ρωτήσω τι συνέβη. Δεν ξέρω, βέβαια, και αν είμαι έτοιμη μέσα μου για να μάθω τι συνέβη. Δεν είχα ποτέ εικόνα του πατέρα μου για να μου λείπει, είχα συνηθίσει να ζω χωρίς να υπάρχει. Κάποιες φορές που έβλεπα τα άλλα παιδιά το σκεφτόμουν, αλλά δεν το εξέφραζα, ήμουν πολύ κλειστό παιδί.

Η μητέρα σου πήρε ποτέ την πρωτοβουλία να σου εξηγήσει τι συνέβη;

Όχι. Μπορεί όταν ήμουν μικρότερη να προσπάθησε να μου το πει κι εγώ να μην το κατάλαβα. Δεν ξέρω.

Εκείνη δούλευε για να σε μεγαλώσει;

Μόλις ήμουν ενός έτους, η μαμά μου έμεινε έγκυος στην αδερφή μου από άλλον πατέρα, τον οποίο ευτυχώς εκείνη τον έχει γνωρίσει. Δυσκολευόταν πολύ για να μας μεγαλώσει και μόλις πήγα στη Γ' Δημοτικού αναγκάστηκε να μας βάλει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, για να είμαστε καλύτερα. Ήταν σαν να είμαι σε κατασκήνωση και όχι σε ίδρυμα, ο κοιτώνας μου ήταν ακριβώς δίπλα σε εκείνον της αδερφής μου για να την προσέχω, πηγαίναμε κανονικά σχολείο, είχαμε δραστηριότητες, παιδική χαρά, εκεί ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Οι κυρίες του Ιδρύματος μας πρόσεχαν πολύ και δεν μας έλειψε τίποτε.

Δεν σου έλειπε η μαμά σου;

Τον πρώτο καιρό στο Ίδρυμα έκανα σαν τρελή, έκλαιγα συνέχεια γιατί δεν ήθελα να αποχωριστώ τη μαμά μου, είχα συνηθίσει να μένω μαζί της. Μετά, όμως, τη βλέπαμε κάθε Σαββατοκύριακο, ερχόταν και μας έπαιρνε στο σπίτι που την φιλοξενούσαν οι συγγενείς της στην Κυψέλη και μετά μας επέστρεφε κανονικά στο Ίδρυμα.

Με την αδερφή σου είστε κολλητές, αφού στην ουσία με εκείνη μεγάλωσες;

Φυσικά, έχουμε πάρα πολύ στενές σχέσεις, αλλά τώρα εκείνη ζει στην Κοζάνη γιατί σπουδάζει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το ότι μεγάλωσες σε αυτές τις συνθήκες σε έκανε πιο σκληρή ή πιο ανεξάρτητη και δυναμική;

Δυναμική ήμουν από μικρή, αλλά ποτέ δεν έγινα σκληρή. Είχα πάντοτε μέσα μου μια καλοσύνη για όλους τους άλλους γύρω μου. Κατάλαβα πολύ αργότερα ότι οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται αυτή την καλοσύνη. Είμαι πολύ αθώα, δεν είχα μάθει ποτέ να είμαι πονηρή με τους γύρω μου και αυτό με πλήγωνε.

Στην οντισιόν σου για το «GNTM» και οι τέσσερις κριτές είχαν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για σένα. Σε είχε ρωτήσει τότε η Βίκυ Καγιά αν θα είχες θέμα με τη συμβίωση με τα άλλα κορίτσια και είχες απαντήσει αρνητικά. Τι συνέβη τελικά μέσα στο σπίτι και εσύ και οι άλλες τέσσερις φίλες στις FF ήσασταν συνέχεια σε καβγάδες με τις υπόλοιπες κοπέλες;

Στην τηλεόραση φάνηκε σαν να είχα πρόβλημα με τις άλλες κοπέλες του «GNTM», πως παρεξηγιόμουν όλη την ώρα με κάτι. Φαινόμασταν συνέχεια εμείς oι FF ως κακές. Στο σπίτι ήμουν όπως είμαι και στη ζωή μου. Είμαι ευθύ ως άτομο, όταν με πειράζει κάτι θα το πω εκείνη τη στιγμή και αυτό ακριβώς έκανα. Απλά όταν ήταν οι κάμερες μπροστά, η κάθε μία από τις άλλες κοπέλες έλεγε τα δικά της.

Όταν έκλειναν, λοιπόν, οι κάμερες τι γινόταν στο σπίτι;

Και οι FF αλλά και εγώ ως Σουζάνα μιλούσαμε κανονικά με όλες τις παίκτριες. Από το πρωί που λέγαμε «καλημέρα», όταν καθόμασταν στο σαλόνι αλλά και στην κουζίνα όπου βοηθούσα στη μαγειρική. Πολλές κοπέλες, μάλιστα, μου ζητούσαν να τους πω τις συνταγές μου και φυσικά τις έλεγα. Μου κακοφάνηκε πάρα πολύ το τι έλεγαν μετά στο «GNTM» και με επηρέασε πολύ αρνητικά στην πορεία μου. Ξέφυγα λίγο από τον στόχο που είχα ως μοντέλο όταν μπήκα στο παιχνίδι. Και, βέβαια, αγχωνόμουν πάρα πολύ και με τις δοκιμασίες, δεν είχα συνηθίσει με τόσες κάμερες και τόσο κόσμο γύρω μου.

Το θεωρείς αυτό ως το μεγαλύτερό σου μειονέκτημα που δεν κατάφερες να μείνεις ακόμη και όταν μπήκες στο παιχνίδι για δεύτερη φορά;

Σίγουρα το άγχος ήταν το μεγάλο μου μειονέκτημα. Πήγα στο «GNTM» γιατί ήθελα να μάθω πράγματα για τη μόδα, αλλά δεν μας βοηθούσαν πολύ σε αυτό το κομμάτι, όχι οι coaches μας, αλλά όλη η υπόλοιπη παραγωγή.

Κάποια στιγμή η Ζενεβιέβ σού έβαλε όμως τις φωνές λέγοντάς σου ότι ήσουν βαρετή, ότι έπρεπε να πάρεις πρωτοβουλία και όταν δεν τα κατάφερες σου είπε να κάνεις αυτά που σου είχε δείξει. Άρα κάτι σας μάθαιναν…

Δεν μου άρεσε αυτό που μου είχε πει τότε η κυρία Ζενεβιέβ και της το είχα πει. Προφανώς το είπε για να με κάνει να πεισμώσω. Αφού λες ότι βαριέμαι, γιατί δεν με μαθαίνεις πώς να το κάνω; Αυτό είχα στη συνέχεια στο μυαλό μου.

Τελικά η Κάτια ήταν ο στρατηγός στις FF; Εκείνη που ακολουθούσατε σε ό,τι σας έλεγε;

Καμία μας δεν ήταν στρατηγός ή αρχηγός στις FF. Είχαμε διαφορετική προσωπικότητα η κάθε μία.

Ποια θεωρείς ότι θα είναι η νικήτρια του «GNTM»;

Η Κάτια, γιατί είναι φίλη μου. Αλλά τελικά πιστεύω πως θα το πάρει η Άννα Μαρία.

Δεν βλέπεις και τη Χαρά ως υποψήφια για την τριάδα ή ακόμη και νικήτρια;

Χαρά Παππά GNTM

Όχι, με τίποτε. Αν γίνει αυτό και νικήσει η Χαρά θέλω να είμαι ειλικρινής, σημαίνει ότι κάποιος κρύβεται από «πίσω» και την υποστηρίζει. Δεν το λέω με κακό τρόπο, αλλά η Χαρά κάνει για άλλα πράγματα, μόνο για το Youtube και το Instagram. Για εκεί είναι πανέμορφη και θα κάνει τη δουλειά της μια χαρά και μπράβο της, γιατί εγώ δεν μπορώ να τα κάνω αυτά. Αλλά όχι για μοντέλο.

Και για τη Μαρία είπες ότι κάνει μόνο για τα κλαρίνα…

Ναι, έτσι είπα, δεν κάνει για κάτι άλλο. Η Μαρία έχει πάει στο «GNTM» για να το παίξει δεύτερη Ερμίδου, ξεκάθαρα. Ήμουν πολλές φορές και off κάμερα μαζί της και το είχα καταλάβει.

Υπήρχε κάποια που συμπαθούσες εκτός της ομάδας σας, γιατί είχε καλό χαρακτήρα και ήταν η πιο ευγενική;

Για μένα ήταν μόνο η Ασημίνα και η Κάτια, καμία άλλη. Είναι τοπ.

Τώρα που έχει περάσει ένα διάστημα από τη μέρα που έφυγες από το παιχνίδι και το βλέπεις με πιο καθαρή ματιά, αν σε ρωτήσει κανείς τι έμαθες τι θα απαντήσεις;

Σίγουρα έμαθα πώς να κάνω κάποιες πόζες καλύτερα, πώς να χρησιμοποιώ το σώμα μου, πώς να προσέχω τη διατροφή μου ως μοντέλο, πώς να σετάρουμε τα ρούχα μας, μέχρι και κάποια tips ομορφιάς. Από το ότι βάζουμε, για παράδειγμα, ασπιρίνη με λεμόνι αν έχουμε ακμή ή να χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα για να είναι πιο άσπρα τα δόντια μας.

GNTM: Έχετε δει τον σύντροφο της Σουζάνα; Είναι κούκλος και τραγουδιστής!

Σε πείραξαν τα σχόλια που διάβασες να λένε για σένα όσο ήσουν στο παιχνίδι;

Πραγματικά δεν έδωσα καμία σημασία στα αρνητικά σχόλια, δεν ασχολήθηκα καθόλου, παρ' όλο που κάποιοι έγραφαν σαν να με ξέρουν ενώ δεν ξέρουν καθόλου ποια είμαι. Γέλασα πολύ, όμως, όταν είδα το σχόλιο που είχαν βάλει τη φωτογραφία μου δίπλα στον ποδοσφαιριστή Ογκουνσότο και έγραψαν ότι του μοιάζω πολύ. Μόνο που αυτός έχει πλατινέ μαλλί, όχι άσπρο σαν το δικό μου! (γέλια)

Τώρα, βέβαια, εσύ δεν έχεις καθόλου μαλλιά μετά το ατύχημα που είχες στο κομμωτήριο, βγαίνοντας από το GNTM;

Θα φοράω για λίγο ακόμη καιρό περούκα, αλλά ήδη κάνω ειδική θεραπεία και σιγά σιγά θα μεγαλώσουν τα μαλλιά μου. Όλα είναι μια χαρά, συμβαίνουν και αυτά…

Είχες σχέση πριν μπεις στο παιχνίδι;

Με τον σύντροφό μου, o οποίος είναι ο ράπερ Gio Melody, είμαστε τρία χρόνια μαζί και συγκατοικούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν πολύ υποστηρικτικός για να μπω στο «GNTM» και με εμψύχωνε συνέχεια. Ακόμη και όταν ήμουν μέσα στο σπίτι και όσες φορές έτυχε να μιλήσουμε για λίγο στο τηλέφωνο. Μου είχε κάνει και έκπληξη στέλνοντάς μου δώρο για τα γενέθλιά μου. Είχε, βέβαια, τσαντιστεί λίγο με όσα έγραφαν για μένα, αλλά επειδή έχει μια καριέρα στη μουσική, ένα όνομα, δεν αντιδρά. Νευριάζει για λίγο και μετά... τίποτε! (γέλια)

Τι ονειρεύεσαι για την καριέρα σου;

Θέλω πολύ να δουλέψω στο εξωτερικό. Να ταξιδέψω, να γνωρίσω άλλες κουλτούρες.

Πριν μπεις στο παιχνίδι ποια ήταν η πιο αξιόλογη δουλειά που είχες κάνει ως μοντέλο;

Όταν συνεργάστηκα με τη Σήλια Κριθαριώτη και φόρεσα τις δημιουργίες της για μια καμπάνια για λογαριασμό της βρετανικής Vogue το καλοκαίρι του 2018. Στην αρχή είχα φρικάρει, δεν ήξερα τι μου γινόταν όταν πήγα στο κάστινγκ της. Η κυρία Σήλια ήταν απέναντί μου πολύ ευγενική αλλά και τρομερή ως επαγγελματίας, ήξερε ακριβώς τι ζητούσε. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία.

Στο «GNTM», αφού ήδη είχες κάνει κάποιες τόσο αξιόλογες δουλειές, με ποιο σκεπτικό αποφάσισες να λάβεις μέρος;

Σίγουρα για να γίνω περισσότερο γνωστή, να μάθει ο κόσμος πως υπάρχει μια… μελαχρινή Σουζάνα. Έχω άλλωστε ήδη την ετικέτα της Αφρικανής και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό, την υποστηρίζω όπως μπορώ. Ήθελα να με δουν άτομα που βρίσκονται στον χώρο της μόδας, να βρω ευκαιρίες για δουλειές. Γι' αυτόν τον σκοπό ήταν πολύ χρήσιμο το «GNTM», αλλά αν με ρωτήσει κάποιος αν θα ξαναπήγαινα, θα έλεγα «όχι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ