Αποκλειστικό: Αυτό το σπιτι ανήκει σε ηθοποιό του ΑΝΤ1! Παίζει στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και θα ζαλιστείτε με τις φωτογραφίες από μέσα...

Δεν σας πάει το μυαλό...

Αποκλειστικό: Αυτό το σπιτι ανήκει σε ηθοποιό του ΑΝΤ1! Παίζει στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και θα ζαλιστείτε με τις φωτογραφίες από μέσα...

Αυτό το σπιτι ανήκει σε ηθοποιό του ΑΝΤ1! Παίζει στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και θα ζαλιστείτε με τις φωτογραφίες από μέσα... Αποκλειστικό υλικό...

Είναι ο θηλυκός Πουαρό και έτσι την αποθεώνουν κάθε βράδυ στα social media. Είναι η μαμά του αστυνομικού στις «Άγριες Μέλισσες», η φωνή, όπως μας αποκαλύπτει, πίσω από την κυρία Όλσεν στο θρυλικό «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» και μια σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου με πενήντα χρόνια καριέρας.

Η κυρία Αλίκη Αλεξανδράκη δίνει σπάνια συνεντεύξεις και για πρώτη φορά ανοίγει στο YOU τα σπουδαία κεφάλαια της συναρπαστικής ζωής της με απίστευτο ρεαλισμό και ένα ιδιοφυές χιούμορ, καλωσορίζοντάς μας στο σπίτι της στα Βριλήσσια. Η φιλία με την Τζένη Καρέζη και την Έλλη Λαμπέτη, ο γάμος, οι απώλειες, τα όνειρα, οι ακραίες δηλώσεις θαυμασμού και η «συγγένεια» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη!

Άγριες Μέλισσες αντ1

Άγριες Μέλισσες: Σούπερ αποκλειστικό! Ο Μιλτιάδης χαροπαλεύει!


Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικό You


Το βλέμμα μου πήγε στις δεκάδες φωτογραφίες που έχετε στο σπίτι, με μωρά και παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα...

Αλίκη Αλεξανδράκη Άγριες Μέλισσες σπίτι

Είναι ανίψια μου και εγγόνια του αδερφού μου. Ζουν στη Γερμανία και στον Καναδά.

Εσείς δεν κάνατε ποτέ έναν γάμο;

Δεν έτυχε, δεν βίασα τις καταστάσεις, δεν είχα όνειρο για έναν γάμο, ενώ είχα συντρόφους, αλίμονό μου αν δεν είχα, γιατί δεν μπορεί μια γυναίκα να μη γνωρίσει και αυτή την πλευρά στη ζωή της.

Για τον άνθρωπο της ζωής σας κάνατε κάποια υποχώρηση από αυτές τις γνωστές που κάνει μια γυναίκα φροντίζοντάς τον στην καθημερινότητά του;

Ήθελα, όμως, και τα έκανα αυτά τα πράγματα. Παρ' όλο που μεγάλωσα την εποχή του φεμινισμού, μου φαινόταν αδιανόητο να μην τα κάνω. Δηλαδή δεν θα του μαγείρευα, θα τον άφηνα βρώμικο; (γέλια)

Η καταγωγή σας είναι από την Αθήνα;

Σπίτι Άγριες Μέλισσες ηθοποιός

Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε μόλις δύο χρόνων στην Ελλάδα, το 1922. Δεν ήρθε, όμως, ως πρόσφυγας, αλλά πριν γίνει το μεγάλο κακό της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η οικογένειά της ήταν μέρος της διανόησης της Πόλης -ήταν επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων-, είχαν κατά κάποιον τρόπο προβλέψει το τι θα γινόταν και είχαν φύγει νωρίτερα. Ο πατέρας μου, από την άλλη πλευρά, καταγόταν από ελληνική οικογένεια που είχε φύγει από τα νησιά του Ιονίου και ζούσαν για πολλά χρόνια στη Ρουμανία. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο, όπου συνάντησε τη μητέρα μου, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και έζησαν πολύ αγαπημένοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Ο πατέρας μου ήταν λογιστής, τελειόφοιτος της εμπορικής σχολής, της σημερινής ΑΣΟΕΕ και η μητέρα μου συνεργαζόταν για χρόνια με τον αδερφό της, που ήταν αρχιτέκτονας και ειδικευόταν στα βυζαντινού τύπου κτίσματα, όπως οι εκκλησίες. Τον βοηθούσε στον σχεδιασμό των τέμπλων.

Θυμάστε ποια είναι η πρώτη παράσταση που είδατε ως παιδί;

Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στα 12 μου χρόνια. Τότε μέναμε στον πρώτο παράλληλο δρόμο που βρίσκεται κοντά στην Αρεοπαγίτου, δίπλα στο Ηρώδειο, όλες μας οι βόλτες και τα παιχνίδια ήταν γύρω από το θέατρο. Τρυπώναμε, μάλιστα, με τα υπόλοιπα παιδιά πολλές φορές και παρακολουθούσαμε τις πρόβες είτε για τα θεατρικά έργα είτε για τις συναυλίες που έκαναν οι συμφωνικές ορχήστρες. Δεν ξέραμε, δεν καταλαβαίναμε τι ήταν, αλλά τα χαζεύαμε. Κάποια στιγμή, όμως, ήθελα πολύ να δω από κοντά μια παράσταση, να καθίσω στις θέσεις και όχι να βρίσκομαι ψηλά στα βράχια! Τότε τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στην παράσταση ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Με τον οποίο παρ' όλα αυτά δεν είχατε κάποια συγγένεια;

Άγριες Μέλισσες σειρά

Όχι, καμία, και μάλιστα πολλοί μπερδεύονται ακόμη και τώρα και με ρωτάνε. Μέχρι και προχθές κάποιος με ρώτησε αν ήμουν η Αλίκη, η πρώην σύζυγός του! Με τον ίδιο είχαμε συναντηθεί παλιά, το είχαμε συζητήσει και είχαμε γελάσει πολύ με τη συνωνυμία. Δεν είχε τύχει, βέβαια, ποτέ να συνεργαστούμε επαγγελματικά.

Ποιος συνάδελφος ήταν παράδειγμα για εσάς;

Η Τζένη Καρέζη, η οποία μου δίδαξε, και δεν το όφειλε να σου πω την αλήθεια, την παύση στην κωμωδία. Ότι μπορείς να μη μιλάς και να προκαλείς απίστευτο γέλιο, όπως και η Έλλη Λαμπέτη, η οποία μου είχε πει κάποια στιγμή μια καταπληκτική φράση: «Σήμερα δεν αγάπησα το κοινό μου». Και εννοούσε ότι εκείνη τη μέρα δεν ήταν καλή, ότι δεν έδωσε αυτό που έπρεπε στο θέατρο. Αυτά για το παρελθόν. Γιατί στο παρόν μού έδωσε πάρα πολλά η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Νίκο Καραθάνο.

Με την Τζένη Καρέζη κάνατε παρέα;

Πάρα πολύ. Θυμάμαι ακόμη...

Στη φόρα όλα! Ο άγριος καυγάς ηθοποιών από τις "Άγριες Μέλισσες"! Μπροστά στις κάμερες δείχνουν ευτυχισμένοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ