Στο "σφυρί" το "παλάτι" του Λυμπέρη στο Κεφαλάρι! Δε φαντάζεστε πόσα χρωστάει στην εφορία...

Μιλάμε για εκατομμύρια!

Στο

Το πανέμορφο "παλάτι" που στόλιζε το Κεφαλάρι άνηκε κάποτε στον Αντώνη Λυμπέρη, ωστόσο πλέον βγαίνει στο "σφυρί"! Δε φαντάζεστε πόσα χρωστάει στην εφορία και όχι μόνο, ο γνωστός επιχειρηματίας.

Tο «σφυρί» της δημοπρασίας θα χτυπήσει στις 12 Δεκεμβρίου για την υπερπολυτελή βίλα του Αντώνη Λυμπέρη και της συζύγου του Έλενας Μακρή στο Κεφαλάρι. Το «παλάτι» των περίπου 1.000 τετραγωνικών, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό για χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα εκποιηθεί η πανάκριβη βίλα του άλλοτε κραταιού ζευγαριού των εκδόσεων, όπου φιλοξενήθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου lifestyle και διοργανώθηκαν τα πιο rich & famous πάρτι όλων των εποχών, αφού και άλλες φορές στο παρελθόν κινδύνεψε να αλλάξει οριστικά χέρια.

Ωστόσο, όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί είχαν αποβεί άγονοι, δίνοντας κάθε φορά ανάσα στο άλλοτε «χρυσό» ζευγάρι, που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να κατοικεί στο υπερπολυτελές ακίνητο, στη συμβολή των οδών Ξενίας και Αύρας. Το αν θα αναγκαστεί αυτή τη φορά να αποχωριστεί τη χλιδή της εμβληματικής βίλας θα φανεί σε μία εβδομάδα, όταν θα αρχίσει η διαδικασία ή θα «παγώσει» άλλη μία φορά.

Σύμφωνα με το έγγραφο πλειστηριασμού, η βίλα του κάποτε ισχυρού μεγαλοεκδότη βγαίνει στο «σφυρί» από μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς πάνω της έχουν εγγραφεί υποθήκες συνολικού ύψους 9.600.000 ευρώ. Ως πρώτη τιμή προσφοράς και εκκίνησης της διαδικασίας έχουν οριστεί τα 3.830.000 ευρώ, για τα οποία όμως έχουν αξιώσεις και άλλοι οφειλέτες του ζευγαριού, καθώς το ακίνητο έχει υποθηκευτεί και σημειωθεί για οφειλές ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ προς το ΙΚΑ καθώς και χρέη ύψους 1.220.000 ευρώ προς τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Έκθεση Κατάσχεσης, η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη και της συζύγου του Έλενας αποτελείται από το ισόγειο, όπου βρίσκονται ένα μεγάλο σαλόνι με χολ και τραπεζαρία, ένα πλήρες εξοπλισμένο γραφείο και μία εντυπωσιακή κουζίνα, ενώ στο ίδιο επίπεδο υπάρχουν επίσης υπνοδωμάτιο για το βοηθητικό προσωπικό, λουτρό και χώρος γυμναστηρίου.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν ένα μεγάλο καθιστικό, καθώς και πέντε κρεβατοκάμαρες με τα δικά τους λουτρά, ενώ στον αχανή κήπο, έκτασης δύο στρεμμάτων, υπάρχουν πισίνα και ένα εντυπωσιακό κτίσμα, που χρησιμοποιείται ως καθιστικός χώρος. Η οικεία στο Κεφαλάρι αγοράστηκε το 1994 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2006, με την Έλενα Μακρή - Λυμπέρη, που μεταξύ άλλων έχει συνδέσει το όνομά της με το στιλ και τη φινέτσα, να δημιουργεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια των βορείων προαστίων.

Λυμπέρης βίλα

Πηγή: Espresso

Ποινή φυλάκισης 10 χρόνων χωρίς αναστολή, για τον Αντώνη Λυμπέρη! Θα περάσει τα σίδερα της φυλακής ο γνωστός εκδότης; Τι ακριβώς συνέβη;

Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον πρώην μεγαλοεκδότη Αντώνη Λυμπέρη.


Το δικαστήριο συνεδρίασε ύστερα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας Παλλήνης και των εργαζομένων του πρώην Best FM -τόσο στον ίδιο όσο και στην εταιρεία του «3D»- για μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διαβάστε παρακάτω...

Πρόκειται για μισθούς των εργαζομένων από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2012, τους οποίους οι ίδιοι δεν έλαβαν ποτέ.

Ο Λυμπέρης δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάζοντας τον.

Η μόνη «διέξοδος» για τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα των εκδόσεων είναι η έφεση την οποία θα μπορέσει να κάνει αφού πρώτα καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, η πολυτελής κατοικία του στο Κεφαλάρι, στην οποία εξακολουθεί να μένει με την σύζυγό του, Έλενα Μακρή – Λυμπέρη, απειλείται με πλειστηριασμό λόγω χρεών.