Ελληνίδα τραγουδίστρια συγκλονίζει: «Έχω περάσει δύσκολα, η μητέρα μου ήταν ψυχικά ασθενής»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την ζωή της!

Ελληνίδα τραγουδίστρια συγκλονίζει: «Έχω περάσει δύσκολα, η μητέρα μου ήταν ψυχικά ασθενής»

Συγκλονίζει με την εξομολόγηση της η Ελληνίδα τραγουδίστρια που περιγράφεις πως «έχει περάσει δύσκολα γιατί η μητέρας της ήταν ψυχικά ασθενής».

Ο λόγος για Πέννυ Μπαλτατζή που μίλησε στο περιοδικό People και περιέγραψε την ζωή με την μητέρα της που ήταν ψυχικά ασθενής αλλά είχε νοσήσει και από ALS, τη νευρολογική πάθηση που είχε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Πέννυ Μπαλτατζή τραγουδίστρια

«Από παιδί έχω περάσει δύσκολα. Η μητέρα μου ήταν ψυχικά ασθενής. Τη διαφορετικότητά της άρχισα να την καταλαβαίνω μετά τα 20. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείς ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μεγαλώνεις είναι κλινική περίπτωση. Είχε αγχώδη διαταραχή, ψυχαναγκαστική υστερία και κατάθλιψη. Έφτασε στο σημείο της αποπροσωποποίησης. Ήταν δίπλα μας, μιλούσαμε και ένιωθε σαν να βρίσκεται αλλού. Δεν δέχτηκε να πάρει από νωρίς αγωγή γιατί θεωρούσε ότι αγωγή παίρνουν οι τρελοί.

Πέννυ Μπαλτατζή: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον νεογέννητο γιο της!

Δεν μπόρεσε να επιβιώσει ούτε συναισθηματικά ούτε σωματικά. Νόσησε από ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση). Πρόκειται για τη νευρολογική πάθηση που είχε και ο Stephen Hawking. Όλο αυτό ήταν πολύ σκληρό, με έμαθε όμως να είμαι ευαισθητοποιημένη με διάφορα θέματα. Με τους ψυχικά ασθενείς, τους πρόσφυγες και γενικά τους ανθρώπους που βιώνουν δυσκολίες. Στη ζωή μου νιώθω ότι θέλω να πατάξω τα ταμπού. Θέλω να αγκαλιάζω και να στηρίζω αυτούς τους ανθρώπους» είπε η τραγουδίστρια.

Ελληνίδα τραγουδίστρια εξομολογείται: «Είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες»

Ελληνίδα τραγουδίστρια εξομολογήθηκε πως είχε τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες στο παρελθόν.

Ο λόγος για την Πέννυ Μπαλτατζή που μίλησε στο People και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε να μείνει έγκυος και αποκάλυψε πως πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί είχε τέσσερις αποτυχίες.

«Πριν γεννήσω το παιδί μου είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες. Την πρώτη φορά έφτασα εξίμισι μηνών και έκανα διακοπή κύησης. Τη δεύτερη φορά ήταν εξωμήτριο και έκανα χειρουργείο. Αυτό με διέλυσε ψυχολογικά. Σκεφτόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν εμπιστευόμουν το κορμί μου.

Εκείνη την περίοδο είχα και τη μητέρα μου άρρωστη. Νοσηλεύτηκε για τελευταία φορά στην εντατική. Τότε είπα “εγώ δεν μπαίνω ξανά σε αυτή τη διαδικασία και να μην ξανακούσω για παιδί’’. Στο μεταξύ έχασα τη μητέρα μου. Εκεί ξεμπλόκαρα, ανακουφίστηκα. Ένιωσα ότι ξεκουράστηκε και μαζί με αυτήν ξεκουράστηκε και η σκέψη μου».

Όταν πήρα την απόφαση να κάνω στροφή στο μέσα μου, έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Κατάφερα να εμπιστευτώ το σώμα μου. Θέλω να σου πω ότι με στενοχωρεί πολύ όταν ελαφρά τη καρδία οι γιατροί προτείνουν την εξωσωματική. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ανοσολογική προσέγγιση πριν σε βάλουν σε αυτή τη διαδικασία», είπε.