Σοκ στο Χόλιγουντ: Γνωστός ηθοποιός έχει δεχτεί αμέτρητες καταγγελίες για παρενόχληση

Ο λόγος για...

Σοκ στο Χόλιγουντ: Γνωστός ηθοποιός έχει δεχτεί αμέτρητες καταγγελίες για παρενόχληση

Σοκαρισμένοι είναι στο Χόλιγουντ από την είδηση ότι γνωστός ηθοποιός έχει δεχτεί αμέτρητες καταγγελίες για παρενόχληση.

Έχει ενσαρκώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πασίγνωστες ταινίες. Σε πολλές από αυτές, ήταν ο άνθρωπος που έδινε μάχη για το δίκαιο και για τα δικαιώματα των αδυνάτων. Στην πραγματική ζωή, όμως, το προφίλ του μαχητή που τα δίνει όλα για τα δίκαια του κόσμου, φαίνεται να καταρρέει. Άλλες επτά γυναίκες υπέγραψαν καταγγελίες εναντίον του διάσημου ηθοποιού Cuba Gooding Jr. για βίαιη συμπεριφορά ή σεξουαλική κακομεταχείριση. Συνολικά 22 γυναίκες έχουν κινηθεί εναντίον του διάσημου ηθοποιού του Χόλιγουντ, ανοίγοντας νέο, φάκελο στη λίστα με τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ο 51χρονος Gooding Jr. έχει αρνηθεί τις καταγγελίες και σκοπεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο. Οι κατηγορίες αφορούν βίαιη συμπεριφορά, σεξουαλική κακοποίηση, δίχως τη συγκατάθεση των γυναικών. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, άλλες επτά γυναίκες κατέθεσαν ανάλογες ιστορίες για τον διάσημο ηθοποιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των «θυμάτων» στις 22.

ηθοποιός σεξουαλική παρενόχληση

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για «αγγίγματα» και «φιλιά» δίχως την έγκριση των «θυμάτων». Οι καταγγελίες αυτές αναμένεται να προστεθούν στον φάκελο της υπόθεσης, ώστε οι εισαγγελείς να αποδείξουν την πρόθεση του διάσημου ηθοποιού να προβεί στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται.

Ο δικηγόρος του Gooding, Mark Jay Heller, δήλωσε ότι οι νέες κατηγορίες είναι «παλιές και ξεπερασμένες και στερούνται λεπτομερειών». «Ο Cuba Gooding Jr. αρνείται όλους τους ισχυρισμούς για εγκληματική συμπεριφορά - δυστυχώς, οι άνθρωποι προβαίνουν σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του Cuba», δήλωσε ο Heller.

Μία γυναίκα είπε ότι ήταν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance στο Park City της Γιούτα το 2009, όταν ο Gooding τη φίλησε χωρίς συγκατάθεση και, όταν τον έσπρωξε μακριά, εκείνος την άγγιξε πολύ δυνατά κοντά στον καβάλο της, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου. Μάλιστα, αναγκάστηκε να τον δαγκώσει στο μάγουλο για να ξεφύγει.

Μια άλλη γυναίκα είπε ότι ο ηθοποιός έβαλε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι της και άρπαξε τους γλουτούς της και της είπε: «Ξέρω ότι θέλετε να είστε ηθοποιός. Μπορώ να σας καταστρέψω».

Κάποιες από τις επτά γυναίκες που κατέθεσαν εναντίον του τη Δευτέρα, υποστηρίζουν ότι τις φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους, στο στόμα ή στο μάγουλο. Μια γυναίκα τον κατηγορεί ότι την έγλυψε στο μάγουλο, αφού προσπάθησε να αποφύγει το φιλί του. Μια άλλη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Gooding της είπε, εκείνη και ένας φίλος να ουρήσουν στο πρόσωπό του. Κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής συνάντησης, είπε στην ίδια γυναίκα: «Θα καθίσετε στο πρόσωπό μου και θα ουρήσεσε».

«Παρόμοια με τα πρώτα επεισόδια περιστατικών, αυτά τα επιπρόσθετα περιστατικά δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος προσεγγίζει συνήθως τις γυναίκες ενώ βρίσκεται σε μπαρ ή νυχτερινά κέντρα με τα οποία έχει περιορισμένη ή μη προηγούμενη αλληλεπίδραση», ανέφεραν οι εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς σημείωσαν στα δικαστικά έγγραφα ότι η νομική ομάδα του Gooding απέρριψε τις ενέργειές του ως «συνήθεις χειρονομίες» οι οποίες «ήταν εσφαλμένες» εξαιτίας ενός υπερ-ευαίσθητου περιβάλλοντος.

Η Gloria Allred, η οποία εκπροσώπησε αρκετές γυναίκες σε περιπτώσεις σεξουαλικών παραπτωμάτων υψηλού προφίλ, δήλωσε την Τρίτη ότι εκπροσωπεί ορισμένες νέες κατηγορούμενες. Η δικηγόρος είπε ότι οι γυναίκες είναι πρόθυμες να καταθέσουν εάν το δικαστήριο τους επιτρέψει να μιλήσουν σε δίκη. «Μπορώ να διαβεβαιώσω τους δικηγόρους του κ. Gooding ότι οι πελάτες μου δεν εκφοβίζονται ή αποθαρρύνονται από αθέμιτες επιθέσεις εναντίον τους», ανέφερε η Allred.

protothema.gr

Εντωμεταξύ δες ποια διάσημη ηθοποιός έγινε ξανά μανούλα

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε κορυφαίος πρωταγωνιστής!

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση πως πέθανε ένας κορυφαίος πρωταγωνιστής, τον οποίο απολαύσαμε σε μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές.

Ο αγαπημένος ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 79 ετών, ενώ την είδηση έκανε γνωστή μέσα από μία δημοσίευσή του στα social media, ο γιος του.

Να θυμίσουμε πως μόλις χθες το βράδυ έφυγε από τη ζωή και ένας αγαπημένος τραγουδιστής στα 21 του!

Ο λόγος για τον René Auberjonois, τον οποίο απολαύσαμε σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς ταινιών «Star Trek»! Η μάχη του με τον καρκίνο στον πνεύμονα ήταν άνιση, με τον κορυφαίο ηθοποιό να αφήνει την τελευταία του πνοή.

ηθοποιός πέθανε