Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πασίγνωστο σεφ! Αν έμπαινε στο Master Chef θα έπαιρναν "φωτιά" οι κουζίνες!

Μένει στην Κηφισιά και το όνομα αυτού...

Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πασίγνωστο σεφ! Αν έμπαινε στο Master Chef θα έπαιρναν

Αν έμπαινε στο Master Chef αυτός ο πασίγνωστος σεφ θα έπαιρναν "φωτιά" οι κουζίνες! Αυτή η σπιταρόνα του ανήκει κι έχουμε όλο το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ!

Είναι το αγαπημένο παιδί των βορείων προαστίων και πολλοί τον αποκαλούν «μάγο των γλυκών». Ο Καρδιτσιώτης Ευάγγελος Χασιώτης είναι άψογος σαν οικοδεσπότης όταν ανοίγει στο YOU το σπίτι του στην Κηφισιά και μας παρουσιάζει μερικές από τις εξαίσιες δημιουργίες του που τρελαίνουν τον ουρανίσκο... Ο διακριθείς pastry chef δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε το 2017 με το Award of Quality & Taste - Estiatoria.gr Premium Awards 2017, παρ' όλα αυτά παραμένει ταπεινός και δεν πιστεύει μόνο στην τύχη αλλά και στην πολλή δουλειά...

Από την Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικο YOU

Μιλάει για την οικογένειά του και συγκινείται... Ευγνωμονεί τη γυναίκα του που έχει σταθεί βράχος δίπλα του τόσα χρόνια και νιώθει ευλογημένος για τα δύο του παιδιά, τον γιο του 9 χρόνων και την κόρη του 6 χρόνων... Ο τρόπος που παρουσιάζει τα γλυκά του, πρωτοποριακός και μοναδικός... Η σπεσιαλιτέ του, το red velvet cake... Ποιος αντιστέκεται στον πειρασμό; Κανείς. Επώνυμοι και ανώνυμοι μέσα από το πελατολόγιό του προσκυνούν και υποκλίνονται...

Ευάγγελος Χασιώτης

Πότε και πώς μπήκε η ζαχαροπλαστική στη ζωή σου;

Όταν γυρίζω πίσω στα παιδικά μου χρόνια στην Καρδίτσα, με θυμάμαι μετά το σχολείο να παίρνω το μίξερ και τον αποχυμωτή στο σπίτι μου και να παίζω με την άμμο και το νερό. Κατάγομαι από οικογένεια που είχε καταστήματα επισιτισμού, οπότε έχω χαλάσει άπειρα μίξερ της μαμάς, αμέτρητα σύρματα και κατσαρόλες της γιαγιάς και όταν τελείωσα το Δημοτικό, αντί για διακοπές πήγα και δούλεψα σε τοπικό ζαχαροπλαστείο.

Δεν είχες τη διάθεση για ανεμελιά και παιχνίδι;

Δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, δεν με ενδιέφερε να παίρνω το ποδήλατο και να κάνω βόλτες, ήθελα να μπαίνω σε μια κουζίνα και να ασχολούμαι με τα γλυκά. Από παιδί είχα ήδη κάνει την πρώτη μου συνταγή, είχα ήδη φτιάξει τη δική μου μερέντα...

Πώς γίνεται ένα μικρό παιδάκι να αδιαφορεί για τα παιχνίδια και να προτιμά να δουλεύει;

Και όμως γίνεται. Καμιά φορά πιστεύω ότι με επέλεξε ο Θεός γι' αυτό και απλά εγώ προσπάθησα πολύ για να φτάσω τους στόχους μου.

Τους έφτασες τους στόχους σου;

Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο, γιατί έχει εκπληρωθεί ο μεγαλύτερος στόχος μου να κάνω οικογένεια και παιδιά. Όσον αφορά τους επαγγελματικούς μου στόχους, ξυπνάω και είμαι ευτυχισμένος που σερβίρω γλυκά από το πρωί, ξενυχτάω για να ετοιμάσω τις παραγγελίες και χαίρομαι όταν λέω την πρώτη καλημέρα στον κόσμο και εκείνοι με ρωτούν «βγήκαν τα πρώτα γλυκά;».

Οι προτάσεις από εκπομπές, φαντάζομαι, θα ήταν αρκετές, παρ' όλα αυτά εσύ δεν ενέδωσες. Πώς και έγινε αυτό;

Οι τηλεοπτικές προτάσεις πράγματι ήταν πολλές και σέβομαι την προβολή που μπορεί να γίνει στον οποιονδήποτε μέσα από τα ΜΜΕ, όμως η παρουσία στην τηλεόραση απαιτεί αρκετή προσήλωση και χρόνο και εγώ περιορίζομαι, γιατί οι πελάτες μου με θέλουν να είμαι παρών στο «Caffe I Frati» και να τους περιποιούμαι, ενώ ταυτόχρονα έκανα και την πρώτη μου καμπάνια στα σοκολατάκια.

Έχεις περάσει δύσκολες στιγμές από τη δουλειά σου;

Ουφ! Τι με ρωτάς τώρα; Αυτό που ζω στη δουλειά μου με κάνει να ξεχνάω τις δυσκολίες. Γέμισα από συναισθήματα που δεν μπορούσα να φανταστώ, γι' αυτό και έχω ξεχάσει ότι μια περίοδο ζούσα με δανεικά χρήματα, έχω ξεχάσει ότι ήρθα με πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για να κάνω ραντεβού με τον κ. Καλογιάννη, ιδιοκτήτη του καφέ στην Κηφισιά, έχω ξεχάσει ότι δούλευα δυο και τρεις δουλειές και πόσο δύσκολα πέρασα οικονομικά για τα προς το ζην του πρώτου μου παιδιού. Όλα αυτά τα δύσκολα ήταν μια παίδευση που με έκανε να σταθώ στα πόδια μου και να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος.

Προηγουμένως μου είπες ότι θεωρείς τον εαυτό σου ευλογημένο που έχεις την οικογένειά σου.

Στη γυναίκα μου οφείλω το 80% του ότι στέκομαι με κύρος και δύναμη. Τη Βασιλική μου τη γνώρισα στα 25 μου και ήταν μια γυναίκα που με παρότρυνε να πάω σε σχολή gourmet, μεταπήδησα στις τουριστικές επιστήμες, ολοκλήρωσα τα εργαστήρια και τη διαιτολογία-διατροφή για να μπορέσω να εξελιχτώ περισσότερο. Η γυναίκα μου -πέρα από εμένα τον ίδιο- με πίστεψε πιο πολύ από όλους.

Μου είπες πριν, όμως, ότι περάσατε δύσκολα μαζί...

master chef σπίτι

Ναι, περάσαμε δύσκολα και εγώ και η σύζυγός μου. Όταν έσπασα ένα συμβόλαιο που είχα, χρειάστηκε να δουλεύω το πρωί σε μια καντίνα, το μεσημέρι σε ένα κοκτέιλ μπαρ και στη συνέχεια σε ένα ζαχαροπλαστείο για να βγάλω τα πάγια έξοδα. Όμως έλεγα μέσα μου «κάποτε θα έρθει το καλό...».

Γιατί έσπασες το συμβόλαιό σου;

Αυτό και εάν είναι ίντριγκα! Γιατί είμαι μια αναρχική ψυχή, γιατί θέλω να ζω ελεύθερος, όσο και να λένε ότι είμαι λεπτεπίλεπτος στον τρόπο που ζω και δουλεύω σερβίροντας. Όταν πάει να με χαλιναγωγήσει κάποιος, δεν υπολογίζω ούτε ένα ευρώ, υπολογίζω και σέβομαι πάρα πολύ την ψυχή και την αξιοπρέπεια. Έτσι, λοιπόν, έβλεπα ότι θα έφευγα από τα στενά πλαίσια της επαρχίας και ότι θα έφτανε η στιγμή που θα μου έλεγε κάποιος «μπράβο, Ευάγγελε, το γλυκό σου, τα σοκολατάκια σου είναι φανταστικά!». Εμένα μου αρέσει να χαρίζω στιγμές, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό...

Τη γυναίκα σου την έριξες με το γλυκό;

Τη γυναίκα μου τη γνώρισα στο ζαχαροπλαστείο που δούλευα στην Καρδίτσα -τη φιλοξενούσε η οικογένεια που είχε το ζαχαροπλαστείο- και την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά, αλλά δεν περίμενα ότι θα κάνω δυο παιδιά μαζί της. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γίνει γυναίκα μου, γιατί την είχα πολύ ψηλά στο μυαλό μου, στα μάτια μου και στην αισθητική μου.

Ποιο γλυκό τής φτιάχνεις και τρελαίνεται;

Ευάγγελος Χασιώτης σπίτι

Τρελαίνομαι εγώ όταν μου φτιάχνει μηλόπιτα, κάνει την πιο ωραία. Εγώ δεν της φτιάχνω ιδιαίτερα γλυκά, όμως, είναι η πιο δυνατή, σκληρή, δίκαιη λέει αυτή αλλά εγώ θεωρώ άδικη, κριτής μου.

Δεν έχετε γίνει πολλοί οι σεφ και οι pastry chef; Δεν έχουν μπει και άσχετοι μέσα στον χώρο σας που εκμεταλλεύονται ένα κομμάτι της δημοσιότητας;

Ναι, έχουμε γίνει, όμως έχει σημασία πώς στέκεται ο καθένας από εμάς στον χώρο και πόση εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του. Υπάρχει μια άποψη στην Ελλάδα ότι όλοι οι chef και pastry chef την έχουμε δει υπερστάρ. Για ποιον λόγο; Εάν δεν έχεις το επίπεδο και την αγωγή, δεν σώζεσαι, στο καλύτερο σημείο του πλανήτη να δουλεύεις...

Έχεις καβαλήσει ποτέ το καλάμι;

Θα ήμουν γραφικός, για να μην πω γελοίος, στα 37 μου εάν καβαλούσα το καλάμι. Λέω στον εαυτό μου «μην εγκαταλείπεις τους στόχους σου και το όραμά σου, όσες αντιξοότητες και να βρεις μπροστά σου». Γιατί να καβαλήσω καλάμι; Όλα δανεικά είναι σε αυτή τη ζωή, τα σημαντικά είναι η ψυχή, η τέχνη και η φαντασία που έχεις. Θα ξεχάσω όταν έψαχνα να βρω λεφτά για να πάρω γάλα στα παιδιά μου και θα καβαλήσω το καλάμι; Αδύνατον!

Το γεγονός ότι μπαινοβγαίνεις σε μεγάλα και επώνυμα σπίτια δεν σε κάνει να έχεις μια έπαρση;

Όχι βέβαια, δεν είμαι εγώ αυτοί -και αυτό μου το τονίζει η γυναίκα μου-, αυτοί είναι πελάτες μου, εγώ έχω άλλο σπίτι και άλλη οικογένεια. Κάνω μια εργασία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπερδέψω τους ρόλους και τη θέση.

Τα μάτια σου έχουν δει πολλά... Έχεις σκεφτεί ποτέ όλες αυτές τις εμπειρίες ζωής που έχεις ζήσει με επώνυμους -χωρίς να τους κατονομάσεις- να τις βάλεις σε ένα βιβλίο;

σεφ master chef

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το πρώτο μου βιβλίο και σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες στο χαρτί. Τότε να είσαι σίγουρη ότι θα έχουν πολλή σοκολάτα γλυκιά και αλμυρή...

Έχεις ακούσει πίσω από την πλάτη σου να λένε άλλοι συνάδελφοί σου διάφορα για σένα;

Δεν έχω ακούσει, το έχω εισπράξει. Όμως, σε ένα βιβλίο ενός Άγγλου ψυχολόγου διάβασα ότι οι άνθρωποι που μας επικρίνουν και μας λιθοβολούν στη ζωή μάς κάνουν καλύτερους και πιο δυνατούς.

Γιορτές σπίτι σου έχεις κάνει ποτέ γύρω από το τραπέζι με την οικογένειά σου ή δουλεύεις εκείνη την εποχή σκληρά;

Γιορτές με την οικογένειά μου δεν έχω κάνει ποτέ. Δεν είναι εύκολο. Δουλεύω πολλές ώρες και η δουλειά μου έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Γύρισε προχτές ο γιος μου και με ρώτησε: «Μπαμπά, πότε θα κάνουμε γιορτές μαζί; Όταν θα πάρεις σύνταξη;».

Σε έχει απογοητεύσει ποτέ η δουλειά σου;

Η δουλειά μου όχι, οι άνθρωποι γύρω μου ναι, όμως ευθύνομαι εγώ για αυτό, γιατί δεν πρέπει να έχω προσδοκίες από τους άλλους παρά μόνον από τον εαυτό μου. Δεν είναι τυχαία η στάση και η πορεία που έχει καθένας μας στη ζωή.

Και μιας και κοιτάμε σπίτια, το σπίτι της Μάγκυς Ταμπακάκη! Έχουμε αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από την μικρή της βίλα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ