Βίκυ Χατζηβασιλείου: Αποκάλυψη για τον Δημήτρη Κοντομηνά και για την αποχώρηση από τον ALPHA! «Μετά την ανακοίνωση δεν...»!

Τι πραγματικά συνέβη! Παρασκήνια που δεν γνώριζε κανείς! Αποκλειστική συνέντευξη!

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Αποκάλυψη για τον Δημήτρη Κοντομηνά και για την αποχώρηση από τον ALPHA! «Μετά την ανακοίνωση δεν...»!

Μια αποκάλυψη έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου για τον Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά και για την αποχώρηση της από τον ALPHA μετά από αρκετά χρόνια. «Μετά την ανακοίνωση δεν...», είπε μεταξύ άλλων.

Πατάει γκάζι και τρέχει... Έτσι έχει μάθει πάντα να κάνει στη ζωή της και δεν την εμποδίζει κανένας και τίποτα. Περισσότερο ώριμη και συνειδητοποιημένη, ίσως και πιο απελευθερωμένη εκτός τηλεόρασης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου αφήνει πίσω της το 2019 με όλες τις δυσκολίες που της προέκυψαν και καλωσορίζει το 2020 με ένα πλατύ χαμόγελο.

Εξάλλου τα νέα ξεκινήματα στη ζωή της, το νέο της βιβλίο «Κάν' το να συμβεί τώρα» και η εκπομπή της Vicky's vita στο κανάλι της στο Youtube, δεν της αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί με κακίες και μετριότητες του παρελθόντος...

Έκλεισε την πόρτα πίσω της στον ALPHA και δεν την ξανάνοιξε ποτέ, ούτε τα πράγματά της πήγε να πάρει... Μία από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες, έχοντας κατακτήσει με το «Πάμε πακέτο» τις πιο υψηλές θεαματικότητες, μιλάει στο YOU για τη ζωή της εκτός τηλεόρασης και με απόλυτη ειλικρίνεια εξομολογείται πόσο πολύ την απολαμβάνει..

Βίκυ Χατζηβασιλείου συνέντευξη

Πρόσφατα έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου σου «Κάν' το να συμβεί τώρα!». Έχεις καταφέρει με τις συμβουλές που παρέχεις στο βιβλίο αυτό να αλλάξεις τη φιλοσοφία ζωής σε κάποιους ανθρώπους;

Η ζωή μας είναι μια διαδρομή που πρέπει να έχει εξέλιξη, αν δεν συμβαίνει αυτό τότε κάτι δεν γίνεται σωστά. Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια να ξέρεις, γι' αυτό και μερικοί άνθρωποι κουβαλάνε εφ' όρου ζωής κάποιες πεποιθήσεις και δεν μπορούν να προχωρήσουν. Με το βιβλίο αυτό λοιπόν δίνουμε τις τεχνικές για να πετάξουμε από πάνω μας τα μπλοκαρίσματα που μας καθίζουν σε μια μετριότητα και δεν μπορούμε να πάμε ως εκεί που αξίζουμε να πάμε. Η επιτυχία δεν είναι προνόμιο συγκεκριμένων ανθρώπων ή συνάρτηση κάποιων εξωγενών παραγόντων, ανήκει σε όλους εκείνους που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με την εσωτερική τους δύναμη και αυτό το πετυχαίνεις μόνο με αυτογνωσία και αυτοβελτίωση. Ποιος δεν έχει θέματα και δεν κουβαλάει μπλοκαρίσματα από παλιά;

Εσύ κουβαλάς ακόμα μπλοκαρίσματα μετά από τόσα χρόνια που έχεις ασχοληθεί με τα σεμινάρια αυτοβελτίωσης και την κβαντική θεωρία;

Νομίζω ότι με τα περισσότερα έχω ξεμπερδέψει. Δεν νιώθω ακόμα ότι είμαι απόλυτα καθαρή βέβαια, αλλά κάνω πολλή δουλειά με τον εαυτό μου. Θα ήταν ανόητο να ισχυριστώ ότι είμαι απόλυτα καλά και ότι έχω αγγίξει το τέλειο επίπεδο. Όχι, όσο ζει κανείς μαθαίνει και εξελίσσεται. Και άλλωστε τι είπε ο Σωκράτης; «Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα».

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τι σου έχει αφήσει το 2019; Όμορφες αναμνήσεις ή μια πικρία, αρκετά ζόρια και στενοχώριες;

Απ' όλα μου άφησε, μια ποικιλία (γέλια). Δεν θα την έλεγα εύκολη χρονιά, θα την έλεγα δύσκολη χρονιά. Ακόμα και όταν ήταν το «Πακέτο» στον αέρα και σημείωνε τόσο μεγάλη επιτυχία, και τότε ήταν δύσκολα. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω χαλαρώσει και επαναπαυτεί σε τίποτα, πάντα αγωνίζομαι.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι όλα σου έχουν έρθει ρόδινα. Έχεις περάσει ποτέ ήρεμα στη ζωή σου, έχεις βρει στρωμένα με ευκολία κάποια πράγματα;

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω περάσει εύκολα και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Δούλεψα πάρα πολύ για όλα με αξία και ηθική και αυτό κάνει τον δρόμο ακόμα πιο δύσκολο. Όταν βαδίζεις δηλαδή με τις ηθικές σου αρχές. Από την άλλη, δεν με ενδιέφερε να πιστωθώ καμία επιτυχία που δεν μου ανήκει ή καμία θέση που δεν την άξιζα, με ενδιαφέρει μόνο αυτό που μπορώ να πραγματώσω με τις δικές μου δυνάμεις. Έτσι πορεύτηκα όλη μου τη ζωή και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.

Μαζεύοντας τα πράγματά σου στον ALPHA μετά από 17 χρόνια, τι ένιωσες;

Δεν πήγα να μαζέψω πράγματα, δεν κατάλαβες! Δεν πήγα ποτέ. Μετά την ανακοίνωση δεν ξαναπέρασα ποτέ από τον ALPHA. Δεν χρειάστηκε.

Ούτε να χαιρετήσεις ορισμένους ανθρώπους; Σε ένα εργασιακό περιβάλλον δενόμαστε με κάποιους...

Εννοείται ότι με τη δική μου ομάδα μιλήσαμε και βρεθήκαμε. Αυτούς τους ανθρώπους είχα κοντά μου και χρειάστηκε να κουβεντιάσω μαζί τους. Με κανέναν άλλον δεν συναντήθηκα αλλά ούτε και μίλησα.

Έναν άνθρωπο που έζησε σε ένα περιβάλλον τόσα χρόνια, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, δεν τον προσβάλλεις όταν τον αφήνεις να φύγει χωρίς ούτε ένα «γεια»;

Τι να σου πω. Εγώ εάν είχα στη δούλεψή μου έναν άνθρωπο για 17 χρόνια θα τον αποχαιρετούσα πιο κομψά.

Kάποιοι πιστεύουν ότι δεν τα βρήκες στα λεφτά με τον ALPHA γι' αυτό και έφυγες...

Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, ότι δεν έγινε ποτέ καμία διαπραγματευτική συζήτηση. Μου έγινε μια ανακοίνωση από το τηλέφωνο και τίποτε άλλο.

Ακούστηκαν πάντως διάφορα σενάρια, ένα από αυτά ότι θα ήταν ένθετο το «Πακέτο» στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Είχε βάση αυτό;

Νομίζω ότι το προσπάθησαν αυτό, με τα παιδιά της ομάδας μου. Γιατί όμως τώρα αναμοχλεύουμε τα παλιά και τα τελειωμένα; Για μένα το θέμα του ALPHA έχει τελειώσει. Εγώ ολοκλήρωσα μια πορεία με επιτυχία και είναι σπουδαίο να ολοκληρώνεις έναν κύκλο μένοντας στην κορυφή. Η περσινή μου χρονιά ήταν η καλύτερη τηλεοπτική από άποψη τηλεθέασης, οπότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Αμέσως μετά τα σενάρια μεταγραφής έδωσαν και πήραν. Πολλά κανάλια ακούστηκε να σε διεκδικούν, το One, το νέο Mega, ο ΣΚΑΪ... Τελικά όμως για την ώρα δεν ευοδώθηκε τίποτα απ' όλα αυτά.

Ή τελικά γράφουν περισσότερα απ' όσα συμβαίνουν...

Ραντεβού όμως έκανες, μη μου πεις...

Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις πολύ ενδιαφέρουσες από μεγάλα κανάλια, η μία δεν μπόρεσε για νομικούς λόγους να πραγματοποιηθεί ενώ είχαμε φτάσει σε τελειωτικές συμφωνίες, γιατί εγώ ήμουν ακόμα δεσμευμένη με το συμβόλαιο του ALPHA ενώ εκείνοι ήθελαν να υπογράψουμε άμεσα. Επίσης με το νέο Mega κάναμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αποφάσισαν όμως να μην κάνουν κάτι φέτος στην ψυχαγωγία γιατί ακόμα διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους, οπότε είναι λίγο πρώιμο να συζητήσουμε περισσότερα για να κάνω εκπομπή εκεί.

Δεν σου λείπει η τηλεόραση; Δεν γίνεται να μη σου λείπει όταν μπαινοβγαίνεις σε ένα στούντιο τόσα χρόνια...

Κάνω αγρανάπαυση (γέλια) και το χαίρομαι πολύ. Μετά από τόσα χρόνια δεν χρειαζόμουν μια διακοπή; Επειδή όμως είμαι παθιασμένη με τη δημιουργία γι' αυτό ακριβώς δημιούργησα και ένα δικό μου κανάλι, το Vicky's vita, που μου δίνει απέραντη χαρά και εκτονώνω και τη δημιουργική μου ανάγκη.

Πάμε Πακέτο

Τι ακριβώς κάνεις στο κανάλι αυτό;

Ενημερώνω εγώ η ίδια το κοινό πώς να ζει καλύτερα, αυτό είναι το motto μου: Ζήσε καλύτερα εξωτερικά και εσωτερικά. Ενημερώνω για θέματα αυτογνωσίας, διατροφής, ευεξίας, tips, άσκησης, που τα παρουσιάζω εγώ στον κόσμο και φυσικά σκέφτομαι στην πορεία να το εξελίξω. Έχει εξαιρετική ανταπόκριση και γίνεται επαγγελματική δουλειά, άλλωστε δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερο για τον κόσμο που με στήριξε τόσα χρόνια, ήμουν, είμαι και θα είμαι επαγγελματίας. Με μια μικρή καμερούλα, ένα φως, κάνω τα γυρίσματα σπίτι μου σε ένα μικρό σπίτι που νοικιάζω, μη φαντάζεται ο κόσμος κανένα παλάτι.

Με όλο το θάρρος που σε ξέρω τόσα χρόνια, θα σου πω ότι ο κόσμος πιστεύει ότι από την τηλεοπτική σου πορεία τόσων χρόνων έχεις πάρει τρελά λεφτά...

Υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση που έχουν βγάλει πραγματικά πάρα πολλά χρήματα, εγώ δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτούς. Έχω βγάλει απλώς ικανοποιητικά χρήματα. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα το brand τους -και καλά έκαναν οι άνθρωποι- σε παράλληλα πεδία εργασίας. Εγώ, πάλι, δεν έχω κάνει ούτε ένα πληρωμένο στο Instagram για να καταλάβεις, έπαιρνα τον μισθό μου από την τηλεόραση και τίποτε άλλο.

Ήταν ικανοποιητικά αυτά τα χρήματα;

Βεβαίως και ήταν, δέχτηκα όμως κάθε φορά τις μειώσεις που μου ζητούσαν γιατί ζώντας στην Ελλάδα της κρίσης θα ήταν ανόητο από μέρους μου να μην πορευτώ με αυτό, θα ήταν αφελές και δεν είμαι ένας αφελής άνθρωπος. Ζω μέσα στα πράγματα, βιώνω και αντιλαμβάνομαι και εγώ την κρίση όπως όλοι.

Τώρα που δεν δουλεύεις τόσο πολύ, βλέπεις τηλεόραση;

Βεβαίως, βλέπω ανελλιπώς τις «Άγριες Μέλισσες» και το «Κόκκινο ποτάμι».

«GNTM» έβλεπες;

Τι θα μου έγινε αυτό; Γιατί να το δω;

Σου αρέσει να βλέπεις παρουσιαστές και εκπομπές να κρίνουν την εμφάνιση ή τα λεγόμενα ενός συνεντευξιαζόμενου;

Προσωπικά σαν άνθρωπος με την αγωγή που έχω αλλά και σαν γονίδιο εάν θέλεις, δεν θα έβγαινα ποτέ δημόσια να κρίνω τον οποιονδήποτε. Δεν μου αρέσει, δεν είναι καθόλου κομψό και γι' αυτό δεν παρακολουθώ τέτοιες εκπομπές. Είναι δικαίωμα του καθενός να ζει τη ζωή που θέλει και δεν με ενδιαφέρει.

Εσύ όμως έχεις στοχοποιηθεί αρκετές φορές από τις εκπομπές αυτές και έχεις κριθεί. Έχεις μπει ποτέ στη λογική να μην ξαναμιλήσεις σε κάμερα;

Η αλήθεια είναι ότι έφτασα να το πω αυτό. Θα σου πω γιατί. Έκανα μια παρουσίαση βιβλίου, ήρθαν σχεδόν όλα τα κανάλια. Μίλησα για το βιβλίο, είχα την Κατερίνα Διδασκάλου να διαβάζει, είπαμε τόσο ωραία πράγματα σε έναν τόσο υπέροχο χώρο, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, και επέμεναν οι δημοσιογράφοι να με ρωτάνε πάλι για τον ALPHA. Φτάνει με το θέμα του ALPHA! Έχει τελειώσει!

Πόσοι συνάδελφοι από τον ALPHA μετά το τέλος της εκπομπής μέχρι σήμερα σε πήραν τηλέφωνο να δουν τι κάνεις; Άγιες μέρες που είναι δεν σε πήρε κανείς να σου ευχηθεί;

Εννοείς από παρουσιαστές; Κανείς! Δεν δέχτηκα κανένα τέτοιο τηλεφώνημα!

Σε στενοχωρεί αυτό; Σε πικραίνει;

Όχι, βιώνω αυτό που πάντα έλεγα, ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο δεν κάνεις πραγματικές φιλίες και η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα και ποτέ, ούτε και επεδίωξα να κάνω.

Καλά, δεν μιλάω για τον Δήμο Βερύκιο με τον οποίο είχατε διαφορές, αλλά θα μιλήσω για την Αγγελική Νικολούλη με την οποία είχατε μια πιο ιδιαίτερη σχέση...

Τέλος πάντων, δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο αυτό, πραγματικά.

Διπλωμάτισσα υπήρξες ποτέ στη ζωή σου;

Καθόλου, ήμουν πάντα straight και ευθύς ως άνθρωπος γιατί πιστεύω ότι με την αλήθεια μόνο πρέπει να προχωράς σε αυτή τη ζωή. Αυτή είμαι και δεν αλλάζω.

Έχοντας γράψει τόσα επιτυχημένα χιλιόμετρα στον επαγγελματικό χώρο και έχοντας την οικογένειά σου, θεωρείς ότι έχεις φτάσει εκεί που επιθυμούσες και στόχευες στην αφετηρία σου;

Προχωρώντας ο άνθρωπος αλλάζει τους στόχους του και αυτό που επιθυμεί. Άλλους στόχους θεωρούσα ιδανικούς να φτάσω όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι και άλλα θεωρώ τώρα ως ιδανικά. Και -αλίμονο!- εάν δεν άλλαζα τα παιδικά μου «θέλω».

Φανταζόσουν λοιπόν ότι θα έφτανες ως εδώ;

Ούτε καν. Πού να φανταστώ στην επαρχία που μεγάλωσα, στο Κιλκίς, κουβαλώντας τα συμπλέγματα που κουβαλάει ένα κορίτσι από την επαρχία, μεγαλωμένη με τα καθωσπρέπει και το τι θα πει ο κόσμος και έχοντας πάντα ιερή υποχρέωση πρωτίστως να έχω ευχαριστημένους τους γονείς μου και σπάνια τον εαυτό μου... Πολύ αργά συνειδητοποίησα ότι πρέπει να είμαι και εγώ ευχαριστημένη. Αυτό όμως που μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση είναι ότι στην πορεία μου τόσων χρόνων έκανα επιλογές μόνο από ουσιαστικές προσεγγίσεις, αληθινές αξίες και ήθος, ποτέ δεν προσέβαλα, ποτέ δεν μείωσα και ποτέ δεν χρησιμοποίησα και δεν χειρίστηκα κανέναν. Δεν έκανα καμία ηθική έκπτωση απολύτως. Αυτό θεωρώ μεγάλη μου κατάκτηση και όχι ότι ήμουν Νο 1 στις τηλεθεάσεις τόσα χρόνια και καλά αμειβόμενη.

Και πώς μπόρεσες τόσα χρόνια να ζεις σε ένα εργασιακό περιβάλλον τόσο τοξικό και ιδιαίτερα χειριστικό;

Άμα σου πω ότι και εγώ απορώ ακόμη; Με έσωσε ότι δούλεψα πάρα πολύ με τον εαυτό μου, έκανα πολλά σεμινάρια αυτογνωσίας, ζύγισα τα σημαντικά και τα ασήμαντα και ό,τι με ενοχλούσε το πέταξα από πάνω μου χωρίς να με απασχολεί καν. Εδώ βγήκε συνάδελφος και με προσέβαλε δημόσια, ξεχνιούνται αυτά; Κάποιους ίσως να τους ενοχλεί πολύ το ότι τα κατάφερα χωρίς να μπορούν να μου προσάψουν το παραμικρό. Είχα μια εκπομπή με κοινωνικά θέματα που ανέδυε ευγένεια και καλοσύνη και παρ' όλα αυτά είχε επιτυχία. Καταλαβαίνεις πόσα ετερόκλητα πράγματα είχα καταφέρει να ταιριάξω στη δουλειά μου; Ποιος άλλος το έχει καταφέρει αυτό;

Δημήτρης Κοντομηνάς ALPHA

Μιλώντας με κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του ALPHA, μου μετέφεραν τη στενοχώρια τους που σε έχασαν. Το ξέρεις; Δεν παραδέχεται έτσι εύκολα κάποιος το λάθος του...

Δεν πειράζει, μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε.

Τι σε έκανε να θυμώσεις τελευταία;

Η αγνωμοσύνη ανθρώπων που ευεργετήθηκαν ιδιαίτερα από εμένα. Δεν θυμώνω, συμπεραίνω, δεν έχει νόημα ο θυμός. Προσπαθώ να πετάξω όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Βέβαια, είμαι άνθρωπος, δεν είμαι ρομπότ να πατάω το κουμπί και να λέω «τώρα στοπ στο συναίσθημα, μόνο λογική!». Δεν γίνεται.

Για την πορεία των συνεργατών σου που κάποιοι έμειναν χωρίς δουλειά έχεις στενοχωρηθεί;

Βεβαίως. Κάποιοι είναι καλά, κάποιοι όμως έμειναν χωρίς δουλειά και έχω μεγάλη αγωνία γι' αυτούς

Τα σχόλια που έκανε η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή της απέναντι στο πρόσωπό σου πώς τα εξέλαβες; Σε ενόχλησαν;

Η δική μου αγωγή δεν μου επιτρέπει να συνεννοηθώ στην αρένα. Καμία συζήτηση.

Νέες προτάσεις έχεις;

Ναι, συζητάω κάποια πράγματα.

Θα σε δω ποτέ να χαλαρώνεις μέσα στο σπίτι σου με την παντόφλα;

Άμα βάλεις τώρα ένα ματάκι μέσα στο σπίτι μου, είμαι με φόρμα, ξυπόλητη, πάνω στον καναπέ.

Έξω θα βγεις ποτέ άβαφη και απεριποίητη;

Όχι, έτσι είμαστε εμείς οι Θεσσαλονικιές!

Η μαμά σου, που ήταν παρούσα και στην παρουσίαση του βιβλίου σου, σε καμαρώνει για όλα όσα έχεις καταφέρει; Παρατηρήσεις ακόμα σου κάνει;

Καμαρώνει, ναι, μου κάνει όμως και παρατηρήσεις και εγώ τη σταματάω, της λέω «φτάνει πια, μεγάλωσα».

Το 2020 τι θέλεις να σου φέρει;

Αυτό που ήθελα να μου φέρει και το 2019 και το 2018 και το 2017, εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Θέλω να είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς περνάει δύσκολα με την υγεία του; Προσπάθησες να τον δεις;

Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη. Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες να τον δω αλλά δεν αφήνουν κανέναν πέρα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Κοντομηνάς οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ!