Θρήνος! Πέθανε γνωστός Έλληνας πολιτικός!

Σε ηλικία 65 ετών!

Θρήνος! Πέθανε γνωστός Έλληνας πολιτικός!

Θρήνος σκορπίστηκε στον κοινοβουλευτικό χώρο με την είδηση ότι γνωστός Έλληνας πολιτικός πέθανε!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 65 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Αντώνης Μπαλωμενάκης πέθανε πολιτικός

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, είχε εκλεγεί, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.

Επανειλημμένα ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, ενώ ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα.

Επίσης, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων.

Ενώ μόλις εχθές «έφυγε» από την ζωή η σύζυγος γνωστού Έλληνα Πολιτικού!

Πηγή: protothema.gr

Θρήνος: Πέθανε γνωστός πολιτικός!

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε γνωστός πολιτικός! Η φήμη του είχε στιγματισθεί από πολυάριθμες κατηγορίες για διαφθορά.

Εθνικιστής και θρησκευόμενος Ορθόδοξος, ήταν ανενόχλητος από τις κατηγορίες των μέσων ενημέρωσης και των αντιπάλων του που τον κατηγορούσαν ότι εκμεταλλευόταν συστηματικά τους πόρους της χώρας του μαζί με τη σύζυγό του!

Ο λόγος για τον Γιούρι Λουζκόφ, τον δήμαρχο της Μόσχας από το 1992 μέχρι το 2010, που απεβίωσε στα 83 του. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε πως ο πρώην δήμαρχος της Μόσχας πέθανε στη Γερμανία ενώ υποβαλλόταν σε καρδιακή επέμβαση.

πέθανε πολιτικός

«Εκφράζω την ειλικρινή λύπη μου για τον θάνατο αυτού του γεμάτου ενέργεια και χαρά άνδρα, ο οποίος διοίκησε τη Μόσχα στη διάρκεια της δύσκολης μετασοβιετικής περιόδου και έκανε πολλά για την πόλη και τους Μοσχοβίτες. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του», έγραψε στο Twitter ο νυν δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.


Ο Γιούρι Λουζκόφ «μεταμόρφωσε» την Μόσχα

Διορισμένος από τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν επικεφαλής του δήμου το 1992, ο Γιούρι Λουζκόφ μεταμόρφωσε με αφιλεγόμενο τρόπο την «γκρίζα» ρωσική πρωτεύουσα, αντιμετωπίζοντας αναρίθμητες κατηγορίες για διαφθορά και επικρίσεις επειδή κατέστρεψε ιστορικά κτίρια, τα οποία έπεσαν θύματα της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων.

Η σύζυγός του Γελένα Μπατούρινα έκανε περιουσία στην αγορά ακινήτων της Μόσχας και παραμένει, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας με 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια.

Μείζων φυσιογνωμία της ρωσικής πολιτικής σκηνής, ο Γιούρι Λουζκόφ βολιδοσκοπούνταν κάποτε για να διαδεχθεί τον Μπόρις Γέλτσιν στη θέση του προέδρου στα τέλη των ετών του 1990. Ωστόσο το Κρεμλίνο τον έπαυσε από τα καθήκοντά του το 2010, αφού είχε «χάσει την εμπιστοσύνη» του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του τότε πρωθυπουργού του, του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εθνικιστής και θρησκευόμενος Ορθόδοξος, ο Γιούρι Λουζκόφ έμοιαζε μέχρι τότε απολύτως ανενόχλητος από τις κατηγορίες των μέσων ενημέρωσης και των αντιπάλων του που τον κατηγορούσαν ότι εκμεταλλευόταν συστηματικά τους πόρους της ρωσικής πρωτεύουσας μαζί με τη σύζυγό του.


Μετά την αποπομπή του είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή

Ο Γιούρι Λουζκόφ αντικαταστάθηκε από έναν πιστό του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Σεργκέι Σομπιάνιν. Μετά την αποπομπή του, είχε παραιτηθεί από το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» και είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή, κάνοντας λίγες εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης .Είχε πάθος με τη μελισσοκομία.

Πρόσφατα επίσης, είχε επικρατήσει πανικός στα μέσα ενημέρωσης, όταν διάσημος πολιτικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του.

Πηγή: iefimerida.gr