Κατερίνα Γιατζόγλου: "Το κρεβάτι στα 60 είναι καλύτερο από ποτέ!" - Αποκαλυπτική και άκρως αφοπλιστική η Ελληνίδα "Dr Ρουθ"!

Αποκλειστική συνέντευξη! Μίλησε για όλους και για όλα!

Κατερίνα Γιατζόγλου:

Αποκαλυπτική και άκρως αφοπλιστική η Ελληνίδα "Dr Ρουθ", Κατερίνα Γιατζόγλου! - "Το κρεβάτι στα 60 είναι καλύτερο από ποτέ!"

Την έχουν πει και Ελληνίδα «Dr Ρουθ», γιατί αναλύοντας σε βάθος τις σχέσεις των ανθρώπων σπάνια πέφτει έξω. Τα παιδιά της πάντως την αποκαλούσαν χαϊδευτικά «ναζί», αν και σε καμία περίπτωση το ψαρωτικό της βλέμμα δεν αφαιρούσε το sex appeal της.. H Kατερίνα Γιατζόγλου ήταν το κρυφό αντικείμενο πόθου πολλών αρσενικών που κοιμούνταν με τις φωτογραφίες της κάτω από το μαξιλάρι τους, ενώ αρκετές γυναίκες θέλησαν να την... ξεπατικώσουν. Στην πιο ώριμη φάση της ζωής της, καβατζάροντας τα 60 δίνει μαθήματα γοητείας και νεότητας. Η Κατερίνα δεν μασάει τα λόγια της. Μιλάει για πολλά, μεταξύ άλλων και για τον άνθρωπο που έχει μπει στη ζωή της, για τις σχέσεις και για τα δύσκολα και μας εξηγεί γιατί δεν αφήνει τίποτε και κανέναν να την πάρει από κάτω...

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ για το περιοδικό YOU

Κατερίνα Γιατζόγλου

Στο τελευταίο σου βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει τον τίτλο «Go cold - για πάντα νέα», και με την υποστήριξη της Vichy, μιλάς για τη δική σου στάση ζωής και παροτρύνεις τις γυναίκες να την ακολουθήσουν. Ποια είναι επομένως η δική σου φιλοσοφία και στάση ζωής;

Κάθε μέρα γεννιόμαστε και κάνουμε μια καινούρια αρχή, έτσι δεν γερνάμε ποτέ, εξάλλου το τέλος δεν αφορά κανέναν. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεται φυσικά πολύ πείσμα, πειθαρχία, έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα, η δημιουργία κρατάει νέους τους ανθρώπους. Η νεότητα περιέχει πείσμα, αυτοπεποίθηση, φαντασία, πειθαρχία, έμπνευση και συμμάχους. Με σύμμαχο ομορφιάς τη Vichy, το νέο μου βιβλίο έχει όλα τα μυστικά ομορφιάς μου και απόψεις που θα βοηθήσουν την κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της... Ο Πικάσο έλεγε: «Η ηλικία δεν έχει νούμερο», αυτό γράφω και στο βιβλίο: «Είσαι γερασμένη τόσο, όσο αισθάνεσαι».

Σε ποια φάση ήσουν όταν εμπνεύστηκες το βιβλίο; «Πατούσες» τα 60 και σκέφτηκες να εμψυχώσεις τις γυναίκες που πιθανόν νιώθουν «κάπως»;

Είχα ξεκινήσει να το γράφω από πέρσι, είχα γράψει το μισό, προέκυψε όμως η πρόταση του Δημήτρη Αποστόλου, που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και κυκλοφορήσαμε το «Καμία σχέση». Την αρχική ιδέα για το βιβλίο αυτό μού την έδωσαν οι γυναίκες, που είναι στην πλειοψηφία το κοινό μου. Κάποιες κυρίες από αυτές με παρότρυναν να μεταδώσω την αισιοδοξία και τη θετική μου ενέργεια μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Είσαι δύσκολη σαν σύντροφος;

Ναι, έτσι νομίζω.

Πώς σε άντεξαν οι άντρες σου;

Δεν ξέρω, πρέπει να τους ρωτήσεις (γελάει). Η ιστορία δείχνει πως ό,τι δεν λύεται κόπτεται. Στη ζωή μου πάντα εγώ έκοβα τις σχέσεις, δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία, γιατί πιστεύω ότι ο άλλος την επόμενη φορά θα τελειοποιήσει το λάθος του.

Φαντάζομαι δεν ήσουν ποτέ η κυρία του κυρίου.

Όχι, πατάω πολύ γερά στα πόδια μου και πιστεύω ότι οι σχέσεις ή οι γάμοι είναι όπως οι συνεταιρισμοί. Δίνουν και οι δύο, είναι ισότιμοι και προσπαθούν. Οι συνεταιρισμοί χαλάνε και δεν υπάρχει ισορροπία όταν δίνει μόνο ο ένας.

Δεν μπορείς να δεις τις σχέσεις λίγο πιο ρομαντικά;

Όταν ήμουν 20-30 χρόνων ήμουν πιο διαλλακτική. Όταν όμως τα βάλεις κάτω και παίρνεις στη ζωή λιγότερα απ' όσα δίνεις, η σχέση είναι προβληματική. Δεν είμαι αφοριστική, βλέπω τη ρομαντική πλευρά, αλλά πατάω γερά και στη γη.

Έχεις φάει πολλά χαστούκια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο;

Μόνο χαστούκια; Έχω φάει κλοτσοπατινάδα... έχω πληρώσει το συναίσθημα πολύ ακριβά, μπήκα στο ΔΝΤ επειδή έδωσα.

Έχεις δείρει ποτέ άντρα;

Ναι.

Εσύ έχεις φάει ξύλο;

Δεν θα το έλεγα ξύλο, αλλά ναι.

Λόγω του χαρακτήρα σου;

Όχι, λόγω του χαρακτήρα του, δεν ήταν δικό μου το πρόβλημα.

Παντόφλες έχεις πάει ποτέ σε άντρα;

Όχι, δεν έχω πάει ποτέ, έχω κάνει όμως πιο σημαντικά πράγματα για άντρες, τους έχω φτιάξει καριέρες και μεγάλες περιουσίες. Είμαι καλός χορηγός.

Σε εκμεταλλεύτηκαν στις σχέσεις σου;

Εννοείται ότι με εκμεταλλεύτηκαν, σε αντίθεση με εμένα που δεν εκμεταλλεύτηκα κανέναν, γεννούσα ιδέες, πλάνα, δουλειές, λεφτά. Όταν «γεννάς» δεν φοβάσαι τίποτα.

Σε ποια ηλικία λες «στοπ» στον έρωτα;

Ποτέ! Αυτό είναι το κεφάλαιο νούμερο ένα στο βιβλίο. Δεν ερωτευόμαστε επειδή είμαστε νέοι, ερωτευόμαστε για να μένουμε νέοι. Το νούμερο ένα ελιξίριο της νεότητας είναι ο έρωτας.

Ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση δεν αφήνει σημάδια, δεν σε πάει πολλά βήματα πίσω;

Όχι. Τα σημάδια σε κάνουν δυνατότερο, είναι τα παράσημά σου, δεν τα βλέπεις ποτέ σαν πληγές.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Κάνω αυτοψυχοθεραπεία καθημερινά για να με ισιώνω. Σε ειδικό δεν έχω πάει ποτέ, αλλά έχω διαβάσει δύο βιβλιοθήκες βιβλία σχετικά με την ψυχανάλυση.

Ποια είναι τα ελαττώματά σου;

Δεν είμαι ευέλικτη, ούτε διπλωμάτισσα, ό,τι σκέφτομαι το λέω. Σε κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό και γνήσιο, αλλά για άλλους είναι εγκληματικό. Μου στοίχισε πέντε καριέρες στην επαγγελματική μου ζωή επειδή έλεγα ό,τι σκέφτομαι.

Η ηλικία των 60 ρίχνει τη γυναίκα;

Κατερίνα Γιατζόγλου βιβλίο

Όταν ήμουν 40 μού έλεγαν ότι έχω εκπληκτικό σώμα αλλά σε πέντε χρόνια σιγά-σιγά θα το αποχαιρετήσω. Παρ' όλα αυτά στα 60 χρόνια μου ανεβάζω ακόμα βίντεο και δεν χρησιμοποιώ φίλτρα και ρετούς και μου λένε «δεν είναι δυνατόν, δεν γίνεται!». Και όμως, γίνεται.

Οι άντρες πρέπει να είναι προστατευτικοί με τις γυναίκες;

Βέβαια. Αν δεν είναι τρυφερός και προστατευτικός ο άντρας, δεν δικαιολογεί το φύλο του. Τα βασικά συστατικά του αρσενικού είναι η τρυφερότητα, η ευγένεια και η προστατευτικότητα.

Έχεις σύντροφο στη ζωή σου αυτή την περίοδο;

Ναι, και περνάω τέλεια. Είναι άντρας παλιάς κοπής, ντεμοντέ όπως λέει και ο ίδιος.

Σε ενοχλεί όταν βλέπεις γύρω σου άντρες σου να αφήνουν γυναίκες της ηλικίας σου για μια μικρότερη; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μετά τα 40-45 παύει μια γυναίκα να είναι ερωτεύσιμη...

Αυτό και αν είναι ρατσιστικό! Οι γυναίκες δεν πρέπει να παρατάμε ποτέ τον εαυτό μας, αλλά να «γεννάμε» συνεχώς ιδέες και σχέδια, να γινόμαστε δημιουργικές, αυτό μας θρέφει και μας αναζωογονεί. Γράφω στο βιβλίο: «Δεν μας γερνάει ο χρόνος, αλλά οι συμβιβασμοί και οι αναμνήσεις». Οι άνθρωποι που είναι δημιουργικοί, που σκέφτονται ένα αύριο γεμάτο όνειρα, δεν γερνάνε ποτέ, όταν δεν δημιουργείς έχεις τελειώσει.

Θέλεις να δώσεις κάποια συμβουλή στις γυναίκες;

Εννοείται! «Μην ψάχνετε ποτέ την ευτυχία σε ξένες τσέπες». Όταν ψάχνεις την ευτυχία στην τσέπη τού αρσενικού, είσαι χαμένη από χέρι. Η ευτυχία πρέπει να είναι στη δική σου τσέπη, αλλιώς ο απέναντι το εκλαμβάνει αυτό ως μειονέκτημα και το εκμεταλλεύεται.

Φαντάζομαι ότι είχες αρκετές τηλεοπτικές προτάσεις, γιατί δεν κάνεις τηλεόραση;

Η τηλεόραση μου αρέσει αλλά δεν ήταν ποτέ πρωταρχικός μου στόχος, δεν υπήρξα ποτέ μέσω της τηλεόρασης. Έχω κάνει πολλά χρόνια εκπομπές με επιτυχία και ήμουν αγαπημένο παιδί γιατί έφερνα νούμερα και τα νούμερα έφερναν τη διαφημιστική μερίδα.

Ποια είναι η ιδανική εκπομπή που θα έκανες;

Ένα σίριαλ σε σενάριο δικό μου...

Το κρεβάτι στα 60 πώς είναι;

Καλύτερο από ποτέ. Practice and progress.

Έναν τρίτο γάμο θα έκανες;

Πολύ δύσκολα, δεν είμαι απόλυτη, αλλά δεν είναι μες στα σχέδιά μου. Οι σχέσεις είναι πιο σημαντικές από τους γάμους.

Σου αρέσει να συζείς με έναν άνθρωπο;

Δεν έχω πρόβλημα να συμβιώσω αρκεί ο άλλος να σέβεται τη μοναχικότητά μου και ότι θέλω τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο, όταν μου έρχεται να γράψω -δεν πάει να πέφτει το σύμπαν γύρω μου- δεν υπάρχει κανένας.

Τα γενέθλια σου τα γιορτάζεις;

Μου είναι αδιάφορα. Δεν ήταν ποτέ ορόσημο, δεν έχω κάνει ποτέ γενέθλια στη ζωή μου. Είναι ανέκδοτο στην οικογένεια, τελευταία φορά έκανα γενέθλια πέντε χρόνων, έφαγα όλα τα γλυκά των παιδιών, όλα όσα είχε φτιάξει η μαμά μου και όταν ήρθαν τα παιδιά δεν είχαμε να τα κεράσουμε. Η μαμά μου τότε κατάλαβε ότι δεν θέλω ποτέ ξανά να μου κάνει γενέθλια.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Μη χάσω αυτό που είμαι, το DNA του χαρακτήρα μου και να μην εξαργυρώσω φτηνά τα «πιστεύω» μου.

Πανικούς έχεις πάθει ποτέ;

Παθαίνω κρίσεις πανικού ακόμα και όταν κοιμάμαι, σε καθημερινή βάση.

Τι λένε οι fans σου στα social;

Μου γράφουν: «Μας εμπνέεις». Οι περισσότερες fans μου είναι γυναίκες, αυτό είναι το κουλό. Έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα γυναικεία κομπλιμέντα και είναι πιο σημαντικά από ενός άντρα. Δεν θέλω να απογοητεύσω όσες με ακολουθούν.

Το αντρικό target group σου ποιας ηλικίας είναι;

Από 15 έως 95.

Θα έβγαινες ποτέ με μικρότερο άντρα;

Θα ήμουν ψεύτρα αν έλεγα ότι με αφήνει αδιάφορη το αντρικό φλερτ που πιθανόν να προέρχεται και από πολύ νέους. Με κολακεύει πάρα πολύ -δεν το συζητώ- αλλά μέχρι εκεί.

Στην εγγονή σου τι λες; Ισχύει αυτό που λένε «του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου»;

Αυτό είναι κανόνας, ειδικά όμως η συγκεκριμένη έχει και τον χαρακτήρα μου, είναι η εξελιγμένη μου εκδοχή σε πιο extreme version. Η Ελένα είναι ατακαδόρισσα και ετοιμόλογη. Όταν ήταν πιο μικρή κάναμε μαζί σκι, είναι εξαιρετική σκιέρ, εγώ έκανα ανάποδα για να την παρακολουθώ μη γλιστρήσει και μου είπε «έτσι που κάνεις ανάποδα, θα φας καμιά τούμπα και εάν σε δει κανένας γαμπρός θα τον χάσουμε» (γέλια).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ