Γιάννης Μπέζος: "Δεν μπορούν να παίξουν στο θέατρο Αγγελόπουλος και Καζαριάν! Ως άνθρωποι μου είναι..."

Αποκλειστική και άκρως αφοπλιστική συνέντευξη!

Γιάννης Μπέζος:

"Δεν μπορούν να παίξουν στο θέατρο Αγγελόπουλος και Καζαριάν! Ως άνθρωποι μου είναι συμπαθέστατοι!" - Αυτά και άλλα πολλά δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος σε μια αποκλειστική και άκρως αφοπλιστική συνέντευξή του στο Youweekly.gr!

42 χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση, ξέρει να κόβει και να ράβει όσο λίγοι, γι' αυτό και φέτος υποδύεται τον «Ράφτη Κυριών» στο Θέατρο Προσκήνιο. Ο Γιάννης Μπέζος μάς υποδέχεται στο καμαρίνι του και μας μιλάει για όσα έχουν αλλάξει μέσα στις τέσσερις δεκαετίες που είναι ενεργός στα καλλιτεχνικά δρώμενα, για τα 35 χρόνια επιτυχημένου γάμου με τη Ναταλία Τσαλίκη και για τη συνεργασία με την κόρη του Ηρώ, ενώ μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια.

Συναντιόμαστε λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, αφού το πρόγραμμά του είναι γεμάτο με το θέατρο και με τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα». Ακριβής στο ραντεβού του και κόντρα στα στερεότυπα που τον θέλουν πολλές φορές να είναι απρόσιτος, εκείνος εμφανίζεται ιδιαίτερα φιλόξενος και μιλάει με τη χαρακτηριστική του ειλικρίνεια, αφού ως γνωστόν δεν μασάει τα λόγια του...

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικο YOU

Από μικρός ονειρευόσασταν να γίνετε ηθοποιός;

Όχι, και ούτε θυμάμαι τι ήθελα να γίνω. Όταν είσαι μικρός δεν έχεις τέτοια όνειρα, στην εφηβεία βιαζόμαστε να αφήσουμε το δικό μας ίχνος και να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας, αλλά τότε δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό συνοδεύεται από ευθύνη και είναι κάτι που πρέπει να στο δείχνουν οι μεγαλύτεροι.

Θέλατε εκείνη την εποχή να κάνετε κάτι διαφορετικό και να ξεχωρίσετε;

Πάντα θες να ξεχωρίσεις και να αφήσεις το στίγμα σου, αυτό είναι το νόημα της ζωής και της δουλειάς μας, αλλά δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ήμουν αρκετά υπομονετικός και μάλλον κάτι έκανα καλά γιατί πολλοί συνάδελφοι με πίστεψαν και με στήριξαν, όπως το ίδιο κάνω και εγώ με τους νεότερους.

Τι θυμάστε απ' όταν γνωρίσατε την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Ένα πολύ όμορφο παρασκήνιο. Ήταν κάποιες στιγμές που είχαν μία παιδικότητα, μία αγνότητα, γέλιο και πολύ ενδιαφέρον. Είχε κάτι το συμβολικό ο θάνατος της Αλίκης, ήταν σοκ για μένα, γιατί έγινε πολύ γρήγορα, δεν προλάβαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Επειδή με την εικόνα της εξέφραζε την υγεία και τη δράση, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο να καταρρέει μέσα σε μήνες είναι σοκαριστικό και σε μία ηλικία μάλιστα που ήταν πολύ ενεργή.

Πώς σας φαίνεται το κύμα των influencers;

Είναι το ίδιο πράγμα με τη διαφήμιση που είχαμε παλιά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, απλώς ακολούθησε στο διαδίκτυο. Με φαντάζεστε να βάζω τι κολόνιες φοράω και τι παπούτσια; Θα ήταν λίγο γελοίο.

Αν σας έλεγαν να παίξετε στο θέατρο με τον Γιώργο Αγγελόπουλο ή την Ειρήνη Καζαριάν, θα το δεχόσασταν;

Όχι, δεν μπορούν να το κάνουν. Ως άνθρωποι μού είναι συμπαθέστατοι, αλλά δεν είναι το θέμα αν θα δεχόμουν ή όχι, δεν γίνεται και δεν είναι θέμα υποτίμησης. Είναι σαν να πεις σε κάποιον να τρέξει 100 μέτρα ενώ δεν έχει τρέξει ποτέ. Είναι άλλο πράγμα αν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, που φυσικά ο καθένας το έχει, και άλλο αν μπορούν επί της ουσίας. Μιλάμε πάντα για το θέατρο, στην τηλεόραση μπορεί να εμφανιστεί ο καθένας.

Φέτος είστε ξανά στην τηλεόραση και στο θέατρο. Έχετε πάθει ποτέ υπερκόπωση;

Δεν έχω πει ποτέ ότι δεν αντέχω, αλλά κοντά στο 2000 είχα κουραστεί γιατί ήταν πολύς ο όγκος δουλειάς. Ήταν κούραση που στη συνέχεια μεταφράζεται σε εκνευρισμό, δεν μπορείς να ησυχάσεις ούτε στο σπίτι σου. Αυτό είναι πλασματικό βέβαια, μετά καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται. Τα τελευταία χρόνια έχω ισορροπήσει τα πράγματα και στη σειρά που κάνω τώρα, το «Πέτα τη φριτέζα», είναι λίγο μοιρασμένα τα πράγματα.

Να σημειωθεί, επίσης, πως πριν από λίγες ώρες, ο ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και... ξέσπασε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ