Θάνος Μικρούτσικος: Αρνείται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη η οικογένειά του! Η επιστολή στην Υπουργό!

Τι άλλο ζητά η οικογένειά του;

Θάνος Μικρούτσικος: Αρνείται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη η οικογένειά του! Η επιστολή στην Υπουργό!

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του κορυφαίου συνθέτη, αρνείται μέσα από μία επιστολή που έστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού, την προσφορά της για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του συνθέτη θέλησε να απαντήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού και να ζητήσει, την άμεση αδειοδότηση της ΕΔΕΜ προκειμένου να διαχειρίζεται εκείνη τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα αρνείται την προσφορά.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, φίλοι και συνεργάτες του συνθέτη, πραγματοποίησαν μία υπέροχη συναυλία προς τιμήν του.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έστειλε η σύζυγος και τα παιδιά του συνθέτη:

«Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη

Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη. Μέσα στο πένθος, με ανοιχτές τις πληγές μας δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Το κύμα της αγάπης του κόσμου ήταν η μεγάλη επιβεβαίωση ότι ο Θάνος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ταξιδιού του σ΄ αυτό τον κόσμο.

Για χρόνια και για γενιές θα γεννιούνται παιδιά που θα ονειρεύονται να φτάσουν στο Σταυρό του Νότου χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία. Αλλά κι όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε τραγουδώντας τα τραγούδια του, διαβάζοντας τις απόψεις του και διατηρώντας το όνειρό του για μια άλλη κοινωνία.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πως τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της. Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει « πως η ιστορία γίνεται σιωπή…» δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Ας τιμήσει επιτέλους αυτή η χώρα τους δημιουργούς της

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου

Μαρία Παπαγιάννη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Στέργιος Μικρούτσικος».

Δύσκολες ώρες για την σύζυγο του Θάνου Μικρούτσικο! Ο δεύτερος θάνατος που την «τσάκισε»!

Η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου βιώνει πολύ δύσκολες ώρες, αφού βιώνει έναν δεύτερο θάνατο που την «τσάκισε»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η συναυλία μνήμης για τον μεγάλο μας συνθέτη το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατέληξε σε εφιάλτη για τη Μαρία Παπαγιάννη, σύζυγο του Θάνου Μικρούτσικου, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο πριν από λίγες εβδομάδες!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το φινάλε της και το θερμό χειροκρότημα, πληροφορήθηκε πως ο λατρεμένος της πατέρας έφυγε από τη ζωή.

Φορτισμένη ήδη συγκινησιακά από το λυτρωτικό ταξίδι στα τραγούδια του συζύγου της, η γνωστή συγγραφέας δεν άντεξε μόλις άκουσε τα μαντάτα και λύγισε. Παρηγορητής, γλυκομίλητος και πάντα με τη μεγάλη αγκαλιά του ανοιχτή για την αγαπημένη κόρη και τον σπουδαίο γαμπρό του, άφησε την τελευταία του πνοή τη στιγμή που μια γλυκιά νότα ξεγλιστρούσε λυπημένη, στο τέλος του αφιερώματος στον Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Το πιο όμορφο απ’ όλα δε στο ‘χω πει ακόμα…».