Νίκος Κωνστάντης: Ο διακοσμητής των επωνύμων μας ανοίγει την μονοκατοικία του στο Χολαργό!

Αποκλειστικό υλικό από μέσα!

Νίκος Κωνστάντης: Ο διακοσμητής των επωνύμων μας ανοίγει την μονοκατοικία του στο Χολαργό!

Art director, art designer, διακοσμητής των επωνύμων κι όχι μόνο... Με όποια ιδιότητα και αν χαρακτηρίσεις τον Νίκο Κωνστάντη μέσα θα πέσεις, μην ξεχάσεις μόνο να προσθέσεις δίπλα και τη λέξη ταλέντο... Άψογος οικοδεσπότης ανοίγει στο YOU το υπέροχο σπίτι του στον Χολαργό και μας ξεναγεί, μιλώντας για τα 35 χρόνια παρουσίας του στον τηλεοπτικό χώρο, τη σχέση του με τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες, αλλά και τα παράπονά του για κάποιους από όλους όσους έχει συνεργαστεί. Τι λέει για Κορομηλά, Μπονάτσο, Μενεγάκη, Κουτσελίνη, Μικρούτσικο, Λιάγκα, Καινούργιου, Σπυροπούλου; Ποια αποκαλεί άφιλη, ποια τεμπέλα, ποιον καβαλημένο καλάμι και ποιους στήνει στον τοίχο; Ο Νίκος Κωνστάντης σίγουρα δεν μασάει τα λόγια του...

Τα νούμερα τηλεθέασης ανεβαίνουν στον... Θεό όταν στην ενότητά του στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 δίνει χρηστικές συμβουλές και ιδέες διακόσμησης. Η σχέση του με τη Φαίη Σκορδά δεν είναι μόνο επαγγελματική, η φιλία τους κρατάει πολλά χρόνια, και εκείνος την αποκαλεί οικογένεια... «Το κορίτσι μου το λατρεύω! Η Φαίη είναι γνήσια, αυθεντική, μια μανούλα που ψάχνει να βρει ώρα για να πάει στα παιδιά της», λέει.

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ για το περιοδικό YOU

Πού μεγάλωσες;

Νίκος Κωνστάντης

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα τη δεκαετία του '60 και είμαι ο μικρότερος σε ηλικία μιας πολυμελούς οικογένειας με 7 παιδιά - 5 αγόρια και 2 κορίτσια. Από πιτσιρικάς είχα τρέλα με τη ζωγραφική, μου άρεσε όμως υπερβολικά η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση. Μετακινούσα όλα τα πράγματα στο σπίτι και η μαμά μου τα έβρισκε αλλού.

Δεν τρελαινόταν;

Γινόταν έξαλλη. Θυμάμαι ήμουν 12 χρόνων και είχε κάνει ανακαίνιση στην κουζίνα. Πήρα μια μπογιά και άλλαξα το χρώμα στους τοίχους γιατί δεν μου άρεσε...

Ήσουν ο επαναστάτης της οικογένειας;

Όχι, είχα άποψη όμως από μικρός για όλα, ήθελα να τα ξέρω όλα, μιλούσα πολύ, ήμουν κοινωνικός και πολύ ευαίσθητος. Επειδή είμαι δυναμικός χαρακτήρας -Λέων με Λέων- προσπαθούσα να επιβληθώ στα αδέρφια μου, τους έβλεπα λίγο σαν αγέλη, ήθελα να τους κερδίζω πάντα.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη διακόσμηση;

Νίκος Κωνστάντης σπίτι

Από μικρός ήξερα ότι θα αλλάζω σπίτια, μεγαλώνοντας πήγα σε μια σχολή τηλεόρασης, την Panavision του Θόδωρου Παναγόπουλου και της Κρίστη Κρανά, που δίδασκαν ορθοφωνία και υποκριτική, δεν είχα κατασταλάξει όμως τι θέλω να κάνω... Τότε η Κρίστη -που σημειωτέον ήταν μια κουκλάρα και όταν έμπαινε στην τάξη την κοιτούσαμε όλοι με θαυμασμό- με έβαλε να κάνω φωτογραφίσεις σε περιοδικά.

Άρα ήσουν ένα πολύ ωραίο αγόρι...

Νίκος Κωνστάντης αποκλειστική συνέντευξη YOU

Ναι, ήμουν. Έκανα το μοντέλο 4 χρόνια για χαρτζιλίκι και έμαθα να στήνομαι στην τηλεόραση, παρ' όλα αυτά δεν ήθελα να συνεχίσω. Η Κρίστη προσπάθησε να μου αλλάξει την απόφασή μου, εγώ είχα όμως άλλες ανησυχίες. Πήγα στην ΕΡΤ, μαζί με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Νικολαΐδη, έκανα σκηνικά, στο «Θέατρο της Δευτέρας», στο «Ορκιστείτε παρακαλώ», έβλεπα πώς στήνεται μια δουλειά, κοντά του διδάχτηκα πολλά. Στη συνέχεια ξεκίνησα τη στήλη της διακόσμησης στον «Πρωινό καφέ» με τη Ρούλα Κορομηλά και τον Δήμο Μυλωνά στην ΕΡΤ αρχικά και έπειτα στον ΑΝΤ1. Είχα και μία δική μου εκπομπή στην ΕΡΤ, το ντοκιμαντέρ «Τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται» που παίζεται ακόμα και σήμερα μεταγλωττισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχεις ψαχτεί με τον εαυτό σου, πήγες ποτέ σε ψυχολόγο;

Δεν χρειάστηκε. Δούλεψα πολύ μόνος μου, ψάχτηκα αρκετά και έχω κάνει πίσω σε πολλά πράγματα, κάποιοι νόμιζαν ότι το έκανα από δειλία, όμως όχι, το έκανα για να «σώσω» εμένα. Όταν δούλευα στο MEGA με τον Βλάσση Μπονάτσο στις «Φάρσες» είχαμε πάει με τις καμήλες σε ένα γύρισμα στις Πυραμίδες στην Αίγυπτο, μαζί μας ήταν η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου. Αυτοί νόμιζαν ότι γυρίζουμε τσόντα, μας συνέλαβαν και μας έβαλαν φυλακή. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο επικοινωνίας είτε με τον Λυκουρέζο είτε με το κανάλι, τελικά μεσολάβησε ο Πέτρος Μπούτος και ο παραγωγός Ευγένιος Κατραβάς και βγήκαμε. Τότε συναντήσαμε την Αντωνία Πέτα, μια αστρολόγο που έχει φύγει από τη ζωή. Καθίσαμε και συζητήσαμε πολλές ώρες και μου άλλαξε τη φιλοσοφία ζωής, συμπεραίνοντας ότι όταν δεν χειρίζεσαι τη ζωή σου καλά -όπως ο Βλάσσης- όταν «φεύγεις» εξατμίζεσαι...

Έχεις συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις παρουσιάστριες και τους παρουσιαστές. Οι αγαπημένοι σου ποιοι είναι;

Στη δεκαετία του '90 αγαπημένος μου ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος, ήμουν πολύ κοντά του, ήμασταν συνέχεια μαζί. Επίσης, με τη Ρούλα μάθαμε μαζί την τηλεόραση, συνεργαστήκαμε υπέροχα. Όταν εκείνη αρρώστησε και σταμάτησε, πήγα στο MEGA με τον Αντρέα Μικρούτσικο στο «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ