Εξελίξεις με τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη! Έρευνα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”!

Για τα αίτια θανάτου του!

Εξελίξεις με τον θάνατο του  Γιώργου Κοτανίδη! Έρευνα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη καθώς θα πραγματοποιηθεί έρευνα στο νοσοκομείο στο οποίο ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, που δημοσιεύματα λένε ότι οφείλετε σε ιατρικό λάθος μάλλον.

Ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έπειτα πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου είχε εισαχθεί έπειτα από επιπλοκή που εμφάνισε κατόπιν χειρουργείου, κατέληξε.

Όπως αναφέρει το protothema.gr σε εξέλιξη βρίσκεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού και την έρευνα διενεργεί ο διευθυντής της Γ' Χειρουργικής Κλινικής, κ. Ηρακλής Τσίπρας.

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν αφαίρεση των εκκολπωμάτων στο έντερο, ωστόσο η έκβασή της δεν ήταν η αναμενόμενη. Είχε προηγηθεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για ειλεό, ο οποίος τελικά δεν χρειάστηκε επέμβαση καθώς “λύθηκε” όπως είναι η ιατρική ορολογία.

Η αναστόμωση δεν επουλώθηκε, με αποτέλεσμα το έντερο να σπάσει. Ο ασθενής υπέστη περιτονίτιδα, από τις πλέον σοβαρές επιπλοκές, και στη συνέχεια εκδήλωσε σηψαιμία.

Μάλιστα όπως γράφει η ιστοσελίδα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πως υπήρχε πρόβλημα στο έντερο.Στο μεταξύ το δικό του "αντίο" στο στενό του φίλο είπε και ο Γιώργος Νταλάρας με ένα σπαρακτικό μήνυμα!

Ωστόσο, η ιστολογική εξέταση αποτυπώνει μία μόνο παράμετρο από τη μοιραία αυτή νοσηλεία, για την οποία ήδη ο στενός περίγυρος του Γιώργου Κοτανίδη έχει κάνει μία πρώτη «διάγνωση», αυτήν του ιατρικού λάθους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκιές και στην παρακολούθηση του ασθενούς από τον διευθυντή χειρουργό που τον χειρούργησε.

«Ο γιατρός που τον εγχείρησε έφυγε αμέσως μετά την επέμβαση. Ήταν το Σαββατοκύριακο πριν από την Πρωτοχρονιά και οι εκπαιδευόμενοι που έκαναν βάρδια δεν εκτίμησαν σωστά την όλη κατάσταση. Τη Δευτέρα, όταν ο γιατρός επέστρεψε στο πόστο του, ο Γιώργος είχε πάθει σηψαιμία από το Σάββατο. Ήταν πλέον αργά. Το κακό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν σύστημα και συνειδήσεις δούλευαν σωστά», είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου.

Τις πράξεις και τις τυχόν παραλείψεις και όλο το ιστορικό της διαδρομής του Γιώργου Κοτανίδη στο «Γ. Γεννηματάς» θα αποτυπώσει στην έκθεση της προκαταρκτικής εξέτασης ο διενεργών αυτήν, ο κ. Τσίπρας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Γιώργος Κοτανίδης: "Λύγισαν" τα παιδιά του! Το "αντίο" που συγκίνησε!

"Λύγισαν" τα παιδιά του Γιώργου Κοτανίδη! Το "αντίο" τους στον ηθοποιό συγκίνησε και προκάλεσε σοκ σε όλους! Είναι ακόμα συντετριμμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί!

Η σορός του ηθοποιού-σκηνοθέτη-συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη, που έφυγε από τη ζωή 74 ετών, θα ταφεί στη Μονή Ταξιαρχών, στη Μυτιλήνη, στο νησί όπου περνούσε τα καλοκαίρια με τη σύντροφό του.

Η κόρη του, Εύα Κοτανίδη, αποχαιρέτησε τον πατέρα της εκ μέρους της οικογένειας και της αδελφής της Αντιγόνης, με λόγια οδύνης αλλά και περηφάνιας: «Είμαστε περήφανες και τυχερές που είμαστε οι κόρες σου, για όλα όσα ζήσαμε μαζί σου, για όλα όσα μας έμαθες: τι σημαίνει χαρά για τη ζωή, τι σημαίνει ισότητα, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Μας έμαθες να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, τι σημαίνει να έχεις χιούμορ και να μην παίρνεις ποτέ τον εαυτό σου στα σοβαρά, τι σημαίνει ελευθερία, συχώρεση, τι σημαίνει δικαίωμα της επιλογής».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφέρθηκε στην προσωπική τους φιλία, την αντιστασιακή του δράση, την παρανομία που έζησε και γνώρισε ως μέλος του ΕΚΚΕ «ελεύθερος πολιορκημένος την ίδια στιγμή στο πρωτοποριακό Ελεύθερο Θέατρο, που είχε ιδρύσει μαζί με άλλους συντρόφους και συνεργάτες, αυτό το θέατρο που είχε το προνόμιο να συγκεντρώνει στις παραστάσεις του, όλους εμάς τους αντιστασιακούς φοιτητές, αλλά και όλους τους χαφιέδες της Ασφάλειας, σε μια παράσταση. Αυτή η διπλή ζωή του Γιώργου Κοτανίδη σφράγισε και την αντίληψή του για την τέχνη, όταν ξεπέρασε γρήγορα την αντίθεση της στρατευμένης τέχνης αλλά δεν έπαψε ποτέ να βλέπει τις πολιτικές της διαστάσεις, δημιουργός και καλλιτέχνης αλλά και υπεύθυνος πολίτης με ανεξάρτητη άποψη...ο Γιώργος έφυγε στην καλύτερη, πιο δημιουργική και ώριμη του περίοδο, μετά τις παραστάσεις που άφησαν εποχή. Τώρα ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Σιβηρία για ένα ντοκιμαντέρ πάνω στον Νίκο Ζαχαριάδη, την ωραία του εμμονή και ανεξάντλητη πηγή πειραγμάτων».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από ένα ευρύ φάσμα του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου. Ανάμεσα τους οι 'Αννα Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πιατάς, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιάννης Κακουλίδης, Ζυράννα Ζατέλη, 'Ακης Σακελλαρίου, Θέμις Μπαζάκα, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρήγας Αξελός, Διονύσης Καψάλης, Ελένη Ζιώγα, Νίκος Αλεξίου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι Κώστας Λαλιώτης, Μίμης Ανδρουλάκης, Φώτης Κουβέλης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρολιάκος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Λιάνης, ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο ιστορικός Λεωνίδας Καλιβρετάκης, η 'Αννα Φιλίνη κά.

Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.