Κώστας Βουτσάς: Ο Νίκος Μουρατίδης αποκάλυψε νέες εξελίξεις για την υγεία του ηθοποιού

Σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Κώστας Βουτσάς: Ο Νίκος Μουρατίδης αποκάλυψε νέες εξελίξεις για την υγεία του ηθοποιού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του αγαπημένου Κώστα Βουτσά, καθώς ο ηθοποιός παραμένει στο νοσοκομείο. Ο Νίκος Μουρατίδης μάλιστα πρόσφατα αποκάλυψε νέες εξελίξεις για την κατάστασή του, και δεν δίστασε να τις μοιραστεί μέσα από τα social media του.

Ο ίδιος αποκάλυψε σε προσωπική του ανάρτηση στο facebook πως ο ηθοποιός είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του, σύμφωνα με τα όσα του είπε η Σάντρα Βουτσά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «Μίλησα πριν λίγο με την Σάντρα – την κόρη του. Αργά αλλά σταθερά ο αγαπημένος μας πάει καλύτερα… Οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι… Συνεχίζουμε τις θετικές σκέψεις γιατί ο Κώστας Βουτσάς είναι ο δικός μας άνθρωπος…». Υπενθυμίζεται ότι ο 88χρονος ηθοποιός, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα βίωσε την απώλεια της πρώην συζύγου του, Ερρικας Μπρόγιερ.

Ποιος είναι ο Κώστας Βουτσάς - Το βιογραφικό του

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και από μικρή ηλικία έκανε μικροδουλειές για να τους βοηθήσει οικονομικά.

Ο ηθοποιός έχει χάσει έναν μεγαλύτερο αδελφό που είχε το όνομα Κώστας, από δάγκειο πυρετό, μια μόλυνση που εξαπλώνεται μέσω των κουνουπιών.

Και έτσι πήρε το όνομα του μεγαλύτερου αδερφού του. Ωστόσο για να πορευθεί καλλιτεχνικά χρειάστηκε να βρει ένα άλλο επώνυμο, προτού αρχίσει την καριέρα του στον κινηματογράφο.

Το πραγματικό όνομα του Κώστα Βουτσά είναι Σαββόπουλος. Το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Στην αρχή της καριέρας του, ένας θιασάρχης του είχε προτείνει να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Κατά την περίοδο του εμφυλίου ήταν οργανωμένος στα “Αετόπουλα” της αριστεράς και μοίραζε προκηρύξεις.

Μετά την γερμανική κατοχή και την λήξη του πολέμου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως αθλητής ταχύτητας.

Όταν ο προπονητής του τον έστειλε σε μια κατασκήνωση στην Μηχανιώνα για πρετοιμασία, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ηθοποιία. Στον ίδιο χώρο έκαναν πρόβες για το θεατρικό της κατασκήνωσης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων.

Όταν έκλεισε τα εικοσιένα αποφασίζει να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη και να έρθει στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι θα έχει καλύτερη τύχη.

Φθάνοντας στην Αθήνα δίνει εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα άσκησης επαγγέλματος του ηθοποιού.