"Δεν φοβάμαι" - Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής μίλησε για την υγεία του

"Έχω τις καλές και τις καλές μέρες"

Σύμφωνα με συνέντευξη που είχε δώσει ο γιος του ο πασίγνωστος ποδοσφαιριστής εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, καθώς η υγεία του δεν του επιτρέπει αν βγει από το σπίτι. Τι είπε ο ίδιος;

Ο λόγος για τον Πέλε, που θεωρείται κορυφαίος ποδοσφαιριστής καθώς είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο γιος του πριν μερικές ημέρες είχε πει ότι ο Πελέ εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, ωστόσο ο ίδιος μίλησε για την υγεία του καθησυχάζοντας τους φιλάθλους ότι είναι καλά.

Ειδικότερα ο γνωστός ποδοσφαιριστής, που τον Οκτώβρη κλείνει τα 80, σε δήλωσή του ανέφερε ότι: "Είμαι καλά. Σας ευχαριστώ για τις προσευχές και τις ανησυχίες σας. Είμαι καλά. Γίνομαι 80 ετών έτος".

"Έχω τις καλές και τις καλές μέρες. Αυτό είναι κανονικό για ανθρώπους στην ηλικία μου. Δεν φοβάμαι. Είμαι αποφασισμένος και σίγουρος για αυτό που κάνω" πρόσθεσε ακόμα ενώ αναφέρθηκε και σε πρότζεκτ που πραγματοποίησε το περασμένο διάστημα αλλά και σε αυτά που έχει προγραμματισμένα για το επόμενο.

Πελέ ποδοσφαιριστής υγεία

"Δεν αποφεύγω να εκπληρώσω τις δεσμεύσεις μου στο πάντα γεμάτο πρόγραμμά του. Συνεχίζω να αποδέχομαι τους σωματικούς περιορισμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά σκοπεύω η μπάλα να συνεχίζει να κυλάει" είπε ακόμα.

Να σημειώσουμε ότι ο Πελέ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ορισμένα θέματα που τον κάνουν να χρειάζεται βοήθημα για το περπάτημα. Μάλιστα έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα, δημόσια, με αναπηρικό αμαξίδιο ενώ πέρυσι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σπασμούς.

Τι είχε πει ο γιος του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή για το πρόβλημα υγείας - 'Είναι σαν θηρίο σε κλουβί"

Ειδικότερα γιος του μιλώντας στο Tv Globo αναφέρθηκε στην ψυχολογία του πατέρα του η οποία έχει κλονιστεί καθώς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι. Ο ίδιος την χαρακτήρισε "εύθραυστη" ενώ συγκίνησε η φράση του ότι σαν "θηρίο στο κλουβί".

"Η ψυχολογία του είναι αρκετά εύθραυστη. Έκανε μία επέμβαση αρθροπλασίας και η αποκατάσταση του δεν ήταν η κατάλληλη. Αυτό το πρόβλημα στην κίνηση του προκάλεσε ένα είδος κατάθλιψης. Σκεφτείτε το. Είναι ο Βασιλιάς. Πάντα ήταν μία επιβλητική φιγούρα και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά. Είναι σαν θηρίο στο κλουβί" ήταν τα λόγια του Εντίνιο.

Λίγα λόγια για τον Πελέ

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (, 23 Οκτωβρίου 1940), γνωστός ως Πελέ είναι Βραζιλιάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από την FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου και για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν για μεγάλη περίοδο ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο. Γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου" κατέχει τους τίτλους "Ποδοσφαιριστής του Αιώνα" από τη FIFA, "Αθλητής του Αιώνα" από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.