Κρίσιμες ώρες για την Κική Δημουλά - Τι αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Τι λένε οι γιατροί;

Κρίσιμες ώρες για την Κική Δημουλά - Τι αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Στο νοσοκομείο και μάλιστα στην εντατική νοσηλεύεται η γνωστή ποιήτρια Κική Δημουλά. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της;

Η Κική Δημουλά, Ελληνίδα ποιήτρια και ακαδημαϊκός, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου (15/2) και τώρα από ότι φαίνεται δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Να πούμε ότι η γνωστή ποιήτρια είναι 89 ετών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την πορεία της υγείας της.

Η γνωστή ποιήτρια βάσει των πληροφοριών έπαθε ανακοπή καρδιάς με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για την Κική Δημουλά

«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη.

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της.»

Λίγα λόγια για την διάσημη ποιήτρια Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά (γενν. 6 Ιουνίου 1931) είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης.

Το πατρικό της όνομα είναι Βασιλική Ράδου. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη (1956) και την Έλση (1957). Εργάστηκε σαν υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 1949 έως και το 1973. Είναι πρόεδρος του ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη (κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ. υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών).

Τιμήθηκε το 1972 με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το λίγο του κόσμου, το 1989 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Χαίρε ποτέ και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή Η εφηβεία της λήθης. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ισπανικά, στα Ιταλικά, στα Πολωνικά, στα Βουλγαρικά, στα Γερμανικά και στα Σουηδικά.