Ανησυχία για τον Πάπα Φραγκίσκο - Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανησυχία για τον Πάπα Φραγκίσκο - Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Ανησυχία επικρατεί για τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ρώμη λόγω της υγείας του. Όπως λένε οι πληροφορίες, είναι ελαφρά ασθενής και ακύρωσε μια εκδήλωση στον καθεδρικό ναό. Ωστόσο, εκτέλεσε το υπόλοιπο του προγράμματός του στην κατοικία του. Τι συμβαίνει και τι δήλωσε το Βατικανό;

«Λόγω ελαφριάς αδιαθεσίας, προτίμησε να μείνει στη Σάντα Μάρτα», ανέφερε το Βατικανό, αναφερόμενο στον ξενώνα του Βατικανού όπου ζει ο 83χρονος. «Όλες οι άλλες υποχρεώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος., φαίνεται πως έχει κρυολογήσει, καθώς ακούστηκε με μια ελαφρά βραχνιασμένη φωνή ενώπιον των πιστών την Τετάρτη, και έβηχε στη διάρκεια απογευματινής λειτουργίας για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής σε εκκλησία της Ρώμης.

Να πούμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του σε ηλικία περίπου των 20 ετών. Του τον αφαίρεσαν στον τόπο καταγωγής του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει. Επίσης, υποφέρει και από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας. Ωστόσο, η υγεία του είναι καλή όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα διεθνή ταξίδια.

Επίσης, να σημειώσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ποιος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (17 Δεκεμβρίου 1936, Μπουένος Άιρες), είναι Αργεντίνος ιερέας και ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα καθώς επίσης και ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας.