Ο Δημήτρης Σταρόβας μιλά για τον "αδελφό" του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και συγκινεί!

Τα όσα είπε φέρνουν δάκρυα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Δημήτρης Σταρόβας μιλά για τον

"Δυστυχώς ο Λαυρέντης "έφυγε" νωρίς... θα είχε γεμίσει τη ζωή μας με ακόμα περισσότερες μελωδίες". Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όμορφα λόγια που είπε για τον Μαχαιρίτσα, σε συνέντευξή του, ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Σταρόβας, που υπήρξε καλός φίλος με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Σεπτέμβριο του 2019, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό "Λοιπόν" και πραγματικά μας συγκίνησε.

Από τα λόγια του φαίνεται η τρομερή αγάπη που του είχε, αλλά και το πόσο εκτιμούσε το έργο του και την μουσική του πορεία. '"Για μένα είναι από τους πιο καλούς μουσικούς, γιατί δεν ήταν απλά εξαιρετικός τραγουδιστής μόνο, είχε προσέγγιση, εκτιμούσε το καλό, καταλάβαινε" είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Σταρόβας.

Μάλιστα περιέγραψε και το πως ήταν η στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του γνωστού μουσικού. "Το έμαθα όταν μου τηλεφώνησαν κοινοί συνεργάτες μας, στις 7:00 το πρωί. Ο Λαυρέντης είχε πεθάνει γύρω στις 4:30-5:00 το ξημέρωμα, εγώ το έμαθα δύο ώρες αργότερα. Την προηγούμενη μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο" είπε χαρακτηριστικά.

"Ο Λαυρέντης ήταν προσωπικός, οικογενειακός μου φίλος, αδελφός, χρόνια συνεργάτης, μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, τα θέματα μας, τις ανησυχίες μας, ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και φοβερός καλλιτέχνης, ιδιαίτερος άνθρωπος βέβαια...

Αν μπορούσε κάποιος να ξέρει όλη τη ζωή του, γιατί του είχαν συμβεί πάρα πολλές ατυχίες... για μένα είναι από τους πιο καλούς μουσικούς, γιατί δεν ήταν απλά εξαιρετικός τραγουδιστής μόνο, είχε προσέγγιση, εκτιμούσε το καλό, καταλάβαινε, είχε ανησυχίες, συνέχεια δούλευε παρήγαγε πράγματα, συνέχεια έφτιαχνε. Δυστυχώς ο Λαυρέντης "έφυγε" νωρίς... θα είχε γεμίσει τη ζωή μας με ακόμα περισσότερες μελωδίες" ήταν τα λόγια του Δημήτρη Σταρόβα για τον καλλιτέχνη που "έφυγε" νωρίς.

Στην ερώτηση δε του πώς έμαθε για τον θάνατό του είπε χαρακτηριστικά:

"Το έμαθα όταν μου τηλεφώνησαν κοινοί συνεργάτες μας, στις 7:00 το πρωί. Ο Λαυρέντης είχε πεθάνει γύρω στις 4:30-5:00 το ξημέρωμα, εγώ το έμαθα δύο ώρες αργότερα. Την προηγούμενη μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο για το πότε θα έρθει να με δει και σε ποια παράσταση στο "Τοc Τοc", που περιοδεύαμε το καλοκαίρι και του είπα: "θα σου πω όλο το πρόγραμμα και μου λες πότε μπορείς".

Είχα να τον δω καιρό, γιατί εγώ έκανα περιοδεία, εκείνος έπαιζε με τον Πορτοκάλογλου. Ήταν αναπάντεχη και ξαφνική η είδηση του θανάτου του. Είχε θέματα υγείας, αλλά ήταν πριν από 15 χρόνια, είναι κάτι που μπορούσε να συμβεί στον καθένα".

"Τίποτα... δεν ξέρεις... μένεις... χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου [...] Με το Λαυρέντη έχουμε κάνει πολλά γέλια, πολλές κουβέντες, ταξίδια μαζί, στα ξενοδοχεία μαζί, παιχνίδια, χαβαλέδες, γελούσαμε πολύ με το Λαυρέντη, όπως και με το Σάκη (Μπουλά). Μου λείπει ο Λαυρέντης, έχουμε περάσει πολλά πράγματα μαζί..." είπε ακόμα απαντώντας στο αν του λείπει αλλά και στο πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τον θάνατό του. Να θυμίσουμε δε ότι όταν είχε πεθάνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας σε παράσταση του, δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του και ξέσπασε σε κλάματα επί σκηνής!

"Τι άνθρωπος ήταν ο Λαυρέντης; ρώτησε ακόμα ο δημοσιογράφος με τον Σταρόβα να απαντά:

"Πολλοί είναι εκείνοι που πίστευαν ότι ήταν απρόσιτος, ότι δεν μπορούσε κάποιος να τον πλησιάζει εύκολα. Όχι, δεν τον λες απρόσιτο. Είχε τις ιδιαιτερότητές του. Με τα χρόνια μαζεύεις εμπειρίες, πιέζεσαι ψυχολογικά, γιατί δεν είναι εύκολη δουλειά.

Όταν τρέχεις, οδηγείς, ταξιδεύεις, έχεις τα προσωπικά σου προβλήματα, με την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, τα οικονομικά σου, το οτιδήποτε, κι έρχονται ξαφνικά μετά από μια μέρα τρομερή, που έχεις οδηγήσει 7 ώρες, φτάνεις κάπου, βλέπεις 1000 άτομα και πρέπει να κάνεις τον ωραίο, τον ξεκούραστο, κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί καταθέτεις και την ψυχή σου, άσχετα με το αν παίζεις.

Καμία φορά, μπορεί να πει κάποιος κάτι, όπως είχε τύχει σε μένα, να φτάσω στην Καβάλα οδηγώντας από την Αθήνα στο 7:10 και στις 7:30 παίζαμε. Υπήρχαν 300 άτομα που ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου, εκεί τους είπα: "Παιδιά δεν μπορώ τώρα, αφήστε με να πλύνω λίγο τα μούτρα μου και μετά". Αλλη στιγμή, σταματάω στη μέση του ταξιδιού κι έχει 3 λεωφορεία που έχουν 200 άτομα, μπορώ να κάτσω με τον καθένα να πιω έναν καφέ;". Δεν είναι εύκολο. Τέτοια είχε πολλά ο Λαυρέντης, ο οποίος ήταν λίγο απότομος, οξύθυμος, κοφτός, αλλά ήταν ψυχούλα".

Ο Δημήτρης Σταρόβας μας συγκίνησε με τα όσα είχε πει μετά την κηδεία του "αδελφού" του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μιλώντας τότε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Δημήτρης Σταρόβας είχε συγκινήσει με τα όσα είχε πει για τον καλλιτέχνη:

"Είναι αυτό το ξαφνικό που σε σοκάρει. Έχω μόνο να θυμάμαι πράγματα απίστευτα. Ήταν σαν μικρό παιδί. Λειτουργούσε αμιγώς με το συναίσθημα. Είχα μιλήσει μαζί του μόλις δύο ημέρες πριν τον θάνατό του. Λέγαμε να έρθει να δει την παράσταση που παίζω.

Δεν είχε παραπονεθεί το τελευταίο διάστημα για την υγεία του, και τελευταία ήταν σε μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής του και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ήταν αναπάντεχο. Ο Λαυρέντης έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του. Και δίπλα να ήταν το ασθενοφόρο δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι.

Σε ραδιόφωνα, σε αυτοκίνητα, σε ταξί, παντού παίζονταν τραγούδια του Λαυρέντη. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο… δεν απαλύνει τον πόνο βέβαια, αλλά έχει το μεγαλείο του. Σε κάνει να νιώθεις ότι ήταν ένα άνθρωπος που αν μη τι άλλο δεν πέρασε μάταια από αυτόν τον κόσμο! Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς και να επηρεάζεις ανθρώπους, γενιές ολόκληρες".