Πάπας Φραγκίσκος: Εξελίξεις με τις εξετάσεις του για τον Κορωνοϊό

Τι έδειξε το τεστ;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάπας Φραγκίσκος: Εξελίξεις με τις εξετάσεις του για τον Κορωνοϊό

Ανησυχία επικρατεί στον Ιταλία με αφορμή την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου. Μάλιστα, υπήρχε φόβος, πως ο ποντίφικας μπορεί να νοσεί από τον κορωνοϊό. Οι εξετάσεις ωστόσο, βγήκαν και έχουμε εξελίξεις. Βγήκε αρνητικό ή θετικό το τεστ;

Ο πάπας Φραγκίσκος να σημειώσουμε πως ακύρωσε τις ακροάσεις αυτής της εβδομάδας. Ενώ, εκπρόσωπος του Βατικανού, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Κάποια ανακοίνωσε δεν έχει κάνει κανένας.

Από ένα απλό κρύωμα ταλαιπωρείται τελικά ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έσπευσε να κάνει τεστ για να ελεγχθεί αν πάσχει από κορωνοϊό, το οποίο τελικά βγήκε αρνητικό, σύμφωνα με πληροφορίες τις ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero.

Το συμβαίνει ωστόσο με την υγεία του;

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του σε ηλικία περίπου των 20 ετών. Του τον αφαίρεσαν στον τόπο καταγωγής του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει. Επίσης, υποφέρει και από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας. Ωστόσο, η υγεία του είναι καλή όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα διεθνή ταξίδια.

Επίσης, να σημειώσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ποιος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (17 Δεκεμβρίου 1936, Μπουένος Άιρες), είναι Αργεντίνος ιερέας και ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα καθώς επίσης και ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας.

Να πούμε επίσης πως, εκτός ελέγχου είναι ο Κορωνοϊός, καθώς βρέθηκαν κρούσματα του ιού σε 9 ακόμη χώρες με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί έντονη ανησυχία, αφού αυξάνονται και οι θάνατοι από αυτό και στην Ευρώπη.