Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την βασίλισσα Ελισάβετ - Τι συνέβη;

"Χαμός" στο παλάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την βασίλισσα Ελισάβετ - Τι συνέβη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τόσο με την βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και με τον κορωνοϊό, που επικρατεί χαμός στο παλάτι! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για την ίδια και την κατάσταση του ιού στην Αγγλία;

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βρετανία δεν θα εμποδίσει την βασίλισσα Ελισάβετ να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της. Η 93χρονη μονάρχης είναι αποφασισμένη να επιδείξει ψυχραιμία και να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της, αν και στην χώρα της τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του θανατηφόρου ιού ανέρχονται σε 273 και έχουν, ήδη, καταγραφεί δύο θάνατοι.

Σύμφωνα με πηγή από το παλάτι, και τα όσα λέει το protothema.gr, που μίλησε στον βρετανικό Τύπο το Σάββατο, η βασίλισσα θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες να αποφύγουν τον πανικό εξαιτίας του ιού. Έτσι, η μονάρχης θα παρακολουθήσει την Δευτέρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ την λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας συνοδευόμενη από οκτώ μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που βρίσκονται στο Λονδίνο για να παραστούν στα τελευταία βασιλικά τους καθήκοντα
πριν την ολοκλήρωση του Megxit, στις 31 Μαρτίου.

Στην λειτουργία θα δώσουν το «παρών» αντιπρόσωποι από τα 54 κράτη της Κοινοπολιτείας, αλλά, σύμφωνα με ανώτατη βασιλική πηγή, η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της, «εκτός αν υπάρξει πειστική συμβουλή για το αντίθετο από την κυβέρνηση». Η βρετανική κυβέρνηση, αν η εξάπλωση του κορωνοϊού αυξηθεί κι άλλο, έχει εισηγηθεί την ακύρωση των garden parties, που είθισται να οργανώνει κάθε χρόνο τον Μάιο στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ η «αειθαλής» μονάρχης.

Σε μια τέτοια περίπτωση ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού, η μονάρχης θα μετακομίσει στο Σάντριγχαμ, όπου ζει ο 98χρονος βασιλικός σύζυγος ή στο κάστρο του Ουίνδσορ και θα περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού, που θα έρχεται σε επαφή μαζί της. Πάντως, στις 3 Μαρτίου σε απονομή μεταλλείων στο παλάτι, η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε μακριά λευκά γάντια για να υποδεχθεί τους καλεσμένους της, κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Εικόνες πανικού στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας

Είναι γεγονός πως στη Βρετανία έχει δημιουργηθεί χάος στα σούπερ μάρκετ και μεγάλες αλυσίδες αναγκάστηκαν να επιβάλλουν περιορισμούς ανά άτομο στην αγορά προϊόντων με μεγάλη ζήτηση, όπως το χαρτί υγείας, τα αντισηπτικά χεριών και τα προϊόντα καθαρισμού. Σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Asda στο Λονδίνο άδειασαν τα ράφια από το χαρτί υγείας, μετά την ανακοίνωση την Κυριακή πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την χώρα ανέρχονται σε 273 με 64 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Η ίδια εικόνα και σε κατάστημα της Asda στο Σάρεϊ, όπου τα προϊόντα μακράς διαρκείας και τα ψάρια σε κονσέρβα άρχισαν να εξαφανίζονται. Το Σάββατο το βράδυ η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco αποφάσισε να επιβάλει όριο αγοράς ανά πελάτη στα ζυμαρικά, το γάλα μακράς διαρκείας, τα φασόλια σε κονσέρβα καθώς και στα αντιβακτηριδιακά τζελ. Εντωμεταξύ αναστέλλονται πτήσεις! Από ποια εταιρία και σε ποιο μέρος;

Πριν τις ραγδαίες εξελίξεις με την βασίλισσα Ελισάβετ δείτε τα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν και αυξάνονται! Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση;

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Από την ιχνηλάτηση των 7 σημερινών κρουσμάτων, προέκυψε ότι και τα 7 είναι επαφές επιβεβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σε ο,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν κυρίως στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική. Πρόκειται για επαφές των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων που είχαν ιχνηλατηθει και παρακολουθούνταν, αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η μόλυνση τους στην πρώτη εξέταση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Επιπλέον, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με νέα έκτακτα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων ειδικότερα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Ακυρώνονται όλα τα συνέδρια στην επικράτεια για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για 2 εβδομάδες
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών διοργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Συνεπώς όπως αναφέρει και το protothema.gr, χωρίς την παρουσιά κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/2).

Τα νέα μέτρα για την, όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη, πρόληψη κατά του κορωναϊου επηρεάζουν σίγουρα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.