Εκτακτο: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εκτακτο: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Τι αναφέρει το κρατικό κανάλι στην ανακοίνωση που έκανε σχετικά με τον εργαζόμενο που είναι φορέας του ιού.

Αναλυτικά η ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα;

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.

Εκτός από την ΕΡΤ δείτε πως ενημέρωσαν τον 45χρονο στην Κρήτη πως ήταν αρνητικό το δείγμα και τελικά είχε τον ιό

Απίστευτο περιστατικό με τον Κορωνοϊό στην Κρήτη, καθώς τον ενημέρωσαν πως ήταν αρνητικό το δείγμα και τελικά είχε τον ιό. Τι αποκάλυψε ο ίδιος ο 45χρονος Ηρακλειώτης για την περιπέτεια του.

Ο 45χρονος Ηρακλειώτης, Γ.Γ., ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του, μίλησε αποκλειστικά στο cretapost.gr για την περιπέτεια της υγείας του και για όλα όσα του είπαν οι γιατροί πως πρέπει να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Ο ίδιος μιλώντας για την εξέλιξη της υγείας του, είπε πως είναι μια χαρά. «Ευτυχώς που πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε άμεσα πως είμαι θετικός στον ιό. Πιστεύω πως πολύς κόσμος είναι θετικός και δεν το γνωρίζει. Εγώ πήγα με έναν απλό βήχα και λίγο πονόλαιμο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πήγε χθες το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ για να δώσει δείγμα

Περιγράφοντας τις κινήσεις που έκανε ο Γ.Γ. είπε πως πήγε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου χθες το μεσημέρι. Αυτό που τον κινητοποίησε – αν και είχε ελαφριά συμπτώματα – ήταν το γεγονός πως φοβήθηκε καθώς είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. «Ευτυχώς που πήγα νοσοκομείο και εντοπίστηκε. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος, μπορεί να έχει κάτι ανάλογο, αλλά να μη κινητοποιείται γιατί τα συμπτώματα είναι ελαφριά».

Στην Αθήνα για σχολική εκδρομή με τα παιδιά του - Τι τον κινητοποίησε

«Επισκέφθηκα την περασμένη Πέμπτη κάποια μουσεία στα πλαίσια σχολικής εκδρομής και εκεί ήρθα σε επαφή με Ιταλούς και Κινέζους και για αυτό το λόγο κινητοποιήθηκα, γυρνώντας στο Ηράκλειο την περασμένη Δευτέρα με το καράβι της Γραμμής. Γιατί και άλλες φορές είχα πονόλαιμο και βήχα – στο παρελθόν – και το αντιμετώπιζα όπως όλος ο κόσμος, με κάποιο σιρόπι και καραμέλες» , τόνισε και συμπλήρωσε πως η σχολική εκδρομή έγινε, πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση τους.

Αρνητικό αρχικά το δείγμα- Ενημερώθηκε τα μεσάνυχτα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

Μάλιστα όπως λέει, αρχικά επικοινώνησε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και τον ενημέρωσαν πως το δείγμα ήταν αρνητικό. Όμως, το βράδυ της χθεσινής μέρας, στέλεχος του ΕΟΔΥ επικοινώνησε με τον ίδιο, λέγοντας του πως τελικά το δείγμα είναι θετικό.

«Εγώ το έμαθα 12 το βράδυ. Αυτό που σας λέω ξανά είναι πως είμαι μια χαρά. Είμαι στο σπίτι μου, σε καραντίνα, χωρίς να έρχομαι σε επαφή με άλλα άτομα για 14 μέρες. Έχω πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των γιατρών», κατέληξε ο 45χρονος Ηρακλειώτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είναι μια απλή γρίπη, εφόσον κάποιος δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας. Αυτό που χρειάζεται είναι να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας».

Ενημέρωση όσων ήρθαν σε επαφή με τον 45χρονο

Σημειώνεται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη έχει υπάρξει γενική ενημέρωση όλων όσων ήρθαν σε επαφή με τον 45χρονο, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα από το περιβάλλον του Γ.Γ. θετικά στον κορωνοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Σκέφτομαι όλες τις επαφές που είχα το προηγούμενο διάστημα, αφότου επέστρεψα από την Αθήνα. Είχα πάει στην Εφορία την Δευτέρα όπου και ενημέρωσα, ενώ από τον Δήμο Χερσονήσου υπήρχε μια εργαζομένη- μητέρα η οποία είχε πάει στην ίδια εκδρομή, γι αυτό τον λόγο και έκλεισε προληπτικά ο Δήμος. Είχα πάει σε κάποιους πελάτες, τους ενημέρωσα επίσης. Σκέφτομαι που αλλού είχα πάει, ώστε ο κόσμος να το γνωρίζει και εφόσον έχει συμπτώματα να πράξει τα δέοντα».

Κανείς από την οικογένεια του δεν έχει συμπτώματα

Επίσης κανείς από την οικογένεια του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε εξάλλου, η οδηγία είναι ότι κάποιος δε δίνει δείγμα, αν δεν έχει συμπτώματα.

Συνιστά ψυχραιμία

Κλείνοντας ο ίδιος στέλνει το μήνυμα πως πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και όχι πανικός. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να τρομοκρατείται χωρίς λόγο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδρομή της Αθήνας, πριν αυτές απαγορευτούν, είχαν μεταβεί 10 παιδιά και 10 γονείς περίπου, οι οποίοι επίσης έχουν ενημερωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν συμπτώματα.