Άγγελος Λάτσιος: H φωτογραφία για τον κορωνοϊό - Τι ανέβασε;

Δεν χάνει το χιούμορ του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγγελος Λάτσιος: H φωτογραφία για τον κορωνοϊό - Τι ανέβασε;

Ο Άγγελος Λάτσιος ανέβασε μια φωτογραφία για τον κορωνοϊό στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Τι ανέβασε ο γιος της Ελένης Μενεγάκη για τον ιό; Μια ανάρτηση που έκαναν πολλοί χθες.

Η πρώτη ειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112» στάλθηκε χθες το βράδυ στους περισσότερους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι πλέον η διαχείριση της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει και στη χώρα μας, λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιού, ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι το «112» έστειλε την πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα social media εξαιτίας του περίεργου ήχου του. Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα;

Αρκετοί ήταν αυτοί που τρόμαξαν από τον ήχο.Ανάμεσα σε αυτούς και ο Άγγελος Λάτσιος. Ο 17χρονος γιος της Ελένης Μενεγάκη ανέβασε το μήνυμα του «112»στα instastories και έγραψε «Πήγα να πάθω έμφραγμα».

Δείτε την ανάρτηση του:

Άγγελος Λάτσιος

Εκτός από την ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιο δείτε αν μεταδίδεται ή όχι κορωνοϊός τελικά με το φαγητό

Μπορείς τελικά να κολλήσεις Κορωνοϊό από το φαγητό ή όχι; Ποια είναι η αλήθεια; Με πολλές αναλήθειες να ακούγονται και να γράφονται πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει τελικά και τι όχι.

Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταφερθεί μέσω τροφίμων;

Σύμφωνα με το Harvard Health, δεν είναι ακόμη σαφές εάν είναι δυνατόν να διαδοθεί το COVID-19 μέσω τροφής, αν και η εμπειρία με τα SARS και MERS δείχνει ότι είναι απίθανο.

Ο κορωνοϊός χρειάζεται να αναπτύξει ξενιστές και επομένως δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα τρόφιμα. Δεδομένου ότι η θερμική επεξεργασία (30 λεπτά στους 60 ° C) είναι αποτελεσματική με το SARS, το μαγείρεμα αναμένεται να σκοτώσει το COVID-19.

Τα πρότυπα τροφίμων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (FSANZ) σημειώνουν επίσης ότι είναι απίθανο η μετάδοση να μπορεί να συμβεί μέσω τροφής, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι αυτό εξακολουθεί να εξετάζεται. "Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει με τους ιούς μέχρι σήμερα", λέει ο FSANZ. "Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν έρευνες για την ταυτοποίηση της πηγής της έξαρσης, της έκτασης της εξάπλωσης της μόλυνσης και του τρόπου μετάδοσης.

Είναι ασφαλές να λάβετε ένα γράμμα ή ένα πακέτο από την Κίνα;

Σύμφωνα με την ΠΟΥ, είναι ασφαλές να ανοίξετε ένα πακέτο από την Κίνα. "Οι άνθρωποι που λαμβάνουν πακέτα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν", λένε ο ΠΟΥ.

"Γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν επιβιώνει πολύ καιρό σε αντικείμενα, όπως γράμματα ή πακέτα.

Πώς εξαπλώνεται;

Όπως και η κανονική γρίπη, το COVID-19 μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Αυτό συμβαίνει μέσω σταγονιδίων που εξαπλώνονται από βήχα, φτάρνισμα και στενή προσωπική επαφή.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει τρεις κοινούς τρόπους μετάδοσης:

  • Βήχας και φτάρνισμα
  • Προσωπική επαφή
  • Άγγιγμα σε ένα αντικείμενο ή επιφάνεια με ιικά σωματίδια πάνω του και στη αν αγγίξξετε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλή υγιεινή, όπως το πλύσιμο των χεριών.