Κορωνοϊός: Άφησε το Buckingham η Ελισάβετ - Τι συνέβη

Σε καραντίνα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Άφησε το Buckingham η Ελισάβετ - Τι συνέβη

Άφησε το Buckingham η Ελισάβετ λόγω Κορωνοϊού. Τι συνέβη και η βασίλισσα πήρε την απόφαση να αποχωριστεί την κατοικία της και για κάποιο χρονικό διάστημα να μεταφερθεί κάπου αλλού.

Η βασίλισσα πήγε στο κάστρο του Ουίνδσορ,μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του ιού.

Το παλάτι αρχικά είχε αναφέρει πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της για να σταματήσει ο πανικός, ωστόσο η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των θανάτων τους πανικoβλήθηκαν.

Η βασίλισσα είναι πλέον 93 και πρέπει να να προστατέψει την υγεία της.Την Κυριακή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στα 1.372 και στους 35 οι νεκροί.

Μελετάται και η πιθανότητα η βασίλισσα και ο 98χρονος βασιλικός σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος, να μπουν σε καραντίνα στο κτήμα τους στο Σάντριγχαμ.Μιας και είπαμε για τον κορωνοϊό, δείτε εδώ πόσο κοστίζει το τεστ

Πηγή αναφέρει πως είναι καλά αλλά θεωρήθηκε καλύτερο να απομακρυνθεί από το Μπάκιγχαμ, καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της έχει πανικοβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συναγερμός στο Buckingham με τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Τι συνέβη;

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Buckingham, μίας και οι άνθρωποι του παλατιού δείχνουν μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μάθετε εδώ αναλυτικά τι συνέβη.

Ο κορωνοϊός έχει σαρώσει όλες τις χώρες της Ευρώπης και η Αγγλία είναι μία από αυτές. Τα απαραίτητα μέτρα έχει λάβει λοιπόν και το παλάτι του Buckingham, προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από τη μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα Ελισάβετ, λόγω της μεγάλης ηλικίας της, χρειάστηκε να ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της ως ένα προληπτικό μέτρο, μιας και ο επικίνδυνος ιός έχει κύριο στόχο τους ηλικιωμένους.

Το Buckingham με τη σειρά του εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η Ελισάβετ θα μείνει στο παλάτι μέχρις ότου υποκύψει η έξαρση του κορωνοϊού.

«Ως ένα λογικό προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους, δεδομένων των συνθηκών, έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα των καθημερινών υποχρεώσεων της βασίλισσας για τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η βασιλική οικογένεια.