Τα πρώτα λόγια της Στεφανίας για το «κόψιμο» της Eurovision 2020

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα πρώτα λόγια της Στεφανίας για το «κόψιμο» της Eurovision 2020

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία φέτος θα μας εκπροσωπούσε στην Eurovision 2020 που ήταν προγραμματισμένη για γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, είπε τα πρώτα της λόγια μετά την ανακοίνωση για το «κόψιμο» του μουσικού διαγωνισμού μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, λόγω του φονικού ιού κορωνοϊού που έχει γίνει πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), πήρε την απόφαση να ακυρώσει τον διαγωνισμό μέχρι όλη αυτή η δύσκολη στιγμή να ξεπεραστεί.

Αρχικά η Eurovision σκέφτονταν να διεξαχθεί χωρίς κοινό, παρά μόνο με τις χώρες που έχουν πάρει μέρος. Ωστόσο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης αναβλήθηκε. Μόνο στην Ελλάδα τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 400, ενώ οι νεκροί είναι πέντε.

Τι έγραφε στην ανακοίνωση της η EBU για το «κόψιμο» της Eurovision;

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών – σημαίνει ότι η EBU έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ζωντανή εκδήλωση όπως σχεδιάστηκε.

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει συγκεντρώσει ακροατήρια κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να γίνει τον Μάιο. Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν μια συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να φέρουν μαζί μας, ενώ εργαζόμαστε μέσα από τις συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ομιλητές της Ολλανδίας και στους 41 βουλευτές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για το σχεδιασμό του φετινού γεγονότος.

Είμαστε όλοι θορυβημένοι καθώς είναι ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει έρωτα και στήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή»

Τα πρώτα λόγια της Στεφανίας

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μόλις έμαθε πως αναβλήθηκε η Eurovision για φέτος και πως θα πάει του χρόνου, θέλησε στείλει το μήνυμα της στους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Καλησπέρα! Πρώτα από όλα εύχομαι να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ξέρω τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη. Άκουσα τα νέα που δεν θα γίνει αυτόν τον χρόνο η Eurovision στην Ολλανδία. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ΕΡΤ για όλα. Ι hope to see you next year», είπε στέλνοντας ένα γλυκό φιλί.

Eurovision 2020 Στεφανία

Να πούμε επίσης, πως επίσημη ανακοίνωση έβγαλε και η ΕΡΤ. Διαβάστε την όλη αναλυτικά εδώ.