Φτωχότερη η country - Πέθανε ο θρύλος Kenny Rogers

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτωχότερη η country -  Πέθανε ο θρύλος Kenny Rogers

Θρήνος στην διεθνή μουσική σκηνή καθώς πέθανε ένας άνθρωπος που έχει σημαδέψει την country (μουσική) με τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει και δημιουργήσει. Ο Kenny Roggers "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Βαθιά θλίψη για τον χαμό του Kenny Roggers που αφήνει φτωχότερη την country μουσική σκηνή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειά τους ο θρύλος έφυγε από την ζωή ειρηνικά, από φυσικά αίτια". Ακόμα στην ανακοίνωση προσθέτετε ότι πέθανε στο σπίτι του.

Να πούμε ότι ο Rogers είχε κάνει πέντε γάμους από τους οποίους απέκτησε πέντε παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του είχε βραβευτεί τρεις φορές με Grammy.

Πέρα από αυτό ασχολούνταν και με τις επιχειρήσεις στα μεσιτικά αλλά και με εστιατόρια. Να πούμε ότι μια απώλεια είχαμε και στην Ελλάδα καθώς έφυγε από την ζωή ένας αγαπημένος ηθοποιός.

Ο διάσημος τραγουδιστής της κάντρι, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Τέξας και είχε καριέρα άνω των 60 χρόνων είναι γνωστός για μια σειρά από επιτυχίες, με μερικές από αυτές να είναι οι: "The Gambler", "Lucille" και "Islands in the Stream".

Λίγα λόγια για την country μουσική την οποία υπηρέτησε ο Kenny Roggers

Η κάντρι ή κάντρυ (country,σ.σ. επαρχιώτικη) είναι είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του 1920. Οι ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, Σκωτίας και Αγγλίας. Η κάντρι αποτελείται συχνά από μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια με γενικά απλές φόρμες και αρμονίες, σε ρυθμό 2/4 ή 4/4, που ως επί το πλείστον συνοδεύονται από έγχορδα όργανα όπως το μπάντζο, η ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί και η φυσαρμόνικα.