Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ετοιμάζει λόγω Κορωνοϊού - Το είχε κάνει και στον θάνατο της Νταϊάνα

Είχε 18 χρόνια να το κάνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ετοιμάζει λόγω Κορωνοϊού - Το είχε κάνει και στον θάνατο της Νταϊάνα

Τι ετοιμάζει λόγω Κορωνοϊού η Βασίλισσα Ελισάβετ; Έχει να το κάνει 18 ολόκληρα χρόνια από το 2002, και είχε συμβεί και όταν είχε σκοτωθεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε τροχαίο και είχε συγκλονιστεί η παγκόσμια κοινότητα.

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, αφού τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται όλο και περισσότερο, στις πιο πολλές χώρες του κόσμου, με αποτέλεσμα να παίρνουν μέτρα για την εξάπλωση του.

Έτσι και ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε χθες πως απαγορεύει στους Βρετανούς πολίτες, να κυκλοφορούν άσκοπα με αποτέλεσμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ να ετοιμάζει την κίνηση της μετά από αυτή του την απόφαση.

Τι ετοιμάζει λόγω Κορωνοϊού η Βασίλισσα Ελισάβετ

Είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία και ετοιμάζεται να απευθύνει διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η 93χρονη μονάρχης έχει συνομιλήσει με τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ το παλάτι περίμενε τη στιγμή κορύφωσης της πανδημίας για να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γράψει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον βρετανικό έθνος, καλώντας τους να δείξουν υπευθυνότητα ως πολίτες στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού. "Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και το μοτίβο της ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους. Δείτε και το έκτακτο ανακοινωθέν της

Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, επικεντρώνοντας τις κοινές προσπάθειές μας σε έναν κοινό στόχο.

Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους και να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή και είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή και να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο".