Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης εξομολογείται την "μάχη" των φίλων του με τον ιό

Τι έκανε τον έναν να κλάψει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης εξομολογείται την

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο το οποίο αξίζει αν δει κανείς. Εκεί μιλά για την "μάχη των νέων με τον κορωνοϊό" και εξιστορείται τις περιπτώσεις δύο φίλων του που έχουν νοσήσει. Μάλιστα αποκάλυψε και τι έκανε τον έναν από αυτούς να κλάψει σαν μικρό παιδί.

Ειδικότερα ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μίλησε για δύο γνωστούς του οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί και οι οποίοι δεν είναι μεγάλοι στην ηλικία. Ο ίδιος λέει μεταξύ άλλων στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω ότι τα πράγματα με τον ιό δυσκολεύουν και ότι αναμένεται αν γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των δύο γνωστών του λέγοντας μάλιστα ότι ο ένας έκλαιγε σαν μωρό όταν του έπεσε ο πυρετός καθώς για μέρες είχε 39.

"COVID_19 Η μάχη των νέων με τον ιό. Δύο προσωπικές ιστορίες ( γνωστών μου) νέων που νοσηλεύονται με κορονοϊό" έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης του ενώ έδωσε και ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Να πούμε ότι σήμερα Δευτέρα (24/3) έγινε γνωστό ότι δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Τι είχε πει σε συνέντευξή του για το ιό ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης;

Ειδικότερα ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη στο Τηλέραμα και μίλησε για πολλά ενδιαφέρον πράγματα γύρω και από τα τις εξελίξεις με τον ιό. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων, ερωτώμενος, για το αν δέχεται ο κόσμος του ζητά συμβουλές στον δρόμο ότι " είναι λογικό να ρωτούν".

"Ο κορωνοϊός είναι νέος και άγνωστος όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους ίδιους τους επιστήμονες. Είναι λοιπόν φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν ερωτηματικά, ανησυχία και καχυποψία για το κατά πόσο μαθαίνουμε όλη την αλήθεια. Δέχομαι όντως πολλές ερωτήσεις. Απαντώ όμως μόνο σε αυτές για τις οποίες υπάρχουν ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έδωσε και μερικές συμβουλές μάλιστα για το τι πρέπει να κάνουμε αυτές τις ημέρες, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το πόσο έχει αλλάξει η δική του ζωή μετά και την εμφάνιση του ιού, που μας έχει βάλει σε καραντίνα.

"Να δείξουμε υπευθυνότητα! Πρόκειται για έναν ιό με πολλές ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη μετάδοσή του, τον τρόπο που εκδηλώνεται και κυρίως τις ομάδες πληθυσμού που πλήττει περισσότερο. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να δοκιμαστούν και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του είναι οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ακόμα ότι:

"Αυτούς πρέπει να προστατέψουμε, με απλά πράγματα: περιορίζοντας τις περιττές επισκέψεις, αποφεύγοντας την επαφή εφόσον έχουμε την παραμικρή υπόνοια ότι νοσούμε, χρησιμοποιώντας προληπτικά μάσκα όσοι τους φροντίζουν και εξηγώντας τους ψύχραιμα ότι θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά τις μετακινήσεις, ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη".

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι οι εξελίξεις έχουν επηρεάσει και την δική του ζωή, ωστόσο όχι από τις πρώτες ημέρες.

" Όσο η γνώση γύρω από τον κορωνοϊό γινόταν πιο ξεκάθαρη, άρχισα κι εγώ να ακολουθώ τις συστάσεις των επιστημόνων, όπως οφείλουμε όλοι. Περιόρισα σημαντικά τις μετακινήσεις, ακύρωσα προγραμματισμένα ταξίδια και εξόδους για φαγητό και άρχισα να αποφεύγω τα πολυσύχναστα μέρη. Έγινα πιο επιμελής με το πλύσιμο των χεριών και πλέον χρησιμοποιώ αντισηπτικό έπειτα από επαφή με πόμολα και χαρτονομίσματα" είπε ακόμα ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει ο ίδιος σημειώνοντας ότι:

"Aπολυμαίνω το κινητό, αερίζω περισσότερο το σπίτι, τηρώ απόσταση πάνω από ένα μέτρο όταν μιλάω. Και επειδή έχω μια κακή συνήθεια να τρίβω συχνά τα μάτια με τα χέρια, λόγω ευαισθησίας, προσπαθώ και αυτό να το ελέγξω, καθώς είναι από τους κύριους τρόπους μετάδοσης".