Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέθανε ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Minas

Ποια τα αίτια του θανάτου του;

Πέθανε ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Minas
News 25.03.2020 12:43
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε ο Έλληνας σχεδιαστής των κοσμημάτων Minas. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του, με μία συγκινητική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και τα λόγια τους ραγίζουν καρδιές.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το Μηνά… το δικό μας Μηνά… το σύζυγο, τον πατέρα, τον ανήσυχο καλλιτέχνη. Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι. “Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα «άστρα» του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δε θα δύσουν ποτέ” Οικογένεια Μηνάς», έγραφε η ανακοίνωση.

Πέθανε ο σχεδιαστής κοσμημάτων Μηνάς

Ποιος ήταν ο σχεδιαστής κοσμημάτων Μηνάς Σπυρίδης

Ο Μηνάς Σπυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και στράφηκε πολύ γρήγορα στην τέχνη της χρυσοχοΐας καθώς ήδη από 15 ετών, γνώριζε ότι αυτό ήταν το «κάλεσμά» του. Στα 30 του ταξίδεψε στην Αμερική όπου έζησε και εργάστηκε για 11 χρόνια, δημιουργώντας κοσμήματα από ατόφιο χρυσάφι και ασήμι χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει πολύτιμους λίθους.

Το 1980, έφερε το στούντιό του στην Αθήνα και ξεκίνησε την περιορισμένη παραγωγή υπογεγραμμένων κομματιών που γίνονταν ανάρπαστα. Το 1983 ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον βιομηχανικό σχεδιασμό και αξιοποίησε τις μηχανολογικές του δεξιότητες για την βελτίωση του εργαστηρίου του. Από το 1986 αφιερώνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και ανεγείρει ένα εκπληκτικό σπίτι στην Μύκονο. Το 1987 σχεδιάζει το μπαρ Astra στη Μύκονο και μια νέα κολεξιόν ενώ το 1990 δημιουργεί έπιπλα και έργα από μάρμαρο, ξύλο και ανοξείδωτο ατσάλι. Από την συνεργασία του με τον George Jensen το 1992 προκύπτει μια νέα κολεξιόν από ασήμι και χρυσό.

Το 1996 παρουσιάζει το έργο του στην Κοπεγχάγη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης εκείνης της χρονιάς. Ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στην Μύκονο το 1998, το 1999 κάνει εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι ενώ το 2005 ανοίγει το εμβληματικό του κατάστημα στην Αθήνα.

Ο Minas ξεχώριζε για τα χαρακτηριστικά κοσμήματά του ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε παρουσιαστεί μια ταινία μικρού μήκους, για την ζωή, τα όνειρα και την καριέρα του. Σε παλιότερη συνέντευξή του στο iPorta, μιλούσε για την αρχή αλλά και το όραμά του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος! Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Φτωχότερη η country - Πέθανε ο θρύλος Kenny Rogers

Share