Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και η Salma Hayek

Θα δωρίσει 3 εκατομμύρια μάσκες μαζί με τον άντρα της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και η Salma Hayek

Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού τάσσεται και η Salma Hayek μαζί με τον άντρα της François-Henri Pinault, ο οποίος θα δωρίσει 3 εκατομμύρια μάσκες για την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας και σύζυγος της ηθοποιού και ο όμιλος εταιριών Kering που διευθύνει, ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε αγορά 3 εκατομμυρίων μασκών από την Κίνα προκειμένου να τις δωρίσουν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα, πρόκειται να τροποποιήσουν κάποια από τα εργοστάσια τους που παράγουν υφάσματα προκειμένου να παράγουν μάσκες, όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα.

Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και η Salma Hayek - Δείτε τι ανέφερε η ανακοίνωση του ομίλου

«Τα γαλλικά εργαστήρια των Οίκων Balenciaga και Yves Saint Lauren προετοιμάζονται να κατασκευάσουν μάσκες ενώ συμμορφώνονται απόλυτα με τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για την υγειά του προσωπικού τους, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει μόλις εγκριθεί η διαδικασία κατασκευής και τα υλικά από τις αρμόδιες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης νοσοκομεία στη Γαλλία

Οι ιατροί στις πόλεις της Αλσατίας, της Λωρραίνης και της Καμπανίας, βρίσκονται σε έναν πόλεμο με έναν άγνωστο εχθρό. Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πεδία μάχης και οι «στρατιώτες», δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν παρά ελάχιστα όπλα απέναντι στον COVID-19.

Χθες, ο πρόεδρος Μακρόν επισκέφθηκε την Μυλούζ της Αλσατίας, μια πόλη - φάντασμα 110.000 πολιτών τα νοσοκομεία της οποίας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν αλλάξει δομή. Ξεχωριστές είσοδοι για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Για όλο και περισσότερους ασθενείς. Στους επάνω ορόφους τα δωμάτια δεν επαρκούν και τοποθετούνται κρεβάτια στους διαδρόμους.

«Επικρατεί το χάος. Οι συνάδελφοί μου δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν», αναγνωρίζει ο κ. Μάρκ Νουατζέτ, διευθυντής των έκτακτων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Μυλούζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest- France.