Μανώλης Γλέζος: Αυτό είναι το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

Ποια η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μανώλης Γλέζος: Αυτό είναι το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε ο Μανώλης Γλέζος πριν λίγο. Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία 98 ετών. Δείτε αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του.

Ο Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, σε ηλικία 98 ετών. Ο αιώνιος αντιστασιακός νοσηλευόταν στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του Μανώλη Γλέζου

"Με βαθύτατη θλίψη, η Διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ανακοινώνει την απώλεια του Μανώλη Γλέζου. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης εξέπνευσε σήμερα 30 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.15’, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια.

Στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του."

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 19 Νοεμβρίου, ο Μανώλης Γλέζος είχε και πάλι εισαχθεί στο ΝΙΜΤΣ, για έλεγχο νευρολογικής πάθησης, όπου και λόγω του καρδιολογικού ιστορικού του είχε κριθεί σκόπιμη η παρακολούθηση του στην καρδιολογική μονάδα.

Ποιος είναι ο Μανώλης Γλέζος;

Ο Μανώλης Γλέζος (Απείρανθος Νάξου, 9 Σεπτεμβρίου 1922) είναι Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς. Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.