Τα καλά της πανδημίας! Γιαγιάδες αναλαμβάνουν δράση και κάνουν τα σουτιέν...

Έχουν και εξήγηση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα καλά της πανδημίας! Γιαγιάδες αναλαμβάνουν δράση και κάνουν τα σουτιέν...

Η πανδημία έχει και τα "καλά" της και με αυτό εννοούμε φυσικά τα όσα δεν περιμέναμε να δούμε ή και να ακούσουμε. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Κούβας που γιαγιάδες έχουν αναλάβει δράση και φτιάχνουν από τα σουτιέν... μάσκες προστασίας για τον ιό.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, γιαγιάδες στην Κούβα είχαν μια ευφάνταστη ιδέα για την πανδημία του COVID19. Μάλιστα έχουν και συγκεκριμένο λόγο που χρησιμοποιούν σουτιέν, αντί κάποιου άλλου ρούχου ή και υλικού!

Οι γιαγιάδες σε δράση για την πανδημία - Κάνουν μάσκες από σουτιέν!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. όπως θα δείτε και στο βίντεο από την ΕΡΤ η έμπνευση δεν μπαίνει σε καραντίνα και οι γιαγιάδες της Κούβας φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό, αφού έχουν πάρει τα μέτρα τους και με την σειρά τους βοηθάνε τον κόσμο φτιάχνοντας τις συγκεκριμένες μάσκες.

Αυτές είναι λοιπόν από παλιά σουτιέν, με τις γυναίκες που φτιάχνουν τις μάσκες προστασίας να λένε ότι η σύνθεση του σουτιέν προστατεύει καλύτερα το πρόσωπο. Ήδη αυτές τις ημέρες έχουμε δει βέβαια και αρκετούς διάσημους να κάνουν τις δικές τους χειροποίητες μάσκες, απλά χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Ωστόσο οι γιαγιάδες της Κούβας φαίνεται να έχουν βρει ένα πιο κατάλληλο υλικό.

Να πούμε βέβαια ότι η Κουβά, αν και δεν έχει πολλά κρούσματα του ιού, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, έχει έλλειψη από μάσκες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλησαν και οι συγκεκριμένες γυναίκες να βοηθήσουν. Βέβαια ελλείψεις είχαμε και στην Ελλάδα με την τιμή στις μάσκες να έχει ανέβει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις προμηθευτούν τα φαρμακεία.

Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα από την ΕΡΤ