Η Χριστίνα Μπόμπα μπήκε στην κουζίνα αλλά κάτι πήγε στραβά

Τι προσπάθησε να μαγειρέψει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Χριστίνα Μπόμπα μπήκε στην κουζίνα αλλά κάτι πήγε στραβά

Η Χριστίνα Μπόμπα έχοντας πλέον αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό, αποφάσισε να καταπιαστεί με κάτι πιο δημιουργικό και έτσι μπήκε στην κουζίνα για να μαγειρέψει, ωστόσο φαίνεται πως κάτι πήγε στραβά και το φαγητό δεν της έγινε!

Η αγαπημένη παρουσιάστρια πέρασε μία δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της ωστόσο πλέον φαίνεται πως είναι μια χαρά και ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου και μένει σπίτι.

Χτες βέβαια πραγματοποίησε την πρώτη της έξοδο αφού βγήκε από το σπίτι για να πάει στο σούπερ μάρκετ!

Έτσι καθημερινά στο σπίτι καταπιάνεται με ένα σωρό δραστηριότητες. Μία από αυτές ήταν και η μαγειρική, μιας και η Χριστίνα Μπόμπα προσπάθησε να φτιάξει στο σπίτι της, Banana Bread.

Αφού λοιπόν μοιράστηκε τη συνταγή της, κοινοποίησε τα αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν σίγουρα τα επιθυμητά μιας και είχε αρκετή γεύση αλλά όχι ωραία εμφάνιση.

Χριστίνα Μπόμπα instagram

Χριστίνα Μπόμπα μαγειρική

Εμείς βέβαια σας έχουμε μία συνταγή για Banana Bread

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30΄-40΄

ΚΟΣΤΟΣ: €9

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 230 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γρ. μπανάνες
  • Μαργαρίνη & αλεύρι, για άλειμμα & πασπάλισμα της φόρμας

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 170ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55 % περιεκτικότητα σε κακάο), σπασμένη σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1-2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε το κέικ. Σε µια µεσαία κατσαρόλα βάλτε τη µαργαρίνη και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε τη λιωµένη µαργαρίνη στον κάδο του µίξερ, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) για 4΄-5΄. Στο µπλέντερ ρίξτε τα κοµµάτια της µπανάνας και χτυπήστε τα µέχρι να έχετε έναν πουρέ. Προσθέστε στο µίξερ ένα ένα τα αυγά, τις σταγόνες σοκολάτας και τον πουρέ µπανάνας και χτυπήστε τα ξανά µε το εξάρτηµα σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Τέλος, προσθέστε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντάς τα µε ένα σινουά και ξαναχτυπήστε το µείγµα µέχρι να έχετε µια οµογενοποιηµένη ζύµη. Αλείψτε µε ένα πινέλο τη µαργαρίνη στη βάση και στα τοιχώµατα της φόρµας, πασπαλίστε µε το αλεύρι τινάζοντας να φύγει όσο περισσεύει. Αδειάστε στη φόρµα το µείγµα του κέικ. Βάλτε στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 30΄-40΄. Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε µια στρόγγυλη πιατέλα.

Φτιάξτε το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα µεγάλο µπολ τοποθετήστε τα σπασµένα κοµµάτια σοκολάτας. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά, µέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τη ζεστή κρέµα γάλακτος στο µπολ µε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα ρευστό οµογενοποιηµένο γλάσο.

Μοντάρετε το κέικ. Μόλις κρυώσει το κέικ περιχύστε το µε το γλάσο σοκολάτας έτσι ώστε να σκεπάσει όλη την επιφάνειά του και διακοσµήστε το µε τις ροδέλες µπανάνας.

Tip:

Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με πολύχρωμη τρούφα για να το κάνετε πιο εντυπωσιακό στα μάτια των παιδιών.